Įkraunama...
Įkraunama...

Pirkimo- pardavimo sutartis

QUOTE(megeja @ 2011 02 08, 17:33)
. Ar veisėjams tokiu atveju priimtina kompensuoti pvz. kastraciją? Juk nenusileidusi sėklidė gali nešti visokių neigiamumų.

čia susitarimo reikalas vėlgi. Jei šuniuką parduodi kaip be broko, su viltim kad kiaušukas nusileis, ir jis nenusileidžia, tai gražini dalį pinigų, į kurią gali įeiti kompensacija už operaciją. Žinau veisėjų kurie , kad ir tokius mažus, bet kastruoja ir atiduoda iš karto kastruotus. Beje dalvauti tokio šuniuko kastracijoje veisėjui būtina, mano akimis. Tuo pačiu apsidraudžiama nuo pagundų tokį patiną sukergt kur šone.

Atsakyti
QUOTE(megeja @ 2011 02 08, 02:43)
Ar norėtumėte kito šuniuko nuo tos pačios kalės, jei jūsų turimam išlystų paveldimos ligos ar diskvalifikuojantys defektai?

isvis nezinau kaip elgciausi tokiu atveju...
ir isvis imu galvot ar tikrai reiksciau kazkokias pretenzijas net jei taip ir nutiktu...

todel tikedama kad veiseja yra normalus zmogus manau ir be sutarciu susitartume...
todel pritariu kad tarpusavio pasitikejimas yra klaikiai geras dalykas... nu netikiu kad veisejas dingtu is parodinio gyvenimo vien tik tam, kad mane apgautu kazkaip...
Atsakyti
Kas liečia apie šuniuko pardavimą išsimokėtinai, tai iš mano praeitos vados 3 žmonės taip nusipirko mažius smile.gif sutartyje buvo irašyta, kad pinigai turi būti pervedami dalimis kas mėnesį į mano banko sąskaitą iki tam tikros dienos. Pasitikėjau žmonėmis ir nenusivyliau smile.gif bet, aišku, tai nebuvo žmonės, kurie atsirado tik tada, kai jau buvo galima nusipirkti šuniuką. Su visais jais bendravau dar prieš mažyliams gimstant.
Atsakyti
QUOTE(Cererakennel @ 2011 02 08, 18:38)
Žinau veisėjų kurie , kad ir tokius mažus, bet kastruoja ir atiduoda iš karto kastruotus.

Kokio amžiaus? Ar tai neatsiliepia šuniuko vystymuisi ir augimui?
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2011 02 08, 17:54)

na paprastai ten veisėja augina ilgiau juos , bet taip, ji anksti tai padaro. Pasitikiu jos kompetencija, nors pati nedrįsčiau taip anksti to daryti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(megeja @ 2011 02 08, 18:33)
Norėčiau paprieštarauti iš "pirkėjo" pusės. Kuom displazija ar kitos ligos pet'iniam šuniui kitokios? Taip pat skauda ir taip pat sergama ir gydoma. Todėl kompensacija (bendrine prasme) už tai man skambia visai natūraliai.
Taip, displazinis šuniukas jau irgi bus pet'as, bet tai yra jau sergantis šuniukas, o ne tiesiog "netinkamas veisimui".

Nu iš esmės taip, bet ar tai reiškia, kad jūs, parduodama pet-ą (t.į šuniuką su veislės broku) už pusę kainos ( 50 proc.) nuo gero šuniuko kainos, isipareigojate grąžinti dar 50 proc.nuo pardavimo kainos, jei šuniukui atsiras paveldėtų ligų? Tai ta suma jau bus tokia mažareikšmė, kad turbūt nei šeimininką paguos, nei veisėją...
O jei įsipareigosite šuniuką pakesti kitu? Nupirktasis buvo pet-as, o jūs pasiūlysit gerą, nes pet-ai ne kiekvienoje vadoje būna, gal kaip tyčia kokius du metus iš eilės gims tik "show" šuniukai? Kokią tada numatytumėte priemoką ( ar kiek proc. nuleistumėt šeimininkui, įsigyjant "show" šuniuką?)

Konkrečiai apie displaziją kalbant, tai nebūtinai jis bus sergantis. Pvz. rotveilerius pas mus leidžiama veisti tik su A ir B laipsniais. Kai tuo tarpu- Vokietijoje, Latvijoje- ir su C ( Latvijoje net su D). Beje, kaip ir vokiečius, ar ne? Ir tas šuo su C gali lakstyt vargo nematydamas- nei jam skausmų, nei šlubavimo, bet pas mus jis veisimui jau netinkamas, taigi, būtų kaip ir brokas, bet nepasakyčiau, kad jis sergantis... g.gif O pardavus į Latviją, dar ir pataptų "show" ir "breed" ( juokauju mirksiukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2011 02 08, 18:11)
Nu iš esmės taip, bet ar tai reiškia, kad jūs, parduodama pet-ą (t.į šuniuką su veislės broku) už pusę kainos ( 50 proc.) nuo gero šuniuko kainos, isipareigojate grąžinti dar 50 proc.nuo pardavimo kainos, jei šuniukui atsiras paveldėtų ligų? Tai ta suma jau bus tokia mažareikšmė, kad turbūt nei šeimininką paguos, nei veisėją...

Tie skaičiai keičiasi pagal situaciją, bet taip, aš, kaip pirkėja, to tikėčiausi, ir jei būčiau (nes nesu) veisėja taip daryčiau. Tik va, kaip minėjau, skaičiukai jau varijuoja. Juk šuns kainos ribos labai neapibrėžtos.

Konkrečiai apie displaziją kalbant, tai nebūtinai jis bus sergantis. Pvz. rotveilerius pas mus leidžiama veisti tik su A ir B laipsniais. Kai tuo tarpu- Vokietijoje, Latvijoje- ir su C ( Latvijoje net su D). Beje, kaip ir vokiečius, ar ne? Ir tas šuo su C gali lakstyt vargo nematydamas- nei jam skausmų, nei šlubavimo, bet pas mus jis veisimui jau netinkamas, taigi, būtų kaip ir brokas, bet nepasakyčiau, kad jis sergantis... g.gif  O pardavus į Latviją, dar ir pataptų "show" ir "breed" ( juokauju mirksiukas.gif )

Dėl displazijos - pas vokiečius leidžiama veisti su A, B, C laipsniais (Vokietijoje taip pat), kai vienas iš poros turi C, kitas turi turėti A arba B. Taigi galima remtis tuo, t.y. veisimo įstatais.
Nors... C juk yra "lengva displazijos forma", tai ar šuo su C laipsniu "gali lakstyt vargo nematydamas" taip pat kaip ir su A? Hm...
Čia jau kiekvieno pirkėjo prioritetai. Man C - jau blogai. Aš, automatiškai, ieškau veisėjo, kuriam C - taip pat blogai.
Atsakyti
QUOTE(wolfin @ 2011 02 08, 16:20)
cempionu gali tapti bet kas, kieno seimininkas sugeba pasamdyti gera garsu hendleri ir turi daug pinigu bei pazinciu.
PET- sukandimas, kiausiuku nebuvimas, brokas spalvos, kailio strukturos, uodegos luzis, netipiskas ridzis, akiu spalvos ir panasiai- priklauso nuo veisles ir jos standartu.
nuuu SHOW klase jau nuo 4 savaiciu galima siek tiek prognozuoti- aisku ne World winnerius, bet kas labiau perspektyvus ar siaip tik geri - gi matosi jei veisleje giliniesi, domiesi, lygini savo ir kitus suniukus, ziuri kas is ju isauga ir panasiai.

visiškai pritariu drinks_cheers.gif
aš parduodu perspektyvą, nes apie 5-6 savaites jau matosi, kuris šuniukas gali išaugti į show/breeding, o kuris dėja tik petukas.

Beja jau prieš kurį laiką matydama kaip draugų teisėjų šunys laimi, prieš geresnius, kurie yra sudirbami vardan to kad aprašymas būtų prastesnis už draugo šuns, ėmiau baaaisiai abejoti garsių veislynų čempionais, ypač tų kur garsūs veisėjai- teisėjai visam kinologijos pasauliui gerai žinomi ir patys išstatinėja arba jų hendleriai taip pat labai gerai žinomi ir dirba tik su jų šunimis smile.gif

QUOTE(mike-pukuotukas @ 2011 02 08, 16:36)
Man toks skirstymas irgi labiausiai priimtinas. Bet tuomet "petui' nežadate kompensuoti pvz. dar ir didesnį nei leidžiama displazijos laipsnį, ar kitas paveldėtas ligas ir neįsipareigotumėte pakeisti šuniuko kitu? Nes brokuotą šuniuką šeiminikai ir taip jau įsigis už žymiai mažesnę kainą.

Kuo daugiau į mišką, tuo daugiau malkų... rolleyes.gif

pas mane petas yra parduodamas nei parodoms nei veisimui ir jei bus šuniukų kur su sveikata kažkas negerai, taip pat tai bus pasakoma būsimam šeiminkui ir jis galės spręsti ar galki sau leisti turėti tokį šuniuką ar ne.
Apie dar dalinį pinigų gražinimą jau pirkus petą tikrai nėra kalbos.

QUOTE(megeja @ 2011 02 08, 17:33)
Norėčiau paprieštarauti iš "pirkėjo" pusės. Kuom displazija ar kitos ligos pet'iniam šuniui kitokios? Taip pat skauda ir taip pat sergama ir gydoma. Todėl kompensacija (bendrine prasme) už tai man skambia visai natūraliai.

O tai ta gražinta "juokinga" pinigų suma (kuri bus atsižvelgiant į veterinarų paslaugų kainas ir jau mokėtą sumą už šunį -išties maža) sumažins kažkaip šuns skausmą ??? Jei šitaip apeliuojate į emocinę dalį nepirkit peto išvis- nes šuns kenčiamo skausmo neatlygina jokia pinigų suma.........., o jei pirkot show/breeding ir išlindo sveikatos bėdos dėl kurių šuo turi būt pašalintas iš veisimo - tuomet taip, kažkokią išeitį veisėjas turi pasiūlyti.

QUOTE(mike-pukuotukas @ 2011 02 08, 17:54)

ta veisėja tokius šuniukus sterilizuoja 5-6 mėn amžiaus nepriklausomai nuo lyties ir tik visiškai sugijusius atiduoda į naujus namus.

QUOTE(megeja @ 2011 02 08, 18:50)
Tie skaičiai keičiasi pagal situaciją, bet taip, aš, kaip pirkėja, to tikėčiausi, ir jei būčiau (nes nesu) veisėja taip daryčiau. Tik va, kaip minėjau, skaičiukai jau varijuoja. Juk šuns kainos ribos labai neapibrėžtos.

Beja užsienyje veislynuose su tikrai ilgamete gera reputacija PET'ai yra petai, už juos suma yra gerokai mažesnė ir apie jokias vėlesnes kompensacijas nėra kalbos.

Aš asmeniškai jei gatūsi šuniukas, kuris yra petas ir dar turi didelių sveikatos problemų dėl kurių jam skauda ar ateityje labai skaudės, tokį šuniuką užmigdyčiau, todėl kad tokį šuniuką aš prisiminčiau kiekvieną dieną ir kiekvieną dieną man skaudėtų širdį, kad tam šuniui gyventi yra bloga................
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lacosta: 08 vasario 2011 - 19:18
QUOTE(lacosta @ 2011 02 08, 19:14)
O tai ta gražinta "juokinga" pinigų suma (kuri bus atsižvelgiant į veterinarų paslaugų kainas ir jau mokėtą sumą už šunį -išties maža) sumažins kažkaip šuns skausmą ???

Jei skausmai gali būti sumažinami medikamentais ar operacija, tada taip - sumažins, nes ta suma prisidės prie gydymo išlaidų.
Jei ne, jei skausmų niekaip neina sumažinti, na, tada jau taip, kompensacija gal ir nebetenka prasmės - tada klausimas iškyla kitas ir čia jau nelabai į temą.
Atsakyti
QUOTE(lacosta @ 2011 02 08, 19:14)
Beja užsienyje veislynuose su tikrai ilgamete gera reputacija PET'ai yra petai, už  juos suma yra gerokai mažesnė ir apie jokias vėlesnes kompensacijas nėra kalbos.

dar pridursiu, kad ten Petai ir lieka Petais.. o pas mus būna taip, kad šuniukas kuris turėtų būti Petas laikomas šou ir pirkėjams kalama, kad vienas ar kitas trūkumas pasitaisys per bile kokį laiką..

Išties klausimas geras.. kas tas Pet šuniukas? Jei šuniukas nuo gimimo augo prasčiau, buvo silpnutis, ir kai atėjo laikas jį parduot, jis lyg ir atrodo visai ne kaip Pet, kaip jis turėtų būti parduodamas? Tai manau tik veisėjo sąžinės reikalas.

Lacosta ačiū Dievui, kad mes turim ir gerų pavyzdžių smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cererakennel: 08 vasario 2011 - 19:51
Labai teisingai čia diskutuojat.. bet man irgi kyla klausimas... o kas tas SHOW šuniukas?
Ar tas kuris užaugęs ir nuėjęs į parodą na gauna dažniausiai 'puikiai' (kartais koks griežtesnis teisėjas ir 'l.gerai' įpila), neturintis jokių diskvalifikacinių ydų, bet ir iki tutulo dar jam truputi tolokai. Tačiau kaip ir visus oficialius veisimo reikalavimus praeina, ir veisimui sakykim 'legaliai' tinkamas.
Ar SHOW Jums tik toks šuniukas kuris vėliau mažų mažiausiai užsidaro bent vienos šalies čempiono titulą?

Papildyta:
Nors bendrai juk šitai priklauso grynai nuo veislės populiarumo. Juk jei konkrečios veislės mažai atstovų registruojasi į parodas - konkurentų nėra - pasiblaškai po smulkesnio "rango" parodas - ir čempionas pas tave bilikoks su bilikiek CACų biggrin.gif O jei veislė gausi, konkurentų pastoviai ringe daug, nu gauni "puikiai" bet va vis iki titulo pirmos vietos neprieini, nes visada būna truputi geresnių už tave (ypač va kaip minėjot atvažiuojančių ir GARSIŲ veislynų). ir štai čempiono neturi biggrin.gif
Atsakyti
iš tiesų teisingiau turbūt būtų - šuniukas su perspektyva ir be ( tuo tarpu ir su broku) tik kiekvienas tą perspektyvą suprantame savaip. Vieniems užtenka tik to, kad šuo praėjo veislinę apžiūrą, ant dokų broko antspaudo nėra ir viskas - šuo su perspektyva. Kitiems to maža.

reikia neužmiršti, kad vėlgi perspektyvų šuniuką galima sugadinti auginant, kaip ir auginant pataisyti pataisomus eksterjero trūkumus.
Kaip jau buvo minėta, čempioną užsidaryti nėra jau toks neįmanomas dalykas, jei šuo neturi rimtų trūkumų. kartais mes su kolegėmis taip ir vadiname tuos čempionus - ,,privažinėtas" .. smile.gif

Kornelija žinai kad prancūzų ringai būna gausūs.. negi nesi mačius čempionų klasėje tokių čempionų, kad vis galvodavai - kaip čia? blink.gif smile.gif

iš vienos savo vados 7 šuniukų 2 pardaviau kaip petus, nors nė vienas neturėjo veislės broko antspaudo.. ir nors ne visi tai suprato, tai buvo mano sprendimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cererakennel: 08 vasario 2011 - 20:18