Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Loora @ 2011 02 19, 08:44)
Labas rytas. Aš irgi trečiadienį pirmą kart kepiau Palangos pagal Terra2.  Man irgi labai lipo ir gan skystoka gavos, iš tešlos kepaliuko nesuformavau, todėl kepiau kekso formoj.

Ir kaip gavosi,ar gerai?O kepete orkaiteje?
Atsakyti
QUOTE(Dinelė2 @ 2011 02 18, 18:30)
Gal kas žinot kur galima salyklo Kaune nusipirkt? kažkaip nu niekur nerandu unsure.gif  g.gif


salyklas.lt atrodo tik dideliais kiekiais parduoda.
Pirkau vakar Kalvarijos g., kur malūnas. Rodos 3lt/kg. Turėjo ir ruginio, ir kvietinio. Abu fermentuoti.
Tik dar nekepiau su jais... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(maraboo @ 2011 02 19, 12:06)
salyklas.lt atrodo tik dideliais kiekiais parduoda.
Pirkau vakar Kalvarijos g., kur malūnas. Rodos 3lt/kg. Turėjo ir ruginio, ir kvietinio. Abu fermentuoti.
Tik dar nekepiau su jais... cool.gif

gerai kad pasaket nusiusiu vyra bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(juratere @ 2011 02 19, 10:45)
Ir kaip gavosi,ar gerai?O kepete orkaiteje?

Aha, labai skani duonytė gavos thumbup.gif Kepiau orkaitėj 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(maraboo @ 2011 02 19, 11:06)
salyklas.lt atrodo tik dideliais kiekiais parduoda.
Pirkau vakar Kalvarijos g., kur malūnas. Rodos 3lt/kg. Turėjo ir ruginio, ir kvietinio. Abu fermentuoti.
Tik dar nekepiau su jais... cool.gif

O kurioj cia vietoj? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Loora @ 2011 02 19, 11:52)
O kurioj cia vietoj?  blush2.gif


Čia mirksiukas.gif
Tik neišsigąskit, kad ten sulčių spaudykla parašyta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maraboo: 19 vasario 2011 - 12:06
merginos, o ka daryt, kai kepimo popierius prilimpa prie duonos, niekaip neatkrapsciau... unsure.gif
Atsakyti
Ar galima iškepti duoną (t.y. batoną) su kefyru? Ta prasme- vietoj vandens naudojant kefyrą? ax.gif kepčiau duonkepėje, naudojant sausas mieles.
Atsakyti
Gal kas pirkote dideliais kiekiais miltus po pabrangimo, tarkim Malsenoj ar tam Sanitexe? Įdomu kokia dabar maišo kaina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2011 02 19, 16:35)
Ar galima iškepti duoną (t.y. batoną) su kefyru? Ta prasme- vietoj vandens naudojant kefyrą?  ax.gif kepčiau duonkepėje, naudojant sausas mieles.

Nesulaukiau atsakymo, improvizuoju: bandau kept batoną, vietoj vandens- natūralus jogurtas. Dar įmušiau kiaušinį. Neįsivaizduoju kas iš viso to gausis doh.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2011 02 19, 17:40)
Nesulaukiau atsakymo, improvizuoju: bandau kept batoną, vietoj vandens- natūralus jogurtas. Dar įmušiau kiaušinį. Neįsivaizduoju kas iš viso to gausis  doh.gif  smile.gif

Pradziai, stebek kad grazus kamuoliukas gautus (miltu ir skyscio santykis tinkamas), o paskum jau viskas nuo mieliu priklausys manyciau..... blush2.gif
Atsakyti
zebenkstiejka, rašiau, bet kažkur žinutė dingo doh.gif
galima ir net geriau bus
o su improvizacija visas pyragas bus thumbup.gif

Sense,sausio pabaigoj pirkau po 1.35Lt/kg
Atsakyti
bandau ruginį raugą pagaminti (pgl recepta, kai pirma ir ketvirta diena maitini po stikline miltu ir vandens, trecia dieną po puse stiklines). Antrą dieną burbuliavo labai gražiai. trečia dieną atsisluoksniavo vanduo... maišiau... dėjau į iki 35C pašildytą orkaitę... nieko gero... šiandien ryte (4 diena) vanduo atsisluoksniavo dar labiau... įmečiau pusė šaukštelio cukraus, po stiklinę miltų ir vandens... dar iš piktumo ir šaukštą kitokio raugo įmečiau... tai šiandien jis vėl panašus į raugą... kvepia sakyčiau obuoliais... Jei toliau viskas vyks sėkmingai, tai kada jau būtų galimą iš jo duoną kepti? ar skaityti, kad šiandien pirma diena vėl?
Atsakyti