QUOTE(saulyte33 @ 2011 03 03, 16:03)
Kepimui koks tiktų aliejus (na blynams, kotletams, žuviai)? Alyvuogių šalto spaudimo kiek girdėjau nelabai kepimui tinka

Alyvuogių šalto spaudimo nelabai tinka kepimui (dažniausiai), jei jis nemaišytas su pirmojo spaudimo, išspaudų ir pan. aliejumi.
Man vienas iš idealiausių aliejų kepimui/virimui - vynuogių kauliukų ("Aniros" kainuoja 0.5 l - 9.99 Lt).
QUOTE(letuciux @ 2011 03 03, 16:32)
Kas žinot, iki kiek įkaista aukščiausioj padaloj keptuvė? Ir kokius pyraguose ir sausainiuose naudojat?
Gali įkaisti net iki 315-380 laipsnių (pvz. kinų virtuvėje

), bet dujinė/elektrinė viryklė bus nepajėgi užkaitinti virš 300, maksimumas sieks apie 250 ir kiek daugiau laipsnių (jei tuščią ant didelės liepsnos kaitinsit) ..
Sveikiausia naudotis, kai įkaitinama iki 210 (jokios keptuvės geriau neperkaitinti, o teflonas virš 200 laipsnių t-roje jau išvis nebegerai), jei nekaitinama tuščia. Tad renkantis aliejų reik žiūrėti, kuris atlaiko standartinius kaitinimo 200-210 laispnių.
Pyraguose ir sausainiuose naudoju karščiui atsparesnį aliejų, nors gaminio viduje paprastai t-ra būna apie 90 ir joks aliejus nerūks..
QUOTE(Ice @ 2011 03 03, 17:16)
Tai taip reikia supratsi, kad dauguma nerafinuotų pradeda greičiau degti (skleisti dūmus)?

Taip, žinoma..