Mėgstu savaitgaliais lietinių blynų išsikepti. Bet kartais viskas gerai pavyksta, o kartais- blynai nenoriai atkimba nuo keptuvės.
Tešlą darausi iš akies: dedu miltų, ištirpdyto sviesto, kiaušinį-du, pieno, vandens. Kiekiai priklauso nuo pageidaujamo blynų skaičiaus. Tešlos konsistencija stengiuosi kad būtų panaši į grietinėlės.
Keptuvė nauja, specialiai skirta lietiniams kepti. Su ja patogu pametėti blyną aukštyn, kad apsiverstų ore. Bet kartais jie nenori atkibti ir tenka vartyti rankomis, su mentele.
Gal žinote, kur čia slypi paslaptis, ką reikia daryti, kad jie visada gerai atšoktų ir lengvai vartytųsi?
Aš nepilu vandens - tik pieno, o vietoj sviesto - aliejų. Konsistencija - pieno dvigubai daugiau nei miltų. Nėra turbūt buvę, kad nepavyktų

Anksčiau man lietiniai taip pat nesisekdavo,bet išmokau kepti lietinius pagal šitą receptuką iš knygos"500 pigių valgių iš miltų ir kruopų"
Tai lietiniams reikia:
200 g. miltų ,viena stiklinė pieno ir viena stiklinė vandens,pora kiaušinių,druska.
Dabar aš,lietinius kepu pagal Elenos receptą,tai nuostabus receptas ,ačiū
jai už receptuką.
Dar dėl lietinių,į tešlą reikia įpilti aliejaus,ir reikia ,kad tešla pastovėtų.
Skanių lietinių
Tai lietiniams reikia:
200 g. miltų ,viena stiklinė pieno ir viena stiklinė vandens,pora kiaušinių,druska.
Dabar aš,lietinius kepu pagal Elenos receptą,tai nuostabus receptas ,ačiū

Dar dėl lietinių,į tešlą reikia įpilti aliejaus,ir reikia ,kad tešla pastovėtų.
Skanių lietinių

QUOTE(cowman @ 2011 03 01, 08:08)
Aliejaus tai įpilu, kai matau, kiad nesivarto gerai, bet situacijos ženkliai nepataiso. Todėl maniau, kad ne tame esmė.
Ačiū už idėją dėl tešlos palaikymo. Su proporcijom reiks irgi tiksliau pasibandyti- gal pavyks atrasti tinkamą. Bandysim
Ačiū už idėją dėl tešlos palaikymo. Su proporcijom reiks irgi tiksliau pasibandyti- gal pavyks atrasti tinkamą. Bandysim

sakyciau per mazai miltu, nes dedate net 2 kiausinius, sviesto ir pan. reikia daugiau miltu
QUOTE(cowman @ 2011 02 28, 15:34)
Gal žinote, kur čia slypi paslaptis, ką reikia daryti, kad jie visada gerai atšoktų ir lengvai vartytųsi?
Visada viska metu is akies, bet sventai pilu tik piena, nes su vandeniu baigiau eksperimentuoti ir alieju. Plius labai gerai ikaitinu keptu, pries tai ja lengvai patepus aliejumi. Mano lietiniai visada graziai liejasi ir puikiai vartosi (teslos nebrinkinu, sumaisiau ir kepu

tiesa, as blynines teslas plaku su blenderiu, tada nereikia sukti galvos del miltu gumuliuku

QUOTE(ruta_zalia @ 2011 03 02, 13:40)
Visada viska metu is akies, bet sventai pilu tik piena, nes su vandeniu baigiau eksperimentuoti ir alieju. Plius labai gerai ikaitinu keptu, pries tai ja lengvai patepus aliejumi. Mano lietiniai visada graziai liejasi ir puikiai vartosi (teslos nebrinkinu, sumaisiau ir kepu
)
tiesa, as blynines teslas plaku su blenderiu, tada nereikia sukti galvos del miltu gumuliuku

tiesa, as blynines teslas plaku su blenderiu, tada nereikia sukti galvos del miltu gumuliuku

Aš tam reikalui naudoju šluotelę (tokia paprasta, vielinė)- irgi jokių gumuliukų nelieka, labai vientisai išsiplaka. O dar plauti ją labai paprasta.
Kas liečia lietinius,jų kokybė priklauso nuo atliekamų mūsų darbų.
Pirmiausia,tai priklauso nuo proporcijų,antra ,kaip mes ką darome.
Aš turiu stiklinę,iš vienos stiklinės miltų {su kaupu} ir tokios pat stiklinės pieno ,ir tiek pat vandens.
Man išsikepa 9 vnt . lietiniai,jeigu aš pridedu{medinio š.]talpa su kaupu,išsikepa12 vnt.
Aš,pačioj pradžioj atskiriu ttynius nuo baltymo,išplaku su žiupsneliu druskos,tuomet pilu skysčius{pieną,vandenį} išsuku{viską darau su elektriniu plaktuvu}tuomet pilu miltus.
Vėliau išplakus pilu aliejų,tik pačioj pabaigoje pilu baltymus.
Pastatau mažiausiai palieku pusvalandžiui pastovėti.
Lietiniai gaunasi plonučiai,elstingi.
Jeigu mes kepsime vien iš pieno lietiniai pliš.
Turi gerai įkaisti keptuvė
Nemėgstu storų lietinių
.
Skanių lietiniu visoms.
Pirmiausia,tai priklauso nuo proporcijų,antra ,kaip mes ką darome.
Aš turiu stiklinę,iš vienos stiklinės miltų {su kaupu} ir tokios pat stiklinės pieno ,ir tiek pat vandens.
Man išsikepa 9 vnt . lietiniai,jeigu aš pridedu{medinio š.]talpa su kaupu,išsikepa12 vnt.
Aš,pačioj pradžioj atskiriu ttynius nuo baltymo,išplaku su žiupsneliu druskos,tuomet pilu skysčius{pieną,vandenį} išsuku{viską darau su elektriniu plaktuvu}tuomet pilu miltus.
Vėliau išplakus pilu aliejų,tik pačioj pabaigoje pilu baltymus.
Pastatau mažiausiai palieku pusvalandžiui pastovėti.
Lietiniai gaunasi plonučiai,elstingi.
Jeigu mes kepsime vien iš pieno lietiniai pliš.
Turi gerai įkaisti keptuvė
Nemėgstu storų lietinių

Skanių lietiniu visoms.
merginos,pasiulykite kur galima klaipedoje paskanauti amerikietisku blynu,aciu.