Įkraunama...
Įkraunama...

Aš - vegetarė, o jis - "mėsėdis"

QUOTE(Number1 @ 2011 08 10, 13:09)
O kodel vaikams reikalinga mesa? Augant jaunam organizmui reikia visokiu ir daug vitaminu ir maistiniu medziagu,kuriu yra pakankamai vegetariskame maiste.
o kodėl vaikams mės gali būti nereikalinga? jeigu pradėtumėm diskutuoti, diskusija išsirutuliotų į eilines ,,peštynes" tarp mėsiaėdžių ir ne. Daug visko skaičiau, konsultavausi ir manau, kad vaikui, kaip mažam individuo gali leisti pasirinkti. Taigi neduoti arba nuolat duoti mėsos, manau, yra neteisinga rolleyes.gif Aš nemanau, kad teisinga, jog būdama vegetarė turiu tokiu pat paversti ir savo vaiką....kodėl man nereikia mėsos, aš žinau, nes esu savame kūne ir jaučiu, kada ko man reikia, o į vaiko organizmą įlįsti negaliu schmoll.gif Taigi aš savo vaikams duodu mėsos, tačiau pastebėjau, kad panelė dažnai jos atsisako- reiškia, ji nenori, o mažasis ima mėsos gabaliukus, bet pastebėjau, jog jam skani paukštiena ax.gif reiškia, jie sąmoningai atsirenka smile.gif
QUOTE(Number1 @ 2011 08 10, 13:09)
As galbut dideles tragedijos nedarau-man tiesiog idomu, kaip vegetaras gamina tiek vegetariska,tiek nevegatariska maista. As aitvirksciai maniau,kad gyvenant tik su partneriu yra lengviau, nes daznai gali ir negamitn mesos arba antroji puse pavalgo mesos kavinej darbe.O kai vaikai atsiranda-viskas supaprasteja, nes gamini daugiau vegetarisko maisto, kuri valgo ne vien tik tu, bet ir vaikai.

Visos šeimos skirtingai gyvena, tačiau keliuose teiginiuose aš įžvelgiu kažkokių neatitikimų g.gif
O kodėl dažnai gali negamint ir kodėl antroji pusė gali valgyti kavinėj? Man atrodo, kad tik ,,vargšai" (ne pinigine prasme) valgo kavinėse. Man kavinių maistas atgrasus, mano antrai pusei taip pat. negalėčiau jo pasmerkti valgyti kavinėje vien tam, kad pati nevalgau mėsos
Kai atsiranda vaikai, pradedi gaminti kitaip ir kitką, tačiau tai nereiškia, kad gamini nuolat vegetarišką maistą rolleyes.gif nebent nuo mažens savo vaikus nori vegetarais paversti......

Tiesiog manau, kad per daug čia išpūsta- nes nematau tragedijos, kai po vienu stogu gyvena mėsėdis ir nemėsėdis.....būna didesnių nesuderinamumų biggrin.gif
O aš į klausimą jau atsakiau- gaminu ir mėsos patiekalus ir vegetariškus, jokių problemų 4u.gif
Atsakyti
draugė, kuri vegetarė sakė, kad ją pradeda pykinti nuo mėsos kvapo, dėl to ji negamina mėsos patiekalų, beje, vaikų ji dar neturi, kaip ir vyro unsure.gif ar jums nėra bloga nuo kepamos mėsos kvapo, nes man asmeniškai tai atrodo keista? g.gif
Atsakyti
Man nebloga nuo keptos mesos kvapo- bet smirda. To paties apie vistiena negaliu pasakyt.Viestiena jei gerai paruosta-kvepia.
Atsakyti
QUOTE(Daivisima @ 2011 08 11, 18:41)
draugė, kuri vegetarė sakė, kad ją pradeda pykinti nuo mėsos kvapo, dėl to ji negamina mėsos patiekalų, beje, vaikų ji dar neturi, kaip ir vyro unsure.gif ar jums nėra bloga nuo kepamos mėsos kvapo, nes man asmeniškai tai atrodo keista? g.gif


Mūsų namuose keli metai, kaip nėra mėsos, bet puikiai įsivaizduoju, ką reiškia, kai vienas valgantis mėsą, o kitas ne.
Kad bloga nuo mėsos kvapo, tai visai normalu. Aš Maximoje stengdavausi aplenkti mėsos skyrių, nes ir gi kvapas doh.gif , o įėjus į mažesnes Maximas iš kart užuodžiu tvyranti mėsos kvapą. Tai sunku suprasti, kol nesi to patyręs.
Atsakyti
Maximoj zalios mesos kavapas-ar iskeptos dvokia?

As tai ziaukcioju,kai saldytuve yra mesos, kuri zalia ir tarkime padeda lekstej. Jokio kvapo nera slykstesnio nei ypatingai kiaulienos zalia mesa. Jau atidarant saldytuvo duris persmelkia tave kvapas. Tai as visuomet giliai ikvepiu,uzsikemsu nosi ir greitai atidarau,pasiemu ko reikia ir begu nuo saldytuvo.
Atsakyti
QUOTE(Number1 @ 2011 08 12, 15:26)
Maximoj zalios mesos kavapas-ar iskeptos dvokia?

As tai ziaukcioju,kai saldytuve yra mesos, kuri zalia ir tarkime padeda lekstej. Jokio kvapo nera slykstesnio nei ypatingai kiaulienos zalia mesa. Jau atidarant saldytuvo duris persmelkia tave kvapas. Tai as visuomet giliai ikvepiu,uzsikemsu nosi ir greitai atidarau,pasiemu ko reikia ir begu nuo saldytuvo.



Užjaučiu, bet tada gi ir kitas maistas persismelkia tuo kvapu. doh.gif O, neišeina tos mėsos sandariai laikyti, plėvele uždengti?

Buvom per atostogas pas draugo giminaičius, tai nieko nebegalėjau valgyti iš šaldytuvo kitą dieną, kai pajutau, kad visas šaldytuvas tuo kvapu, sviestas visas persismelkęs...

biggrin.gif Juokas ima pagalvojus, kaip atrodo, kitiems iš šalies tokie parašymai, bet deja taip yra... Smulkmenos ištikrųjų, kai ne kasdien tai.
Atsakyti
QUOTE(Pievugele999 @ 2011 08 12, 17:35)
Užjaučiu, bet tada gi ir kitas maistas persismelkia tuo kvapu.  doh.gif  O, neišeina tos mėsos sandariai laikyti, plėvele uždengti?

Buvom per atostogas pas draugo giminaičius, tai nieko nebegalėjau valgyti iš šaldytuvo kitą dieną, kai pajutau, kad visas šaldytuvas tuo kvapu, sviestas visas persismelkęs...

biggrin.gif Juokas ima pagalvojus, kaip atrodo, kitiems iš šalies tokie parašymai, bet deja taip yra... Smulkmenos ištikrųjų, kai ne kasdien tai.


Ta mesa saldytuve buna uzdengta plevele, bet vis tiek kvapas toks astrus, kad visas saldytuvas dvokia ir visi kiti produktai irgi. doh.gif

Na jo- turbut daugelis pasakytu, kad cia Afrikoj ir Azijoj zmones badu mirsta kasdien, o mus mat pykina nuo mesos kvapo.. rolleyes.gif

Atsakyti
Aš mėsos nevalgau gal kokį 13 metų, MB užkietėjęs mėsiaėdis, bet didelių problemų nejaučiu. Gaminu visai šeimai, tik aš valgau be mėsos, sriubas verdu nemėsiškas, kugelį vegetarišką.
Auginam du mažus vaikus, nors stengiuosi neakcentuoti, kad mėsos nevalgau, bet pastebėjau, kad dukrytė mėsos taip pat nemėgėja. Na o berniukui tai tik duok kuo daugiau. Manau užaugę patys atsirinks.
Jei reikia tarkim supjaustyti didelį gabalą mėsos ar isdarinėti kokią vištą, tai aš iš vakaro paprašau MB, kad jis tai padarytų. O mėsą šaldytuve laikau sandariai uždaromame nepermatomame plastikiniame inde, tai nei kvapo nei vaizdo. Kartais, net užmirštu, kad ten mėsa yra ir sugadinu doh.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Trolėmolė: 26 rugpjūčio 2011 - 13:44
O pas mus šeimoje situacija atvirkštinė nei tikriausiai visų čia parašiusių - mano vyras nevalgo mėsos, o aš užkietėjusi mėsėdė unsure.gif biggrin.gif
Ir man tikrai dažnai skaudą galvą mąstant ką čia pagaminti jam, kad būtų ir skanu, ir sotu doh.gif Dabar jam dažnai tenka ir fiziškai prie namo padirbėti, tai salotų tikrai neužtenka, nes per maždaug metus numetė 10kg nevalgydamas mėsos, nors neturėjo viršsvorio unsure.gif
Pasidalinkit, prašau, receptais, kad galėčiau nustebinti savo mylimąjį wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimukeA @ 2011 09 19, 10:20)
O pas mus šeimoje situacija atvirkštinė nei tikriausiai visų čia parašiusių - mano vyras nevalgo mėsos, o aš užkietėjusi mėsėdė  unsure.gif  biggrin.gif
Ir man tikrai dažnai skaudą galvą mąstant ką čia pagaminti jam, kad būtų ir skanu, ir sotu  doh.gif Dabar jam dažnai tenka ir fiziškai prie namo padirbėti, tai salotų tikrai neužtenka, nes per maždaug metus numetė 10kg nevalgydamas mėsos, nors neturėjo viršsvorio  unsure.gif
Pasidalinkit, prašau, receptais, kad galėčiau nustebinti savo mylimąjį  wub.gif


Tokio kaip tikslaus recepto tai neturiu. Seniau dažnai darydavau kvietinius kotletus. Kviečius reikia gerai išbrinkinti. Vasarą dienos, paros užtenka, kad paminkštėtų, žiemą tai atsimenu ir tris dienas mirkydavau, vis nupildinėdama vandenį, kad nepradėtų rūgti. Vanduo gali būti drungnas, bet tik ne plikinantis. Kai grūdai pabrinkę, nebekieti, tada juos reikia sumalti su mėsmale. Toliau viską darau kaip kotletams, tik idedu stora riekę arba dvi gerai ismirkintas vandenyje ar piene arba bulvine tarka tarkuotų bulvių. Tai reikalinga tam, kad į tą kvietinę tešlą įsimaišytų kiek įmanoma daugiau vandens, kad kotletai būtų nekieti, sultingi. Bet per daug ir gi negalima pavaryt - ne blynai gi bus. Dar vegetos gerai pavarydavau ar tiesiog sultinio galima įpilti, tada jau nelebai būtinos bulvės ar mirkytas batonas. Kokį suteiksi skonį, toks ir bus. Formuoju nelabai didelius kotletukus, daugiau paplokščius, apkepinu keptuvėje ir dedu dar į puodą troškintis. Puode ant dugno papjaustau griežinėliais morkų, ant viršaus sudedu kotletus. Paverdu gal 15-20 minučių, tada ant viršaus dar uždedu bulves. Bulvėms baigiant išvirti, atskirai keptuvėje pakepinu svogūną su morkom, įdedu miltų, įpilu skysčių iš kotletų, permaišau ir supilu viską atgal į puodą. Kai jau visas padažas persimaišo, tai jau ir skanaus tada smile.gif Visame procese stengiuosi, kad ta kvietinė tešla kuo minkštesnė būtų, kad kuo geriau persitroškintų, tada iš tiesų nelabai supaisai, ar čia mėsiškus kotletus valgai, ar kokius kitokius smile.gif
Manau, tiktų ne tik kviečiai, bet ir bet kokie kiti grūdai. Kad būtų įvairiau, į jau visiškai paruoštą tešlą galima maišyti dideliais kiekiais burokine tarka tarkuotas arba smulkiai supjaustytas daržoves - morkas, kopūstus, grybus, kokias nors ropes, brokolius ar ką turit. Dideliais kiekiais turiu minty 1:1 maždaug pagal tūrį tešlos ir daržovių.
Rodos, suprantamai parašiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Donalita @ 2011 09 20, 18:13)
Tokio kaip tikslaus recepto tai neturiu. Seniau dažnai darydavau kvietinius kotletus.

Ačiū, reikės būtinai pabandyti drinks_cheers.gif
Vakar kepiau namines įdarytas paprikas, bet šįkart labai skurdžiai ingredientų dėjau, bet skonis liuksiškas buvo - tik ryžiai, kiaušinių porą, fermentinio sūrio, žalumynų ir prieskonių ax.gif Ai, dar maiškis ir svogūno su česnaku nevalgo (tiksliau, jau nevalgo) doh.gif Bet kartais aš jį truputį apgaunu ir labai labai smulkiai supjausčius pakepinu su morkytėm, tai nepastebi, o patiekalo skonį tikrai pagerina smile.gif Tikiuosi jis neperskaitys netyčia šio mano posto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimukeA @ 2011 09 21, 11:27)
Ačiū, reikės būtinai pabandyti  drinks_cheers.gif
Vakar kepiau namines įdarytas paprikas, bet šįkart labai skurdžiai ingredientų dėjau, bet skonis liuksiškas buvo - tik ryžiai, kiaušinių porą, fermentinio sūrio, žalumynų ir prieskonių  ax.gif Ai, dar maiškis ir svogūno su česnaku nevalgo (tiksliau, jau nevalgo)  doh.gif Bet kartais aš jį truputį apgaunu ir labai labai smulkiai supjausčius pakepinu su morkytėm, tai nepastebi, o patiekalo skonį tikrai pagerina  smile.gif Tikiuosi jis neperskaitys netyčia šio mano posto biggrin.gif



O kodėl jis nevalgo svogūnų ir česnakų? Gal jogą praktikuoja ar šiaip ką iš tos srities? Tuomet labai tiktų ajurvedinė virtuvė smile.gif thumbup.gif

http://www.jogosmity...ndex.php?id=563
Atsakyti