na, mes jau įkopėm į 8-ą mėn, bet kadangi nėra tokios mitybos temos, tai užsukau čia
va kaip tik su klausimu, kokius daržovių derinukus verdate, bet kaip tik radau dezdemonos derinukus



aš pati kažkaip sudedu gan daug daržovių į vieną sriubytę, nes man be bulvės, morkos, moliūgo ar cukinijos, kopūsto ar kalafijoro tai sriubytė neįsivaizduojama... todėl ir gaunas kasdien tas pats per tą patį... bet dbr jau matau iš jūsų pvz, kad reikia nepersistengti ir kaitalioti derinukus iš 2-3 daržovių...
o kaip su riebaliukais: ką dedat į daržoves- sviestuką ar aliejų?
diskutuojate dėl mėsyčių... kiek žinau vištiena įvedama tik apie 9 mėn... o dėl ko , tai nelabai pamenu, ten kažks dėl sudėtinių medžiagų... mes kol kas valgom veršieną ir triušieną... va, kažkaip apie kalakutieną buvau pamiršusi- reikės pabandyti... nors mūsų kaimynas dirba ,,arvi kalakutuose", tai žmonai pasakęs, kad nematyčiau jokios kalakutienos namuose...

ar jau duodat papildomų gėrimų? man daktarė liepė neskubėti, arba geriausiu atveju grynas vandenukas... tai mes ir neskubam, kol MP dar valdo..
o ką galima duoti kiek vėliau po vandenuko įvedimo? namines obuolių sultis, gal dar kokį slyvų kompotuką ar ne?
o kokie galimi skanūs vaisių derinukai be banano+obuolys? juk egzotiški vaisiai nelabai gerai ir kuo ilgiau reikėtų jų vengti... tai ką, būtų galima dar paderinti? kiek įsivaizduoju obuolį ar bananą su kokiomis nors šaldytomis uogytėmis (mėlynėn, avietėm)... vyšnios, braškės dar ir manau nelabai šiame amžiuje tinkamos..
ar jau ragaujat kokius džiuvėselius ar sausainėlius???
apie žuvį , tai irgi rekomenduojama neskubėti ir ne persistengti jos duoti per dažnai... geriausia jūrinė...
Papildyta:
Tiesa, žinau, kad ir kelias grūdines galima pamaišyti į vieną- gal galite duoti derinukų pvz?? na, pvz kukurūzai su sorom arba ryžiais? su kuo galima maišyti grikius?- kažkaip nelabai man atrodo su kuo derinasi....
beje mažė atsisako valgyti bet kokias grūdines... jau sakiua rytoj duosiu tos užpilamos, bet bijau, kad patiks ta ,,saldė" ir tada jau visai nė kiek nebevalgys paprastų grūdinių
Papildyta:
Tiesa, viską nuo pat pradžių blenderiuoju blenderiu (sugedo nuo per dielio kiekio Braun blenderis, tai dbr pakeitėm į Pilips).... gal ir nėra gėris tas blenderis, kaip ir šildymai mikrobangėse bei visa kita elektronika, bet... laiko susitaupo.... jau džiaugiuos bent tuo, kad dauguma daržovių naminės, kad nereikia pirkti pirktinių nei tyrelių, nei daržovių (išskyrus brokolį)

o dėl kiekio, tai aš jau iš pat pradžių darydavau didesnį kiekį košytės, kad ir tiek dar neišvalgydavo, bet dėl to, kad gerai susimaltų... o dėl ko negerai būtent tik bulvę blenderiuoti? kas nors pasikeičia jos skonyje/ sudėtyje? praranda kokias nors vertingas medžiagas?
tiesa, čia kitame forume merginos nelabai įsivaizduoja kaip galima sriubytėje virti maltą mėsytę, o aš nelabai įsivaizduoju, kaip jos ketina virti triušieną su visais kauliukais- na, gerai, gausis gal ir vertingas sultinukas, bet tai kiekvieną kartą reikės nuiminėti tą mėsytę nuo kauliukų... nors tiek ten ir tos mėsytės... bet tai dar reikėtų palaukti kol pravės, kad nuimti nuo kaulo...
mano viena draugė buvo net įsigudrinus užsišaldyti moliūgą taip, kad jis ten jai iškart pasileisdavo puode... nu ji man pasakojo tą visą apdorojimo prieš šaldant procedūrą, bet man kažkaip per sudėtinga pasirodė


ai, beja, o ką reikia dėti paskiausiai, kad neprarastų savo maistingumo ir vitaminų? moliūgą, prieskonines žoleles kiek žinau, ar ne?