QUOTE(jediara @ 2011 02 16, 12:23)
Nusipirkau čiliukų ir nusprendžiau paragauti
(kokia kvaila mintis
)- galiukas visiškai neaštrus, jau pagalvojau, kokia nesąmonė, kaip paprika.Tuomet išėmiau sėklytes ir gerą kąsnelį į burną

- už sekundės, o siaube

nežinojau net ką į burną dėti , kai pradėjo "degti"

Ir kaip Jūs tokį aštrumą valgote
Kad kitakart zinotumet ka i burna deti tokiu akveju
Jei neatsargiai atsikandote čili pipiro ir apsideginote burnos ertmę, negerkite vandens! Vanduo nesumažins deginimo ir tik dar labiau paskleis nemalonius pojūčius po burną. Pabandykite gelbėtis taip:
- Gurkštelėkite pieno, jogurto ar kefyro, palakykitę nenuriję minutę kitą ir išspjaukite. Jei reikia, pakartokite.
- Suvalgykite gabalėlį duonos, sūrio, virtų bulvių ar ryžių. Jie sugers į save nemalonų aštrų kapsaicino eterį, kurio yra čili pipiruose.