QUOTE(Sonatina @ 2006 05 09, 08:37)
Kelis kartus gaminau tokius labai skanius kotletus:
1 vidutinio dydžio svogūno galvutė
3 gabaliukai baltos duonos
2 v. š. smulkintų petražolių
500 g faršo
1/2 - 1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų
druskos
1 a. š. garstyčių
2 dideli kiaušiniai (trynius ir baltymus atskirti)
2-3 v. š. šalto vandens
aliejaus kepimui
Svogūną nulupti ir stambiai supjaustyti. Duoną pamirkyti vandeny, nuspausti. Duoną, svogūną ir petražoles dėti į blenderį ir pulso režimus sutrinti į vienalytę masę. Dėti mėsą ir dar šiek tiek pamalti, kad mėsa tik susimaišytų su kitais ingredientais (šitą galima atlikti ir mėsmale).
Dėti faršą į dubenį, pasūdyti, berti pipirų, dėti sausas garstyčias ir trynius. Gerai išmaišyti. Jei reikia, įmaišyti šalto vandens.
Atskirai išplakti baltymus (kad nebūtų labai kieti). Pusę baltymų atsargiai įmaišyti į faršą, likusius baltymus mediniu šaukštu tiesiog paskandinti farše. Drėgnomis rankomis formuoti kotletus ir apkepti iš abiejų pusių.
P. S. kotletai gaunasi ypač purūs ir sultingi
Mums labai patiko 
1 vidutinio dydžio svogūno galvutė
3 gabaliukai baltos duonos
2 v. š. smulkintų petražolių
500 g faršo
1/2 - 1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų
druskos
1 a. š. garstyčių
2 dideli kiaušiniai (trynius ir baltymus atskirti)
2-3 v. š. šalto vandens
aliejaus kepimui
Svogūną nulupti ir stambiai supjaustyti. Duoną pamirkyti vandeny, nuspausti. Duoną, svogūną ir petražoles dėti į blenderį ir pulso režimus sutrinti į vienalytę masę. Dėti mėsą ir dar šiek tiek pamalti, kad mėsa tik susimaišytų su kitais ingredientais (šitą galima atlikti ir mėsmale).
Dėti faršą į dubenį, pasūdyti, berti pipirų, dėti sausas garstyčias ir trynius. Gerai išmaišyti. Jei reikia, įmaišyti šalto vandens.
Atskirai išplakti baltymus (kad nebūtų labai kieti). Pusę baltymų atsargiai įmaišyti į faršą, likusius baltymus mediniu šaukštu tiesiog paskandinti farše. Drėgnomis rankomis formuoti kotletus ir apkepti iš abiejų pusių.
P. S. kotletai gaunasi ypač purūs ir sultingi


Sonatina, atsiprašau neseku tavo temos
