Labukas visiems.
Skaiciau si puslapi ir nutariau pasidalinti ir as.
Gyvenu Italijoje ir mano pediatras priziuri mano sunu kuriam dabar 6 men.
Pediatras siulo jeigu maitinib MP tai pradeti primaitinti nuo 6 men. jeigu misinuku galima pradeti ir nuo 4. Mes pradejom nuo 5 men.
Primaitinti per pietus nuo bulves,po 3 dienu ivesti morka,paskui po 3 dienu cukinija ir taip moliuga,zirnelius,,ir kitus darzoves isskyrus brokolius,kalofiorus. Ivedineti po 1 darzove ir kelius dienas ziureti ar nealergiskas tai darzovei. ir tos darzoves deti i skista ryziu kosyte ar kitas koses ir 2 saukstelei alyvu aliejaus,po 15 dienu per pietus tos darzoves deti i darzoviu sultyni (1 bulve,1 morka,1 pomodoras ir kiekviena diena deti viena ivairiu darzove kita kaip cukinija ir pan. kad keistusi skonis ,virti 1 litre 1,5 val kad liktu puse litro) ir per pietus vaikui duoti 150 gr sultinio to 50 gr sublenderotu darzoviu,2 sauktai makoroniuku (pas mus cia ivairiu rusiu naugiamams labai maziuku kaip zvaigzdutes,taskiukai ir pan.),2 sauktelei alyvu aliejaus,1 sauktelis parmigiano tarkoto surio ir 2 sauktelei mesos milteliai pas mus cia parsidoda vaistinese najagimiams visu rusiu mesos milteliai,tikra mesyte virta pradeda duoti tik nuo 9 men. vaikams. rekomondojama duoti mesyte nuo triusenos,paskuiversiena,kalakutiena,vistiena,ir paskui tik jautiena.
Ir pradeti primaitinti vakare grudu kositemis galime su darzovemis trintomis ar vaisiais.
Tai musu valgiarastis toks.
06 00 val misinukas 200 gr
09 00 val misinukas ir 1 sausainis su to misinuku
apie 12 00 val makoroniukai su sultiniu ir darzovemis,alieju ir parmegiano - 200 grporcija visa ir po to 50 trinto vaisiaus oboliuko ar kriause su lasiuku citrinos sulciu kad pasisavintu gelezis arba trinto banano
16 00 val misinukas
19 00 grudu kose su vaisiais arba darzove
23 00 val misinukas jeigu nemiega bet dazniausia uzmiega apie 22 00 val
QUOTE(Algertina @ 2012 01 07, 23:20)
Labukas visiems.
Skaiciau si puslapi ir nutariau pasidalinti ir as.
Gyvenu Italijoje ir mano pediatras priziuri mano sunu kuriam dabar 6 men.
Pediatras siulo jeigu maitinib MP tai pradeti primaitinti nuo 6 men. jeigu misinuku galima pradeti ir nuo 4. Mes pradejom nuo 5 men.
Primaitinti per pietus nuo bulves,po 3 dienu ivesti morka,paskui po 3 dienu cukinija ir taip moliuga,zirnelius,,ir kitus darzoves isskyrus brokolius,kalofiorus. Ivedineti po 1 darzove ir kelius dienas ziureti ar nealergiskas tai darzovei. ir tos darzoves deti i skista ryziu kosyte ar kitas koses ir 2 saukstelei alyvu aliejaus,po 15 dienu per pietus tos darzoves deti i darzoviu sultyni (1 bulve,1 morka,1 pomodoras ir kiekviena diena deti viena ivairiu darzove kita kaip cukinija ir pan. kad keistusi skonis ,virti 1 litre 1,5 val kad liktu puse litro) ir per pietus vaikui duoti 150 gr sultinio to 50 gr sublenderotu darzoviu,2 sauktai makoroniuku (pas mus cia ivairiu rusiu naugiamams labai maziuku kaip zvaigzdutes,taskiukai ir pan.),2 sauktelei alyvu aliejaus,1 sauktelis parmigiano tarkoto surio ir 2 sauktelei mesos milteliai pas mus cia parsidoda vaistinese najagimiams visu rusiu mesos milteliai,tikra mesyte virta pradeda duoti tik nuo 9 men. vaikams. rekomondojama duoti mesyte nuo triusenos,paskuiversiena,kalakutiena,vistiena,ir paskui tik jautiena.
Ir pradeti primaitinti vakare grudu kositemis galime su darzovemis trintomis ar vaisiais.
Tai musu valgiarastis toks.
06 00 val misinukas 200 gr
09 00 val misinukas ir 1 sausainis su to misinuku
apie 12 00 val makoroniukai su sultiniu ir darzovemis,alieju ir parmegiano - 200 grporcija visa ir po to 50 trinto vaisiaus oboliuko ar kriause su lasiuku citrinos sulciu kad pasisavintu gelezis arba trinto banano
16 00 val misinukas
19 00 grudu kose su vaisiais arba darzove
23 00 val misinukas jeigu nemiega bet dazniausia uzmiega apie 22 00 val
Skaiciau si puslapi ir nutariau pasidalinti ir as.
Gyvenu Italijoje ir mano pediatras priziuri mano sunu kuriam dabar 6 men.
Pediatras siulo jeigu maitinib MP tai pradeti primaitinti nuo 6 men. jeigu misinuku galima pradeti ir nuo 4. Mes pradejom nuo 5 men.
Primaitinti per pietus nuo bulves,po 3 dienu ivesti morka,paskui po 3 dienu cukinija ir taip moliuga,zirnelius,,ir kitus darzoves isskyrus brokolius,kalofiorus. Ivedineti po 1 darzove ir kelius dienas ziureti ar nealergiskas tai darzovei. ir tos darzoves deti i skista ryziu kosyte ar kitas koses ir 2 saukstelei alyvu aliejaus,po 15 dienu per pietus tos darzoves deti i darzoviu sultyni (1 bulve,1 morka,1 pomodoras ir kiekviena diena deti viena ivairiu darzove kita kaip cukinija ir pan. kad keistusi skonis ,virti 1 litre 1,5 val kad liktu puse litro) ir per pietus vaikui duoti 150 gr sultinio to 50 gr sublenderotu darzoviu,2 sauktai makoroniuku (pas mus cia ivairiu rusiu naugiamams labai maziuku kaip zvaigzdutes,taskiukai ir pan.),2 sauktelei alyvu aliejaus,1 sauktelis parmigiano tarkoto surio ir 2 sauktelei mesos milteliai pas mus cia parsidoda vaistinese najagimiams visu rusiu mesos milteliai,tikra mesyte virta pradeda duoti tik nuo 9 men. vaikams. rekomondojama duoti mesyte nuo triusenos,paskuiversiena,kalakutiena,vistiena,ir paskui tik jautiena.
Ir pradeti primaitinti vakare grudu kositemis galime su darzovemis trintomis ar vaisiais.
Tai musu valgiarastis toks.
06 00 val misinukas 200 gr
09 00 val misinukas ir 1 sausainis su to misinuku
apie 12 00 val makoroniukai su sultiniu ir darzovemis,alieju ir parmegiano - 200 grporcija visa ir po to 50 trinto vaisiaus oboliuko ar kriause su lasiuku citrinos sulciu kad pasisavintu gelezis arba trinto banano
16 00 val misinukas
19 00 grudu kose su vaisiais arba darzove
23 00 val misinukas jeigu nemiega bet dazniausia uzmiega apie 22 00 val
labai įdomu buvo paskaityti kitos šalies rekomenduojamą leliukų meniu

ir dar... manau taip ilgai verdant daržoves, jose jau nelabai kas ir lieka naudingo, na nebent jau tas sultinys tampa labai jau vertingas, bet pačiose daržovėse manau per tiek laiko virimo nelabai kas vertingo belieka....




QUOTE(sidrulka @ 2012 01 08, 01:08)
labai įdomu buvo paskaityti kitos šalies rekomenduojamą leliukų meniu
tik nustebino tie mėsos milteliai, sūris bei tiek daug alyvuogių aliejaus... šiaip LT rekomenduojam pradėti nuo 1g aliejaus
ir dar... manau taip ilgai verdant daržoves, jose jau nelabai kas ir lieka naudingo, na nebent jau tas sultinys tampa labai jau vertingas, bet pačiose daržovėse manau per tiek laiko virimo nelabai kas vertingo belieka....
na , bet daktarai sako, jie geriau žino
gal aš klystu
o kad daržoves virti į ryžiū nuovirą tia ir aš randu daug kur vaikiškų receptukų knygose parašyta, tik nelabai įsivaizduoju kaip pasidaryti tą nuovirą, nes jei verdant palaidus ryžius, tai jie juk išbrinksta, ar pilti daug vandens ir ne daug ryžių?? 

ir dar... manau taip ilgai verdant daržoves, jose jau nelabai kas ir lieka naudingo, na nebent jau tas sultinys tampa labai jau vertingas, bet pačiose daržovėse manau per tiek laiko virimo nelabai kas vertingo belieka....




Alyvu aliejus irgi pradedame nuo biskuti ir kas dien didinama porcija iki 2 arbat, saust. ,nes sako cia kad labai vertingas ir padeda tustintis maziukams,del parmigiano irgi buvau nustebusi bet irgi sako kad labai vertingas visu vitaminu ir mineralu sakoma vienas sauktelis per diena kaip stikline pieno. Del ryziu nezinau cia irgi parsidoda milteliai ryziu kose naujagimams bet manau ir lietuvoje yra i ta kosite dedame darzoves trintos.
o atleiskit, kas tas permagianas? čia kažkas kaip olandiškas sūris LT?


QUOTE(sidrulka @ 2012 01 08, 01:08)
labai įdomu buvo paskaityti kitos šalies rekomenduojamą leliukų meniu
tik nustebino tie mėsos milteliai, sūris bei tiek daug alyvuogių aliejaus... šiaip LT rekomenduojam pradėti nuo 1g aliejaus
ir dar... manau taip ilgai verdant daržoves, jose jau nelabai kas ir lieka naudingo, na nebent jau tas sultinys tampa labai jau vertingas, bet pačiose daržovėse manau per tiek laiko virimo nelabai kas vertingo belieka....
na , bet daktarai sako, jie geriau žino
gal aš klystu
o kad daržoves virti į ryžiū nuovirą tia ir aš randu daug kur vaikiškų receptukų knygose parašyta, tik nelabai įsivaizduoju kaip pasidaryti tą nuovirą, nes jei verdant palaidus ryžius, tai jie juk išbrinksta, ar pilti daug vandens ir ne daug ryžių?? 

ir dar... manau taip ilgai verdant daržoves, jose jau nelabai kas ir lieka naudingo, na nebent jau tas sultinys tampa labai jau vertingas, bet pačiose daržovėse manau per tiek laiko virimo nelabai kas vertingo belieka....




O del darzoviu nuoviro tai darzoves turi buti nepjaustyti ir virti ant mazos ugnies. Nezinau ar lieka vitaminu ar ne bet sako kad visi vitaminai lieka sultini ir darzoves virant taip tiesa sakant lieka neisirsta lieka taip paciais darzovemis kaip ir idejai.kiek vitaminu lieka nezinau bet tikiosi lieka kas nors.
Papildyta:
QUOTE(sidrulka @ 2012 01 08, 11:59)
Ne tai italiskas suris bet zinau kad ir Lietuvoje yra buvau pirkusi. Taip ir vadinasi Parmegiano surys. Maximoje tikrai yra.
QUOTE(Algertina @ 2012 01 08, 12:27)
O del darzoviu nuoviro tai darzoves turi buti nepjaustyti ir virti ant mazos ugnies. Nezinau ar lieka vitaminu ar ne bet sako kad visi vitaminai lieka sultini ir darzoves virant taip tiesa sakant lieka neisirsta lieka taip paciais darzovemis kaip ir idejai.kiek vitaminu lieka nezinau bet tikiosi lieka kas nors.
Papildyta:
Ne tai italiskas suris bet zinau kad ir Lietuvoje yra buvau pirkusi. Taip ir vadinasi Parmegiano surys. Maximoje tikrai yra.
Papildyta:
Ne tai italiskas suris bet zinau kad ir Lietuvoje yra buvau pirkusi. Taip ir vadinasi Parmegiano surys. Maximoje tikrai yra.
bet kaip idomiai cia, matot,kaip skiriasi,kiekvienoj valstybei vis kitaip

pasidalinkit patirtim dar apie mesyte kas kaip daro? kaip saldot,kaip verdat? mes jau greit papildysim raciona mesyte,tai labai aktualus klausimas. visgi patirtis yra patirtis, o knygose bendrai parasyta

nuimu nuo kaulo, jei tai triušiena, veršieną/kalakutieną šiaip susipjaustom ir sumalam, tuomet susidedu į šldiklį nedidukais - vienos normos kukuliukais. išsiėmus prieš virimą šiek tiek atlaidimu ir verdu gerą pusvalandį, jei atsiranda putų, nupilu, vėl užverdu su nauju vandenuku, po to dar paverdu kartu su daržovėmis apie pusvalandį. na ir į blenderį viską

QUOTE(sidrulka @ 2012 01 08, 15:07)
nuimu nuo kaulo, jei tai triušiena, veršieną/kalakutieną šiaip susipjaustom ir sumalam, tuomet susidedu į šldiklį nedidukais - vienos normos kukuliukais. išsiėmus prieš virimą šiek tiek atlaidimu ir verdu gerą pusvalandį, jei atsiranda putų, nupilu, vėl užverdu su nauju vandenuku, po to dar paverdu kartu su daržovėmis apie pusvalandį. na ir į blenderį viską 

tikrai


QUOTE(sidrulka @ 2012 01 08, 01:08)
daržoves virti į ryžiū nuovirą tia ir aš randu daug kur vaikiškų receptukų knygose parašyta, tik nelabai įsivaizduoju kaip pasidaryti tą nuovirą, nes jei verdant palaidus ryžius, tai jie juk išbrinksta, ar pilti daug vandens ir ne daug ryžių?? 

nezinau ar teisingai, bet as bandziau pasidaryti ta ryziu nuovira taip:
su kavamale sumaliau ryzius ir tada miltelius paviriau... gavosi kazkoks nuoviras, kleisteriukas ar kaip ten pavadinsi...

o tai jis (klijukas vadinasi) gaunasi toks kaip kisieliaus tirštumo, ar ne? ir paskui į jį dedate žalias daržoves ir dar kiek laiko verdat? nesigauna labai tiršta?
čia manęs viena mamytė klausė, kaip verdu sriubytę?- tai aš ir vadinu daržovienukę sriubyte- kol verdi sriubytė, o jau kai sutrini- košytė
dėdama į blenderį pareguliuoju, kiek dėti daržovių, kiek pilti skystimuko (pusę ar du trečdalius, kad apsemtų daržoves)
dar esu girdėjusi, kad daržoves garina- bet tai jos tuomet iš vis lieka be jokio skystimo??? tai sutryns ar nebus per tiršta ar dar reikia kokio vandenuko ar ko nors užpilti?
čia manęs viena mamytė klausė, kaip verdu sriubytę?- tai aš ir vadinu daržovienukę sriubyte- kol verdi sriubytė, o jau kai sutrini- košytė

dar esu girdėjusi, kad daržoves garina- bet tai jos tuomet iš vis lieka be jokio skystimo??? tai sutryns ar nebus per tiršta ar dar reikia kokio vandenuko ar ko nors užpilti?
QUOTE(sidrulka @ 2012 01 08, 22:18)
dar esu girdėjusi, kad daržoves garina- bet tai jos tuomet iš vis lieka be jokio skystimo??? tai sutryns ar nebus per tiršta ar dar reikia kokio vandenuko ar ko nors užpilti?
kol nesugedo kombainiukas, viriau darzoves ant garu, man labai patiko, o sultys nuo darzoviu subegdavo i toki indeli, po to buvo galima jas pilti darant kosyte

QUOTE(sidrulka @ 2012 01 08, 22:18)
dar esu girdėjusi, kad daržoves garina- bet tai jos tuomet iš vis lieka be jokio skystimo??? tai sutryns ar nebus per tiršta ar dar reikia kokio vandenuko ar ko nors užpilti?
Na kitos mamos skiedzia su misinuku arba MP.