Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-12

QUOTE(Ulė @ 2011 04 02, 15:08)
smagu,kad sudomino 4u.gif
tortas slapiass,minkstas,kremas tirpsta burnoje blush2.gif
forma 26cm 4u.gif


O kuo apibarstytas jusu tortukas?
Atsakyti
man nelabai grazu baltas biskvitas sulaistytas tamsia kava.. Imciau tamsu biskvita wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Milux @ 2011 04 02, 19:44)
O kuo apibarstytas jusu tortukas?


kakava maisyta per pus su pudra 4u.gif
QUOTE(kice @ 2011 04 02, 21:22)
man nelabai grazu baltas biskvitas sulaistytas tamsia kava.. Imciau tamsu biskvita wink.gif

bet skonis pasikeistu g.gif
Atsakyti
krizė krizė krizė doh.gif o skaniai ir pigiai valgyti norisi blush2.gif
ar kuri nors pertepinėjot tortą su tuo, kas gaunasi susaldžius ir atlaidinus kefyrą? g.gif
Pusryčiam man ta varškytė thumbup.gif o kažin kaip ji torte "gyvena"?
ir dar turiu toki dalyka sugalvojus, kurį pati naudosiu - tai torto nesulaistyti, bet supurkšti su purkštuku ax.gif nu nežinau, gal jūs jau taip darot , o jei nedarot, tai pabandyt galima. Manau tolygiau pasiskirstytu drėgmė ant biskvito g.gif
Atsakyti
QUOTE(rabelkyte @ 2011 04 02, 20:46)
krizė krizė krizė  doh.gif  o skaniai ir pigiai valgyti norisi  blush2.gif 
ar kuri nors pertepinėjot tortą su tuo, kas gaunasi susaldžius ir atlaidinus kefyrą?  g.gif 
Pusryčiam man ta varškytė  thumbup.gif  o kažin kaip ji torte "gyvena"?



tai čia gaunasi ricotos suris...labai skanus yra Spyglio tortas su ricotos suriu...pabandykit....tikrai tinka tortam.....
Atsakyti
Ule, tiramisu laaabai skaniai atrodo wub.gif laaabai graži ir apetitą kelianti fotosesija wub.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rabelkyte @ 2011 04 02, 21:46)
ir dar turiu toki dalyka sugalvojus, kurį pati naudosiu - tai torto nesulaistyti, bet supurkšti su purkštuku  ax.gif  nu nežinau, gal jūs jau taip darot , o jei nedarot, tai pabandyt galima. Manau tolygiau pasiskirstytu drėgmė ant biskvito  g.gif

Aš taip darau kartais thumbup.gif tikrai daug tolygiau pasiskirsto sulaistymo skystis ant biskvito, bet jei kokius 4 biskvito sluoksnius reikia supurkšti, tai rodomąjį pirštą paskausta nuo purkštuko spaudymo hihihi.gif
Šiaip dar atradau, kad man daug tolygiau biskvitus sekasi sulaistyt ne saukstu pilant skysti ant biskvito, o pamirkinus tame skystyje šepetėlį, skirtą aptepti konditerijos gaminiams kiaušinio plakiniu ir pan. - murkt šepetėlį į skystimėlį, tada - brūkšt per biskvitą - ir taip, kol sulaistai visus biskvitus mirksiukas.gif
Gal nepasirodys tokie mano eksperimentai kaip iš pirmykštės eros konditerijos laikų lotuliukas.gif blush2.gif, o gal kam nors ir padės netgi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2011 04 02, 23:23)
Ule, tiramisu laaabai skaniai atrodo wub.gif laaabai graži ir apetitą kelianti fotosesija wub.gif 4u.gif

aciu wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2011 04 02, 21:22)
man nelabai grazu baltas biskvitas sulaistytas tamsia kava.. Imciau tamsu biskvita wink.gif


O man kaiptik grazu, kai baltas sulaistytas kava. wub.gif
Aciu Ule uz recepta, tikrai isbandysiu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(IwonaBogd @ 2011 04 03, 09:52)
O man kaiptik grazu, kai baltas sulaistytas kava.  wub.gif
Aciu Ule uz recepta, tikrai isbandysiu. 4u.gif

tai cia jau kiekvienas pagal savo skoni pasikoreguosja receptuka smile.gif Kas grazu, kas skanu smile.gif
Atsakyti
Tortas „Braškių fanams“

Biskvitas (aut. Likta)
4 kiaušiniai
stiklinė cukraus (dėjau mažiau)
0,5 stiklinės krakmolo
0,5 stiklinės miltų
šaukštelis kepimo miltelių

baltymus išplakti iki purumo su cukrumi, plakant supilti kiaušinių trynius, suberti sijotus miltus, krakmolą, kepimo miltelius (sumaišytus viename inde). Kepti 24 cm skardoj 170-180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių, priklausomai nuo orkaitės...

Pertepimui:
420 g grietinėlės
500 g braškių jogurto
400 g šaldytų arba 500 g šviežių braškių
3-4 šaukštai cukraus braškėms užpilti
35 g Oetker želatinos
500 g mascarponės sūrio (pakaktų ir 250g)
1 pakelis Oetker braškių želė 300 ml karšto vandens, užpilti, išmaišyti ir sustingdyti

*braškes, jei jos šaldytos užpilame cukrumi, paliekame, kol atsiras sulčių, paverdame keletą minučių ir nukošiame, o nupiltu sirupu užpilame želatiną, gaunasi nepilnas puodelis (apie 150-170 ml)
*mascarponę išplakam su kambario temperatūros jogurtu
* atskirai išplakame grietinėlę su 3 šaukštais cukraus ir trupučiu citrinos rūgštelės
*sujungiame mascarponės, jogurto kremą su plakta grietinėle, sudedame trintas ar pjaustytas braškes, kaip jau Jums labiau priimtina...
* galiausiai supilame atvėsusią kambario temperatūros išbrinkintą, ištirpintą želatiną, sumetame pjaustytus želė gabaliukus...

Biskvitą pjaunam į tris dalis, sluoksniuojame tortą. Sulaistymui galima naudoti vandens, cukraus citrinos sulčių sirupu, aš laisčiau braškių sirupu.

papuošimui naudojau mažą indelį braškių, 1 pakelį Oetker želė ir 100 g šokolado. Braškes supjausčiau, išdėliojau, želė pagaminau su 300 ml vandens, atvėsinau ir užpyliau ant braškių, šokoladinę tvorelę manau visos mokam pasidaryti 4u.gif

user posted image

Svoris 3,5 kg skersmuo 24 cm. Mascarponės galėjau dėti mažiau, nes dalį kremo dar ir ant viršaus aptepiau. Arba tą kiekį kremo reikėtų 25-26 skersmeniui supilti smile.gif
Atsakyti
Olesta, atrodo labai skanus bigsmile.gif
mergaites padekite rasti griliažinio tortuko recepta 4u.gif
Atsakyti