kas del sviestinio, tai kai dedu i torta dedu 1:1 pakelis sviesto ir atitinkamai gramu sviesto, bent jau as taip suprantu sia formule 1dalis sviesto, 1 dalis kondensovkes, imu lygias dalis gramais
o kai tepu sviestiniu, tai dedu pakeli sviesto, ir 100gr kondensovkes, nes kitu atveju kremas gaunasi perskystas ir bent jau man, dengiant mase issiskiria kondensuotas ir per apacia islenda lasiukai pastoviai

tai tepu tvirtesniu, labiau sviestiniu, ir mase ant tokio graziau pasidengia
Papildyta:
QUOTE(Cipciukas @ 2011 03 23, 11:39)
Yra toks kremas , jis tinka kremui -pertepti tortams , nes ne toks riebus , o aptepimui , reiktų , kad šlapio produkto būtų kuo mažiau , tai kondencuoto pieno imama mažiau .
Visai drėgmės neduoda kremai ...sviestas plaktas su cukraus pudra , arba sviestas plaktas su šokoladu ( šokoladinis - sviestinis ) ....ant tokio pagrindo masės netirpsta , nešlapiuoja .
interneto platybese radau dar viena recepta 'buttercream icing' ieina sviestas, pudra ir baltymas... galvoju ar jis aptepimui tiktu? nepabegtu mase? na bent jau bezas ant tokio turetu stovet