Tortas Braškių fanamsBiskvitas (aut. Likta)
4 kiaušiniai
stiklinė cukraus (dėjau mažiau)
0,5 stiklinės krakmolo
0,5 stiklinės miltų
šaukštelis kepimo miltelių
baltymus išplakti iki purumo su cukrumi, plakant supilti kiaušinių trynius, suberti sijotus miltus, krakmolą, kepimo miltelius (sumaišytus viename inde). Kepti 24 cm skardoj 170-180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių, priklausomai nuo orkaitės...
Pertepimui:
420 g grietinėlės
500 g braškių jogurto
400 g šaldytų arba 500 g šviežių braškių
3-4 šaukštai cukraus braškėms užpilti
35 g Oetker želatinos
500 g mascarponės sūrio (pakaktų ir 250g)
1 pakelis Oetker braškių želė 300 ml karšto vandens, užpilti, išmaišyti ir sustingdyti
*braškes, jei jos šaldytos užpilame cukrumi, paliekame, kol atsiras sulčių, paverdame keletą minučių ir nukošiame, o nupiltu sirupu užpilame želatiną, gaunasi nepilnas puodelis (apie 150-170 ml)
*mascarponę išplakam su kambario temperatūros jogurtu
* atskirai išplakame grietinėlę su 3 šaukštais cukraus ir trupučiu citrinos rūgštelės
*sujungiame mascarponės, jogurto kremą su plakta grietinėle, sudedame trintas ar pjaustytas braškes, kaip jau Jums labiau priimtina...
* galiausiai supilame atvėsusią kambario temperatūros išbrinkintą, ištirpintą želatiną, sumetame pjaustytus želė gabaliukus...
Biskvitą pjaunam į tris dalis, sluoksniuojame tortą. Sulaistymui galima naudoti vandens, cukraus citrinos sulčių sirupu, aš laisčiau braškių sirupu.
papuošimui naudojau mažą indelį braškių, 1 pakelį Oetker želė ir 100 g šokolado. Braškes supjausčiau, išdėliojau, želė pagaminau su 300 ml vandens, atvėsinau ir užpyliau ant braškių, šokoladinę tvorelę manau visos mokam pasidaryti
Svoris 3,5 kg skersmuo 24 cm. Mascarponės galėjau dėti mažiau, nes dalį kremo dar ir ant viršaus aptepiau. Arba tą kiekį kremo reikėtų 25-26 skersmeniui supilti