[quote=micietta,2006 04 20, 02:04]
mano odontologe nepatare ant gyvo danties detis tiltus , geriausia pries dedant , reiktu tuos dantukus depulpuot,t.y. pasalint nervus, mano teciui taip nepadare, tai reikejo tilta imt lauk ir tvarkyt. as buvau gudresne, ir pasiprasiau, todel iki siol- jokiu problemu.
o danti po tiltu gali skaudet butent del to , kad jam nebuvo isimti nervai, nes kartais danties kanalai nepakankamai izoliuojami.
Papildyta:
As ir pati taip manau. Kai man protezavo as dar klausiau del to, bet mano ankstesne gydytoja pasake, kad jai gaila depulpuoti sveika danti. Kai nuejau pas protezista, jis man pasake, kad nera reikalo, atseit nuslifuota dantuka padengs speciale medziaga ir jis bus saugus. Bet stai mano vienai bendradarbei tiltelis ant gyvo danties islaike apie 10 metu ir sake, kad tas dantukas nebuvo jautrus. Tai cia gal ir nuo organizmo kazkiek priklauso. Pas mane siaip tai labai jautrus dantys. Gali buti vos iziurima skylute (kartais tik rusva pigmentacija), o jau skauda nuo salcio ar saldumo.
Jei visiems patiktų vienas ir tas pats, būtų labai nuobodu gyventi.
Išminčiai kalba, nes turi ką pasakyti, o kvailiai nes turi kažką pasakyti Platonas.