QUOTE(wolfin @ 2011 02 08, 16:20)
cempionu gali tapti bet kas, kieno seimininkas sugeba pasamdyti gera garsu hendleri ir turi daug pinigu bei pazinciu.
PET- sukandimas, kiausiuku nebuvimas, brokas spalvos, kailio strukturos, uodegos luzis, netipiskas ridzis, akiu spalvos ir panasiai- priklauso nuo veisles ir jos standartu.
nuuu SHOW klase jau nuo 4 savaiciu galima siek tiek prognozuoti- aisku ne World winnerius, bet kas labiau perspektyvus ar siaip tik geri - gi matosi jei veisleje giliniesi, domiesi, lygini savo ir kitus suniukus, ziuri kas is ju isauga ir panasiai.
visiškai pritariu
aš parduodu perspektyvą, nes apie 5-6 savaites jau matosi, kuris šuniukas gali išaugti į show/breeding, o kuris dėja tik petukas.
Beja jau prieš kurį laiką matydama kaip draugų teisėjų šunys laimi, prieš geresnius, kurie yra sudirbami vardan to kad aprašymas būtų prastesnis už draugo šuns, ėmiau baaaisiai abejoti garsių veislynų čempionais, ypač tų kur garsūs veisėjai- teisėjai visam kinologijos pasauliui gerai žinomi ir patys išstatinėja arba jų hendleriai taip pat labai gerai žinomi ir dirba tik su jų šunimis
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2011 02 08, 16:36)
Man toks skirstymas irgi labiausiai priimtinas. Bet tuomet "petui' nežadate kompensuoti pvz. dar ir didesnį nei leidžiama displazijos laipsnį, ar kitas paveldėtas ligas ir neįsipareigotumėte pakeisti šuniuko kitu? Nes brokuotą šuniuką šeiminikai ir taip jau įsigis už žymiai mažesnę kainą.
Kuo daugiau į mišką, tuo daugiau malkų...
pas mane petas yra parduodamas nei parodoms nei veisimui ir jei bus šuniukų kur su sveikata kažkas negerai, taip pat tai bus pasakoma būsimam šeiminkui ir jis galės spręsti ar galki sau leisti turėti tokį šuniuką ar ne.
Apie dar dalinį pinigų gražinimą jau pirkus petą tikrai nėra kalbos.
QUOTE(megeja @ 2011 02 08, 17:33)
Norėčiau paprieštarauti iš "pirkėjo" pusės. Kuom displazija ar kitos ligos pet'iniam šuniui kitokios? Taip pat skauda ir taip pat sergama ir gydoma. Todėl kompensacija (bendrine prasme) už tai man skambia visai natūraliai.
O tai ta gražinta "juokinga" pinigų suma (kuri bus atsižvelgiant į veterinarų paslaugų kainas ir jau mokėtą sumą už šunį -išties maža) sumažins kažkaip šuns skausmą ??? Jei šitaip apeliuojate į emocinę dalį nepirkit peto išvis- nes šuns kenčiamo skausmo neatlygina jokia pinigų suma.........., o jei pirkot show/breeding ir išlindo sveikatos bėdos dėl kurių šuo turi būt pašalintas iš veisimo - tuomet taip, kažkokią išeitį veisėjas turi pasiūlyti.
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2011 02 08, 17:54)
Kokio amžiaus? Ar tai neatsiliepia šuniuko vystymuisi ir augimui?
ta veisėja tokius šuniukus sterilizuoja 5-6 mėn amžiaus nepriklausomai nuo lyties ir tik visiškai sugijusius atiduoda į naujus namus.
QUOTE(megeja @ 2011 02 08, 18:50)
Tie skaičiai keičiasi pagal situaciją, bet taip, aš, kaip pirkėja, to tikėčiausi, ir jei būčiau (nes nesu) veisėja taip daryčiau. Tik va, kaip minėjau, skaičiukai jau varijuoja. Juk šuns kainos ribos labai neapibrėžtos.
Beja užsienyje veislynuose su tikrai ilgamete gera reputacija PET'ai yra petai, už juos suma yra gerokai mažesnė ir apie jokias vėlesnes kompensacijas nėra kalbos.
Aš asmeniškai jei gatūsi šuniukas, kuris yra petas ir dar turi didelių sveikatos problemų dėl kurių jam skauda ar ateityje labai skaudės, tokį šuniuką užmigdyčiau, todėl kad tokį šuniuką aš prisiminčiau kiekvieną dieną ir kiekvieną dieną man skaudėtų širdį, kad tam šuniui gyventi yra bloga................