Įkraunama...
Įkraunama...

Blogas kvapas iš burnytės

Mes dar nemokame valyti dantu, bet ar gali buti nemalonus kvapas nuo 8 dantu? Sunui metukai, ir va jau kelios savaites toks rugstus kvapas is burnytes, net kai pavalgo mano pieno, o kai atsikelia po miegelio, tai smirda. Daktare itare disbakterioze, tai girdziau Omniflora, bet nepadeda, sakau gal jam pienlige? Ar gali nuo to smirdeti?
Atsakyti
Blogas kvapas iš burnos kūdikiams ir vaikams gali būti dėl:
nepakankamos burnos higienos.Tokiu būdu patartumėme valyti dantukus.

dėl žemo rūgštingumo skrandelyje, tai ypač pastebima po miego ir iš ryto.Naudokite vitaminą "C", vynuogių,obuolių,slyvų raudonas sultis su vit. "C", kūdikių mitybai skirtus jogurtus.

dėl trečiosios tonzilės "adenoidų" uždegimo ir padidėjimo.Ryte ir prieš nakties miegą reikia gerai išvalyti nosytę su jūros vandeniu ir paskui išpūsti.Galite pasikonsltuoti su LOR specialistu ar Jūsų kūdikiui nepadidėję adenoidai.

Disbiozės diagnozę reikia nustatyti tyrimu ir gydymui skirti probiotikus, kurių pagrindinė veikla pasireiškia storojoje žarnoje.
heart.gif
Atsakyti
Iskilo dar vienas rupestelis, nezinau kur kreiptis ka daryti unsure.gif mano sunui is burnos sklinda blogas kvapas, ar pavalgo, ar is miego, nesvarbu visa diena, toks rugstus sakyciau, na puvesiuko kaip.. nezinau unsure.gif pries savaite sudaviau vaistuku Vermox, nuo kirmelyciu, galvojau turejo vis gi praeit ar kaip g.gif po savaites pakartosiu, bet man tokia dilema, ar gerai darau, su gydytoja nepasitariau, tik su vaistininke unsure.gif ka man daryti...juk negali penkiameciui is burnytes smirdeti g.gif unsure.gif


Aciu, uz bet kokia informacija sad.gif
Atsakyti
Blogas kvapas vaikams iš burnos gali būti dėl sugedusių dantų, padidėjusių tonzilių bei adenoidų. Jei blogas kvapas yra dėl šių priežasčių, reikėtų gydyti dantukus, konsultuotis su LOR specialistais dėl tonzilių ir adenoidų būklės.
Be to , blogas kvapas dar gali būti ir dėl įgimtos tulžies latakų deformacijos. Tai gyventi netrukdo, bet vargina šis nemalonumas (blogas kvapas). Tulžies latakų deformaciją gali patvirtinti vidaus organų echoskopinis tyrimas.
heart.gif
Atsakyti
Laba diena. Mano dukryte 1 metuku ir 4 menesiu. Pastebejau, kad jai pastoviai is burnytes sklinda nemalonus kvapas. Dantuku turim 8, bet tas kvapas jau buvo ir tada, ka dantuku dar nebuvo. Teiravausi pas pediatre, bet ji nieko konkretaus nepasake, tik tiek, kad dazniausiai kvapas buna nemalonus tada, kai vaikiukas gali susirgti ar serga. Mano mergaitei net ir sveikai esant tas kvapas nedingsta. KAi naudojom zinduka, jis visas budavo persigeres to kvapo. Nezinau, ar cia susije, bet kai ji buvo dar kudikis ir tekdavo aplaizyti sauspapki, jis budavo surus g.gif
Ar tureciau sunerimti?

Aciu uz atsakyma!
Atsakyti
Nemalonus kvapas mažiems vaikams būna ar dėl užsitęsusios slogos, arba dėl besivystančių adenoidų. O tiems tėveliams, kurie aplaižo vaiko čiulptukus ir žindukus, galvodami,kad tai labai gerai ir taip tarsi juos nuplauna, pasakysiu, jog šio įpročio reikėtų atsisakyti, nes ant žemės tokių blogų bakterijų, kokios yra Jūsų burnoje, gali ir nebūti. Todėl laižydami vaiko daiktus, Jūs jį apkrečiate labai negera bakterine flora. heart.gif
Atsakyti
Dar būdami ligoninėje po gimdymo, pajutau iš vaiko burnutės aceto kvapą, tada gydytojai pasakė, kad tai gali būti dėl skysčių trūkūmo. davė gliukozės ir praėjo. Dabar mums 11 mėnesių, šį rytą vėl pajutau tą acetono kvapą. Rodos jis geria skysčių per dieną nemažai... Kas tai galėtų būti, nuo ko toks kvapas? Kaip jį panaikinti? Gal čia kokia liga?
Atsakyti
Jei vaikas nevemia ir jo būklė nepasikeitusi, jokios ligos neturi būti. Tik neribokite vaikui skysčių.Kai jaučiate šį kvapą, atlikite šlapimo tyrimą.
Atsakyti
Mano dukrytei 10 menesiu. Karta ant zinduko pajutau, kad jis nelabai maloniai kvepia, toks, sakyciau lyg puvesiuko-parugimo. Pamaniau, kad gal laikas keist zinduka, nes buvo naudojamas apie 1 menesi. Nupirkom nauja, bet po 1 dienos vel tas pats kvapas. Dukrytei is burnytes kartais lyg irgi toks pat kvapelis buna, bet labai nezymus. Toks jausmas, kad viskas susikoncentruoja "soskeje". Ar tik nebus kokios problemytes su skranduku unsure.gif Ka mums daryti?
Atsakyti
Paprasčiausia duokite mergaitei daugiau gerti skysčių.
Blogas kvapas iš burnos kūdikiams gali būti po užsitęsusios slogos ar persirgus gerklės uždegimu.
Atsakyti
[SIZE=1] Sveiki, aks mane mato skaito, gali suprasti ir padeti. Turiu dukryte 5 metuku, turim problemele, kuria daktarai ivardina acetoniniu vemimu. kas kai kuris laikas dukryte vemia, slapime atsiranda acetonas, todel be laseliniu neissikrapstome, tai slegia mus abi, noreciau paklausti gydytojo, kokiomis priemonemis galima butu tokio vemima isvengti, ebnt kad jis ensikartotu taip daznai, iki kada sis vemimas tesiasi ir keliu metu baigiasi. Gal kitos mamytes galetu pasidalinti savo patirtimi. Aciu.
Atsakyti
Ketonemija-tai dažniausia mergaičių liga. Ji atsiranda permaitinus mergaites gyvulinės kilmės riebalais (sviestas, grietinė, fermentinis sūris,riebi mėsa). Nesuvirškinti riebalų apykaitos produktai kaupiasi ir provokuoja krizes su vėmimu, kai visi tie šlakai turi iš organizmo pasišalinti.
Tokio vaiko dieta turi turėti daugiau angliavandenių, kurie padeda geriau sudeginti riebalus. Ir reikia vengti gyvulinės kilmės riebalų.
Labai svarbu tokį vaiką laiku ir tinkamai pradėti girdyti, kad neprieiti prie užburto rato, kai nuo skysčių trūkumo dar labiau pykina ir vemiama.
Pradėjus vaikui vemti, jį reikia dažnai, nedideliais kiekiais (gurkšniais)girdyti šaltais gėrimais. O dar geriau, turėti užsišaldžius natūralių sulčių ledukų, ir duoti čiulpti (sultys turi būti ne iš koncentratų, o geriausia kūdikių mitybai skirtos -turi būti iš saldžių vaisių).Tuo pačiu metu pakaitomis gurkšneliais girdyti ir elektrolitų tirpalais (HiPP ORS200, Gastrolit). Mažais kiekiais ir dažnai girdyti tol, kol nustoja pykinti, o po to jau galima duoti gerti didesniais kiekiais, tik jokiu būdu vaiko neprievartauti, jei nenori gerti daugiau.
Atsakyti