Įkraunama...
Įkraunama...

Sukrenta pyragas

QUOTE(astagreb @ 2009 12 08, 18:04)
Girdėjau,kad į miltus reikia krakmolo įmaišyti, bet pati neišbandžiau. Dar nuo temperatūros kaitos pyragas sukrenta. Aš iškart neišimu ir orkaitės, o leidžiu ten pyragui atvėsti.

Taip 1-2saukstai krakmolo padeda mirksiukas.gif , tik miltu tada reik biski nuimt, kad nebutu per kietas. Kai kuriuos pyragus kepant negalima atidarinet dureliu kol neiskepa, turi but pastovi temperatura.. Ir visadareik leist nors truputi praaust, tik paskui isimt is formos. Dar priezastys gali but ir tesloj , per daug ar per mazai miltu.
Atsakyti
QUOTE(Bulbulka. @ 2009 12 03, 23:19)
Gal mamytes pagelbesit ax.gif
Turiu tokia problemele, kartas nuo karto kepant pyragus, tesla kai kepa labai graziai pakyla, o veliau nukrenta, gaunasi kaip guma, be oro burbuliuku, nezinau nuo ko cia priklauso, gal kazka darau netaip g.gif
Busiu labai dekinga sulaukus patarimu 4u.gif



Pasakyk, koki pyraga kepant taip nutinka?? Biskvitams kuriu sudetyje palyginti mazai miltu ir cukraus imant santykiu su kiausiniais, iskepe truputi sukrenta, taciau toli grazu, nepasidaro taip, kad biskvite neliktu oro burbuliuku. Ir jei iskeptas gerai biskvitas, tikrai nieko neatsitiks, jei iskarto neatidarysi,ir jei paliksi per ilgai gali apdegti kepinys.. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(astagreb @ 2009 12 08, 19:04)
Dar nuo temperatūros kaitos pyragas sukrenta. Aš iškart neišimu ir orkaitės, o leidžiu ten pyragui atvėsti.


Pabandziau siandien pasinaudoti siuo patarimu - pyragas tikrai nesukrito taip, kaip anksciau smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Galima ir išiminėt iš karto, tik nereikia pradarinėt orkaitės kepant, kad pauostyt biggrin.gif Biskvitą kepu 180C ~45-50min nei kart nepradaręs orkaitės ir pasaka, trankyk kiek nori nesukris, pirmą kartą net išmečiau dėl karštų šonų iš jaudulio - nieko.
Atsakyti
QUOTE(Domi95 @ 2009 12 12, 00:25)
Pasakyk, koki pyraga kepant taip nutinka?? Biskvitams kuriu sudetyje palyginti mazai miltu ir cukraus imant santykiu su kiausiniais, iskepe truputi sukrenta, taciau toli grazu, nepasidaro taip, kad biskvite neliktu oro burbuliuku. Ir jei iskeptas gerai biskvitas, tikrai nieko neatsitiks, jei iskarto neatidarysi,ir jei paliksi per ilgai gali apdegti kepinys..  cool.gif

Vasara daznai kepdavau obuoliu pyraga, tai kartais taip atsitikdavo, o paskutini karta kepant "zebra" visai nekoks gavosi unsure.gif na as palakau orkaitej, iskarto neisimu schmoll.gif gal tikrai miltai kalti g.gif bet visada stengiuosi matuot, pagal receptus kepu, is akies nerizikuoju schmoll.gif
Atsakyti
cia gal tokioms kaip as, nepatyrusioms seimininkems butu aktualu. taip kad laukiu patarimu, nes dar taip ir nesupratau, kodel jie sukrenta, kokios dazniausios kepimo klaidos, kodel jums taip yra nutike? ir dar klausimas, ar imanoma istaisyt padeti, jei tarkim bekepant pastebejau, kad jau krenta?









 ! 
Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž)

moderatorė irmulia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 18 kovo 2011 - 16:16
Mano dažniausios klaidos:
1. Per mažai miltų, jei kyla įtarimas, kad tešla ne grietinės tirštumo, dedu visada dar.
2. Per mažai sodos, bet čia retesnis atvejis biggrin.gif , paprastai 0,5 miltų imu 0,5 šaukštelio ir man pakanka.
3. Extra miltai, nagi nedraugauju su jais unsure.gif , jei tešla tik biskvitinė - viskas ualia bigsmile.gif , bet jei riebesnė blink.gif - sukrenta.
4. Kefyras tešloje doh.gif dar nei vienas pyragas su kefyru man neiškilo, t.y. visi sukrito
Atsakyti
Man sukrenta tada, kai būna per skysta košė. Visada 100 proc.
Atsakyti
as tai labai megstu varstyti dureles orkaites, tikrinti ar neiskepe, man kazkas sake, jog ir del to gali taip nutikti. kazin tai teisybe?
Atsakyti
QUOTE(teledema @ 2011 05 08, 22:00)
as tai labai megstu varstyti dureles orkaites, tikrinti ar neiskepe, man kazkas sake, jog ir del to gali taip nutikti. kazin tai teisybe?


tikrai taip 4u.gif
Atsakyti