QUOTE(keistuole @ 2011 03 22, 16:37)
aš ilgai ekspermentavau dėl to rūgštumo, tai man labiausiai pasiteisino toks procesas:
išsiimu iš šaldytuvo šaukštą raugo, ne kupiną, realiai labai ne daug. Jį pamaitinu kokiu 50 g miltų ir tiek pat vandens, po kokių 12 val vėl pamaitinu, priklausomai nuo to kiek reikės raugo 50-70 g miltų ir tiek pat vandens ir dar po 12 val vėl taip pat maitinu. Kiekvienu maitinimu miltų dedu daugiau arba bent jau tiek pat.
Jei kepčiau kas antrą dieną, tai aplamai būtų galima jį laikyt šiltai ir vis maitint, bet kadangi ne visda mes suvalgom taip greit, tai tenka kišt į šaldytuvą, nes kitaip reiktų mėtyt lauk dalį raugo.
QUOTE(jjaannaa @ 2011 03 22, 16:53)
Labai aciu uz patarimus
Pasirodo ne man vienai duonele rugsteja
Tai tada dar turiu viena klausimeli, nuo ko priklauso duonos slapumas

?
nuo plikinimo, priedų
QUOTE(Alacka @ 2011 03 22, 16:54)
o salyklis tiks is giros pokeliu, skysta?
tiks
Gyvenime visada bus problemų. Bet jūsų teisė rinktis: galite skųstis, o galite jas spręsti.