Mmm..mhmmmm

kiek skanumynų vėl

smagu, kai randi ką užvalgyti ir dar taip skaniai

visoms po
Jautienos suktinisjautienos mėsos du gab.~1500kg.
vištienos krūtinėlė
riebios šoninės 400gr.
džiovintų mėl.slyvų 50gr.
džiovintų abrikosų 50gr.
graikiškų riešutų 50gr.
česnako 4 didesnes skilteles
kelios šakelės krapų ir petražolių šviežių
alaus 0,33 ltr.(pusantros stiklinės)
majonezo
kepsnio prieskonių, druskos
Vištienos krūtinėlę, šoninę, slyvas, abikosus, riešutus, česnaką, krapus, petražoles sumalam, dedam druskos, išminkom.Jautienos gabalus, įpjaunam, išskleidžiam, pamušam gerokai, pabarstom pipirais, druska, prieskoniais, jų vidų išklojam pasiruoštu įdaru, susukam, apsukam storesniais siūlais, dedam ant grotelių, kurios turi tilpti į kepimo indą, ar skardą(aš tokių mažų neturėjau, tai tam pasitarnavo paprastas garintuvas) pilam alų į skardą ir sandariai apsukam foliją, dedam į įkaitintą iki 200temp. orkaitę ir kepam apie val. laiko.Po valandos ištraukiam, nuimam foliją, gausiai ištepam majonezu ir vėl 15-20min. įkišam, kol paruduoja gražiai.Nesijaučia nei abrikosų, nei slyvų, nei riešutų, bet visumoje skonis gaunasi labai geras.Tinka ir karštiems ir šaltiems patiekalams.
Šaltinis:liveinternet.ru



Dar bulvių kepiau kurią dieną, tai galvojau, kad bus mažokai, tai dešrelių dar užmečiau ant viršaus.O bulves supjausčiau labai plonai, su spec. tarkute bulvėms, paskleidžiau kepimo inde, išplakiau šaukštą nepilną miltų, pieno pusę stiklinės, grietinėlės 150gr.druskos, užpyliau ant bulvių, kepiau gal 20min., paskui užmečiau dešreles, pabarsčiau sūriu ir kepiau, kol parudavo.