QUOTE(Vix @ 2011 03 11, 19:39)
dekui uz atsakyma, mat pas mane keptuve nelabai kokia..o ir dangcio neturiu..tai uztai ir mastau apie orkaite
na bet jei isbandysiu butinai pranesiu cia 


Tai vietoj dangčio galima dubenį uždėti


QUOTE(moliuge @ 2011 03 11, 21:40)

QUOTE(brashke77 @ 2011 03 11, 23:30)
Ule, plovas atrodo nuostabiai, uzbekai tavim didzuotus
Bent jau vizualiai tai tikrai





Šviežia skumbrė su ponia cukinija

dvi skumbrės(4porcijoms)
dvi cukinijos
3 didoki svogūnai
3šaukštai pomidorų padažo(daugiausia naudoju tradicinį kėdainių)
šaukštelis cukraus
2šaukštai aliejaus
pieno 0,5ltr.
prieskoniai: oreganas, penkių pipirų mišinys, druska, dž petražolės
sūrio fermentinio ~80gr.
Skumbres, nulupti, perpjauti, išimti kaulus, pamerkti piene.Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, pakepti aliejuje, kol pagels, įdėti cukrų, sudėti pom. padažą, šiek tiek dar patroškinti.Cukinijas perpjauti pusiau, truputį išimti minkštos dalies, sudėti kep. svogūnus, truputį sūrio tarkuoto, ant viršaus dėti skumbrę, įpjautą ir pabarstytą druska ir prieskoniais.Cukinijos apatinę dalį truputi nupjauti, kad cukinija gulėtų lygiai ir skumbrė nuo jos nenukristų.Dėti į orkaitę kepti 220temp.~35min.Skumbrę galima keisti ir kita žuvimi, nes ją reikia mėgti, ji turi savo skonį.

