Įkraunama...
Įkraunama...

"Kačerginės" sanatorija

Gal kuri nors neseniai sioje sanatorijoje buvusi mama galetu daugiau papasakot apei gyvenimo salygas "nemokamuose" ir "mokamuose" kambariuose? Ar tame mokamame korpuse kiekviename kabaryje yra dusas, wc ir pan.?
Atsakyti
QUOTE(daivuta @ 2014 03 12, 20:21)
Gal kuri nors neseniai sioje sanatorijoje buvusi mama galetu daugiau papasakot apei gyvenimo salygas "nemokamuose" ir "mokamuose" kambariuose? Ar tame mokamame korpuse kiekviename kabaryje yra dusas, wc ir pan.?

keli lapai prirasyti nuomoniu...
o geriausia_pasiskambinkit i pacia sanatorija ir viska suzinosite is pirmu lupu 4u.gif
Atsakyti
Tik siandien grizom. Gulejo sunus su vyru 30paru mokamam korpuse. Viskas ten puiku. Maistas tikrai geras galima sakyt,aplinka sutvarkyta,daktares malonios. Tik tiek,kad kaip vyras,tai ten gavo daug privilegiju blush2.gif
Karta as likau gulet,tai teko eit i proceduras nustatytu laiku,o va vyra priimdavo bet kada smile.gif
Neturim blogo zodzio apie sia sanatorija. Manau dar teks grizt,ir grisim mielu noru.
Atsakyti
mes gryzom vakar is sios sanatorijos. gyvenome korpuse, kur mamos gyvena kartu su vaikais 3 - 7 metu vaikais. Pagal turima liga privalejome buti 22 dienas, bet dukrelei apsirgus ROTO - NOTO virusu (pastarasis "siautejo" sanatorijoje), LK (ligoniu kasos) paskyre 7 dienu pratesima 4u.gif
isbuvome visa skirta laika su pratesimu_medikais likome patenkinti, proceduru, mankstu, masazu darbuotojomis - taip pat. Maitinimas - superinis 4u.gif
o aplinka ir pati vietove, pilna ivairiu pramogu bei atrakciju+pusynas_suteike kasdien ne tik gerai puikia nuotaika, bet jegu kasdienai 4u.gif
jei tik bus galimybe, kitais metais ir vel vaziuosime cionai 4u.gif
Atsakyti
Jau senokai buvo rasyta. Tad gal kas atsviezins info. Domkna paaugliu skyrius. Kaip ten kambariai,po kiek lovu. Ar kambariuose yra saldytuvai. Virtuvele ar yra ir kas joje yra? Nes norejom vaziuoti i Abromiskes ten salygos ir gydymas superinis, del akiu buve ten,bet pagal kita liga siuncia cia. Tad norim zinoti kaip ir kas cia.
Atsakyti
Sveiki, gal kam neseniai teko lankytis šioje sanatorijoje? Domina viskas apie ją, nes planuojame ten važiuoti.
Atsakyti
sveikos mamytes mums teko siais metais lankytis sanitorijoi zibute ,ten daugiau niekada nevazuosiu , buvau su 3 metu sunum kas ka domina galite klausti mielai parasysiu visa situacija zinau lauksiu klausimiu o kas dabar ruosites ten vazuoti nevazuokit su mazais vaikais
Atsakyti
QUOTE(andriuskeviciene @ 2017 01 28, 17:48)
sveikos mamytes mums teko siais metais lankytis sanitorijoi zibute ,ten daugiau niekada nevazuosiu , buvau su 3 metu sunum kas ka domina galite klausti mielai parasysiu visa situacija zinau  lauksiu klausimiu o kas dabar ruosites ten vazuoti nevazuokit su mazais vaikais

Sveiki galima placiau kaip kambariai kiek damoketi reikia,proceduros vis dar per lauka pasiekiamos?
Atsakyti
Sveikos mamos,

Labai kankino abejonės dėl paauglio išsiuntimo į šią sanatoriją pagal judėjimo- atramos ligų reabilitacijos kategoriją. Pamačiau ir dabar rami, galiu šį tą papasakoti:

1. Procedūrų iš viso 12 , maniškiui paskirtos 9: pratimai baseine, perlinė vonia, masažas, Bioptron lempa, fizioterapija (šildymai elektra visokie), kinezioterapija (viso kūno mankšta), ergoterapija (speciali rankų funkcijų atstatomoji mankšta, išmokimo apsitarnauti naudojant ramentus/po meningitų, encefalitų), kvėpavimo pratimai, psichorelaksacija (supamieji foteliai, rami muzika vaikams po sunkių ligų, avarijų šoko, sunkaus elgesio). Dar yra haloterapija (druskų kambarys), sveikos mitybos mokymai (mokina net pasigaminti), terapinė grupė.

2. Personalas labai draugiškas, šiltas, supratingas ir neabejingas darbui. Vaikus prisimena mintinai, kuris pamiršta ateiti- susiranda pačios palatoje, rūpinasi, kad gerai išsidžiovintų plaukus po baseino.

3. Gydytojos dirba 6, plius psichologė, psichoterapeutė (daugiausiai dėmesio elgesio ir nutukusiems vaikams, socialinė, auklėtojos (atsako už 8-17 m vaikus). Daktarė išgirdo kosėjant mergyčką koridoriuje- ateik greitai, paklausysiu plaučius, net niekas jos nieko neprašė.

4. Maistas. Maniškis maistui išrankus, bet valgė ir sriubas, ir antrus ir net košes. biggrin.gif Mačiau meniu, ten ir vegetariškas yra, yra nutukusiems, yra kūdikiams, bedruskis yra, dar kažkokie.

5. Vyksta renginiai, ekskursijos. Kažkas čia klausė dėl fizinio aktyvumo: yra šiaurietiškas ėjimas su lazdomis kartu su trenere, teritorija 5 hektarai, joje pilna treniruoklių. Ypač skatina prisijungti ir mamas.

6. Gydant vaikus, tėvams vyksta paskaitos: psichologo, endokrinologo, mitybos specialisto.

7. Procedūros atskirame korpuse, bet labai žiūri, kad vaikai atvėstų ir išdžiūtų.

8. Vienas korpusas bus 2019 m kapitaliai ruošiamas mamoms su mažiukais, kur palatoje bus WC, dušas ir TV.

10. Užsiėmimai smagūs ir interaktyvūs https://www.kaunolig...itacija-vaikams

11.Vaikų kišenpinigius gali pasaugoti seife.

12. Palatoje yra lovos, spintelės, spintos rūbams, kėdės, visi langai su roletais, WC ir dušas koridoriuje (nustebino, kad labai tvarkingas, daug tvarkingesni nei LSMU vaikų klinikoje), valgykloje naujos kriauklės rankoms plauti, muilo skysto tikrai yra, baldai valgykloje nauji. Yra poilsio kambarys su TV ir patalpa pamokoms.

13. Per langą visur pušynai matosi. Teritorija aptverta.

14. Gydanti gydytoja sakė, kad kylant neaiškumams, konsultuojasi ir netgi siunčia su autobusėliu į LSMU Klinikas. Tuo autobusėliu vaiką atsiveža po gydymo LSMU Vaikų klinikoje (gal ir iš kitur, nežinau). Autobusėlį naudoja ir LOR bei pulmonologinių ligonių vežiojimui į Šilainių poliklinikos druskų kambarį.

15.Mamos su mažiukais gyvena kartu nemokamai, o su vyresniais galima išsipirkti lovą ir maitinimą, girdėjau vieną mamą minint 7 eurus.

16. Pritariu, kad internetinis tai jų lievas, senas puslapis "Sanatorija Žibutė"neveikia, reikia eiti per Kauno respublikinę ligoninę, ieškoti Vaikų klinikos, nes sanatorija priklauso jiems (bet ir tai nuotraukas krauna ne visos interneto naršyklės). Facebook'as irgi apgailėtinas, įrašai seni. doh.gif

17. Veikia mokykla, ateina visų dalykų mokytojai. Pagal judėjimo galimybę gali ateiti ir į palatą. Jei norite, kad vaikas neatsiliktų nuo klasiokų- vežkitės pagrindinių dalykų vadovėlius, mokyklos naudoja juk skirtingus, o mokytojas jau susigaudys. Visos procedūros ryte, o pamokos prasideda 13 val. Vaikai tikrai užimti, nedykinėja.

18.Yra galimybė naudotis tik procedūromis, o nakvoti namuose (aktualu kauniečiams).

Atsiprašau, kad tiek nemažai prirašiau, bet gal kils mažiau klausimų. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo snickers: 19 gruodžio 2018 - 22:52

Gal kas jau nesenei buvot mes vykstame rugsejo 12d. Ir pasiskaiciau labai bijau🙈.

Atsakyti