Atėjo laikas mažinti svorį ir taisyti figūrą.
Šią žiemą per daug atsipalaidavau ir priaugau net 6 kg. Atsikratyti noriu ne tik jų – mano tikslas yra maždaug minus 12-15 kg.

user posted image

Jaunystėje tokių problemų neturėjau, todėl visada valgiau kada noriu ir kiek noriu. Mano ūgis 177 cm, o svoris svyruodavo 60-66 kg.
Tačiau su metais medžiagų apykaita lėtėjo, dietintis nebuvau pratusi, o dar pradėjau mažiau judėti. Iš pradžių atrodė, kas yra tie 5, 7, 10 ar 13 kg, ištrips, kaip būdavo anksčiau. Bet kai svarstyklės parodė 101 kg, supratau, kad bus blogai, jei nieko nesiimsiu.
Tai buvo prieš trejus metus. Pasiryžau atsikratyti antsvorio. Jokios sistemos, jokios konkrečios dietos, tik begalinis noras... Mano vadovas buvo logika ir įsiklausymas, ko nori organizmas. Taip bandeles ir baltą duoną pakeičiau juoda, ant rytinių sumuštinių vietoj rūkytos dešros atsirado liesas varškės sūris ar virtas kiaušinis, vietoj kiaulienos – paukštiena, vietoj blynų – ryžiai, grikiai... Prieš valgant – raugintų pasukų stiklinė, tada mažiau suvalgai. Apskritai vos pastebimai, po truputį mažinau porcijas. Pradėjau daugiau judėti: dviračiu ir pėsčiomis, dar sporto klube ir baseine laiką leidau – bet su tinguliu ir nedažnai.
Maitinausi, kaip visą gyvenimą, neritmingai ir skirtingomis dozėmis. Nieko neatsisakiau: nei šokolado, nei mėsos, nei mėgstamo balto alaus. Tačiau per tuos trejus metus iš viso svoris nukrito iki 75 kg. Štai taip – neturėdama jokios specialios programos atsikračiau 26 kg.
Tiesa, žiemą priaugdavau maždaug po 3 kg, bet pavasarį jie ištirpdavo, tada toliau mesdavau svorį. Daugiau judėjimo ir mažiau sotaus maisto. Tačiau šią žiemą priaugau net 6 kg. Kažkaip atsipalaidavau. Man tai labai nepatinka. Todėl labai susirūpinau ir skelbiu sau dietos startą.

user posted image

Mano požūris
Jokios prievartos: dieta turi būti malonumas, o ne kančia, jei nori ir gerai jaustis, ir gražiai atrodyti.