Įkraunama...
Įkraunama...

BERNIUKŲ/BERNIUKIŠKAS AUKLĖJIMAS

pusė forumo temų, susijusių su santykiais, perpildyta motyvo: vyrai netikę, jie išlepę, kur pranykusi visa vyriška lytis... moterys reiškiasi visur, ir ne iš gero gyvenimo.

Štai dar pa kolkas mūsų berniukai - vaikai. auga DAR VIENA BŪSIMŲ VYRŲ KARTA ax.gif

KLAUSIMAS:Ar yr toks dalykas kaip berniukų auklėjimas? ar, jūs, mamos, tėčiai, darot kažką specifiško?

Kaip auklėjate, kaip auginate - ar išvis netikit skirtingu "berniukišku" auklėjimu - ir visus vaikus auklėjate bendrai?
Kaip sekasi griauti stereotpius, pvz "tikri vyrai neverkia"?


Dalinamės patirtimi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzu: 16 vasario 2011 - 17:52
Aha, man irgi įdomu, kaip čia tą Tikrą Vyrą užaugint. g.gif

Manau, kad nereiktų piršti berniukui stereotipinių Tikro Vyro atitikmenų. Nors, kita vertus, jie nėra blogai, nes nusako bendras vyriško elgesio tendencijas, bet neatsižvelgia į asmenybės individualumą, charakterį, pomėgius.

O elgesį manau, kad berniukai imituoja iš akivaizdžių, kasdien matomų Vyrų rodomų pavyzdžių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juzė: 16 vasario 2011 - 18:17
QUOTE(juzė @ 2011 02 16, 19:16)
O elgesį manau, kad berniukai imituoja iš akivaizdžių, kasdien matomų Vyrų rodomų pavyzdžių.

Sutinku drinks_cheers.gif Man atrodo ir mokyklose turetu buti daugiau vyriskos lyties mokytoju.
Atsakyti
Mano nuomone, būtinai vaikas turi žinoti lyčių skirtumus ne tik fizine prasme.. Mes patys auginame sūnų, ir nors dar mažas, bet jau dabar mažais žingsniais žingsniuoju link lyčių vaidmenų "atskyrimo".. Dabar dauguma mamų viduje giliai užslopinusios savo motiniškumą.. Moters paskirtis - duoti, ji visada turi skleisti Meilę ir turi suvokti, jog tuo neskriaudžia savęs, nes Meilė pritraukia Meilę.. Vyras tuo tarpu yra stiprybės šaltinis moteriai, o moteris vyrui užuovėja.. Nenorėčiau, kad sūnus užaugtų tokiu, kuris niekintų moterį, auginančią namuose vaikus, nes nėra prastesnis kelias to, kuris užaugina vaikus namuose ir rūpinasi šeimos židiniu, už rašytojo kelią, žadinantį kitų žmonių širdis.. Apibendrinant vis dėlto noriu pasakyti, kad geriausi mokytojai yra mūsų tėvai, per jų elgesį mes susiformuojame savo pirminius požiūrius, tad norint išauginti sveiką visuomenę su teisingu požiūriu į kitą lytį, reikia pradėti nuo savojo kiemo, nuo savo šeimos, nuo vyro ir žmonos santykio 4u.gif
Atsakyti
svarbiausia,kaip pati suprantate vyriškumą, koks pačiai patinka VYRAS. nes vaikams reikalavimai yra keliami visiškai priešingi nei suaugusiems. kai vaikas, tai tėvai nori ramaus, nešokančio į akis, visada paklusnaus, netgi pasyvaus. bet ar kokia moteris nori toki VYRO?
dėl lyčių vaidmenų jau kitas reikalas. man asmeniškai atrodo, kad abi lytys turi būti stiprios, drąsios, savarankiškos. bet abiems gali nutikti bėdų, abu gali tapti silpni, abiems gali reikėti pagalbos. ir šeimoje BŪTINA galėti pasirūpinti partneriu esant blogai akimirkai. ar moteriai pogimdyvinė depresija, ar vyrui po karo potrauminis sindromas... visko gali nutikti, ir tai ne lyčių vaidmenys.

tiek blogai, kai vyras ieško žmonos-tarnaitės, tiek moteris ieškanti vyro-pinigų maišo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena niekšė: 18 vasario 2011 - 17:21
o kaip pats faktas, jog mažai vilties berniukams reikštis jau vien todėl, kad jiems realiai nėra galimybės SUSITAPATINTI su vyrais aplink juos. Pažvelkime, kiek vyriškos lyties amenų įsijungia į jų auklėjimą: žindo mama, namie dažniausiai - mama, močiutė, vėliau - auklė. lopšelis - auklytė, darželis-auklėtoja, mokykla-mokytoja. toliua. kiek vyrų yra universitete(nebent kur tikslieji mokslai-ten daugiau...)
vyrų apskritai mažiau. tiek darželiuose grupėse, tiek mokyklos grupėse.
kokie vyrai berniuko gyvenime? brolis, tėtis, dėdė, krikšto tėtis. senelis. gerai, jei dar aktyviau įsijungia. bet arba visiškai nusikalę po darbų. (beje, kaip ir mamos.)

g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2011 02 18, 21:26)
o kaip pats faktas, jog mažai vilties berniukams reikštis jau vien todėl, kad jiems realiai nėra galimybės SUSITAPATINTI su vyrais aplink juos. Pažvelkime, kiek vyriškos lyties amenų įsijungia į jų auklėjimą: žindo mama, namie dažniausiai - mama, močiutė, vėliau - auklė. lopšelis - auklytė, darželis-auklėtoja, mokykla-mokytoja. toliua. kiek vyrų yra universitete(nebent kur tikslieji mokslai-ten daugiau...)


kaip čia pasakius, nu vyras nepažindys, nors buteliuką paduoti gali. vaikų priežiūra -- vsigi tradiciškai moterų sfera. bet juk yra ir kitos gyvenimo sritys. blogiausia, kai berniuką supantys vyrai būna lodoriai ar šiaip išsivėpę, o moterys apie tokius visaip tupinėja. dry.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2011 02 18, 21:26)
vyrų apskritai mažiau. tiek darželiuose grupėse, tiek mokyklos grupėse.
kokie vyrai berniuko gyvenime? brolis, tėtis, dėdė, krikšto tėtis. senelis. gerai, jei dar aktyviau įsijungia. bet arba visiškai nusikalę po darbų. (beje, kaip ir mamos.)

Dar yra papildomi fizinio lavinimo užsiėmimai po pamokų, kur treneriu dažniausiai būna vyras. Tas žmogus gali turėti nemažos įtakos berniuko, kaip vyro, formavimuisi, todėl užsiėmimus, manau, derėtų rinktis atsižvelgiant ir į tai, kas su jais užsiiminės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juzė: 19 vasario 2011 - 07:56
Manau kad auklejant berniuka ir mergaite auklejimas aiskus kad turi skirtis. Taippat sutinku kad tie sovietiniai steriotipai yra atgyvene.Mes savo sunu auklejam taip kad jis butu atviras su artimaisiais, nuosirdus, kas liecia mergaites tai ir diegeme kaip turi buti elgiamasi vienoj ar kitoj situacijoj, kas tai mergaites.Manau butina vaika mokint ir aiskinti jai nori kad uzaugtu ne paslemekas moteru atzvilgiu.
Taip pat pritariu visiskai tam, kad vaiko auklejime didziausia reiksme turi pavizdys ir pavizdys mamos ir tecio, kokie ju santykiai, bendravimas.
Siandiena vis daugiau ir dazniau pradeda tevai uzimti laiko su vaikais ir tai pagirtina, anksciau tikrai zaidimu aiksteleje tik mamos ir mocutes, mokykloj mokytojos ir t.t. kai jau minejot, bet dabar manau po truputi keiciasi .Gyvenu uzsienyje ir kai tik atvaziavau buvau tikrai nustebinta kad cia savairgaliais , zaidimu aikstelese ir t.t. pamatysi dazniau teti su vaikais, net ne su vienu o su 2 ir 3 ir 4, nei mama.Dziaugiuosi kad i Lt nors ir labai mazu zingsneliu bet tai jau ateina.

Sena niekšė, klausimas ar kokia moteris nores tokio vyro? g.gif Ar jus vaika auginat butent kokiai ar visom moterim ? As asmeniskai tikrai ne, as auginu nes tai mano vaikas nes tai begalinis malonumas , dziaugsmas , laime.O ar kam jis patiks uzauges ar ne, zinai visvien atsiras kam patiks, kas priims , o jai ne reiskias jo pasaukimas kazkur kitur.Suprantu kad norisi apsaugot vaika nuo nesekmiu, skausmo, bet neiseis to padaryt, kiekvienas zmogus turi pragyvent tai ka turi.Beje nepamirskime kad moteru ir visokiu yra ir dar kokiu! Ir paskutiniu laiku dazniausiai ju poziurys, supratimas ir t.t.skiria poras, seimas.

Atsakyti
g.gif klausimas butu kitoks,kiek is jusu auginanciu sunus namie turi leles,virtuves ir pan? ir ar pirktumet berniukui rausva megstini su gelytem jei jis jo labai noretu ir negaletu atsiraukt nuo jo?
Atsakyti
QUOTE(jėga @ 2010 01 11, 12:47)
Užsirašykit į kelias mokyklas iš karto. Niekas nedraudžia. Vydūno, Versmės, Stulpino... Vyturio dar nebloga tam gale. O toliau - laimės dalykas smile.gif
Papildyta:
Vydūne šiemet neberenkamos paruošiamukų grupės. Bus tik gegužės pradžioj (turbūt) 3 dienų atranka. Pasiskambinkit į mokyklą, pasakys konkrečiau smile.gif


Mano jaunesnelis nuo gimimo auga su lelem ir virtuvem ir t.t. tik del to kad turi vyresne sese, vyresnis su tais zaislais ir daiktais susipazino jau budamas 5 metu, bet nei vienam nei anteam tai nekelia susidomejimo jokio.Rubeliu aiskus mergaitisku jam neperku, op kalusimas kam to reiki? g.gif nu nebent labai noretisi kad sunsu taptu dukra blink.gif
Seip pazystamu berniukas ir augo su sese ir jis paliko kaip mergaite, idomiausi zaislai tai leles, vezimai, nori pasidazyt ir apie save sneka mot. gimine.Manau cia tik tevu kalte, nes nepirko jam kitu zaislu - berniukisku , nepazindino jo su kitokiu pasauliu tai jis ir pasisavino viska kas ji supo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Milux @ 2011 02 19, 13:09)
Sena niekšė, klausimas ar kokia moteris nores tokio vyro? g.gif Ar jus vaika auginat butent kokiai ar visom moterim ? As asmeniskai tikrai ne, as auginu nes tai mano vaikas nes tai begalinis malonumas , dziaugsmas , laime.O ar kam jis patiks uzauges ar ne, zinai visvien atsiras kam patiks, kas priims , o jai ne reiskias  jo pasaukimas kazkur kitur.Suprantu kad norisi apsaugot vaika nuo nesekmiu, skausmo, bet neiseis to padaryt, kiekvienas zmogus turi pragyvent tai ka turi.Beje nepamirskime kad moteru ir visokiu yra ir dar kokiu! Ir paskutiniu laiku dazniausiai ju poziurys, supratimas ir t.t.skiria poras, seimas.


na, aš auginu savo sūnus su ta mintim, kad jie kažkada kurs savo šeimas.
jūs paskaitykit kitus šio forumo skyrelius, kaip moterys (žmonos) verkia, kad "vyras mamyčiukas", "vyrui mama- dievas", "anyta teroristė, o vyras ją palaiko". tai gal mamai ir džiaugsmas, o žmonai -- vargelis. dry.gif
kol mūsų sūneliai maži, ką galim žinot kokios būsim anytos. nu bet pagalvot ne pro šalį wink.gif

QUOTE(_eu_ @ 2011 02 21, 02:19)
g.gif klausimas butu kitoks,kiek is jusu auginanciu sunus namie turi leles,virtuves ir pan?

vyresnysis turėjo indelių, bet jie nepasiteisino, tai iškeliavo labdaron. lėlių turi berniukiškų. svečiuose mergaitiškų žaislų nebrokina, bet pats niekada nepageidavo.
o mažąjį dabar veža Hello Kitty tematika. turi ir pliušinę tos katės lėlę, ir namelį su figūrėlėm.

QUOTE
ir ar pirktumet berniukui rausva megstini su gelytem jei jis jo labai noretu ir negaletu atsiraukt nuo jo?

žiūrint kiek kainuotų biggrin.gif nebrangus -- pirkčiau. lai tampo. jei koks nors dizaneiriškas -- tai gel ne blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena niekšė: 21 vasario 2011 - 15:49