Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikiui pučia pilvelį

Mano mažyliai nuolat pučia pilviuką, nuo pirmo mėnesio naudoju kapsules linex, ar prie jų nepriprantama? pabandžiau nutraukti iš karto vėl prasidėjo pilvuko pūtimai, gal reikia nutraukti po truputį mažinant kiekį ar jau mes pripratome ir ką tuomet daryti?
Atsakyti
Pirmiausia reikia nustatyti pilvo pūtimo priežastį ir ją bandyti pašalinti. O probiotikai šiam reiškiniui įtakos nedaro.
Atsakyti
Laba diena,

Mano mėnesio ir 2 savaičių sūneliui prasidėjo labai stiprūs pilvelio skausmai. Per kiekvieną maitinimą, patraukus porą kartų pienuko, jis visas įsitempia ir pradeda labai smarkiai klykti net iki pamėlynavimo. Jį nuraminus vėl bandau duoti žysti, tačiau vėl ta pati bėda. Galu gale po kokios valandos tąsymosi vaikelis nepavalgęs užmiega, tačiau tik pusvlandžiui, ir vėl istorija nuo pradžių.

Naktį miegodamas jis taip pat stena ir kiekvienas dujų pasišalinimas yra labai skausmingas - jis visada pabunda, blaškosi. Tada stengiuosi jį migdyti ant pilvuko - taip dujos lengviau pasišalina ir jis ramiau miega. Tuštinasi vakelis max 3 kartus ir valgo tik mamos pienuką, tačiau ižmatos labai skystos - netgi sakyčiau kad tai panašu į viduriavimą. Su kiekvienu oro pasišalinimu išsiskiria ir skystų išmatų.

Gydytoja, ar taip ir turi būti iki 3 mėnesių, ar man reiktų susirūpinti?

Mūsų gydytoja, sakė, kad tai yra normalu, padarė išmatų tyrimą ir jis parodė, kad jokių virškinimo sutrikimų nėra. Liepė prieš kiekvieną maitinimą duoti espumisano, tačiau jis mums visai nepadeda. Dabar pradėjau naudoti Sab simplex lašiukus ir duodu atsigerti pankolių arbatytės su gliukoze. Gal dar yra kokių nors būdų, kaip padėti mažiukui, nes nei masažiukai nei kojyčių lankstymas mums nepadeda verysad.gif

Iš anksto dėkoju už atsakymą
Atsakyti