Mmm..kaip skaniai pradėta nauja temukė, beliašai, sūris, maltinukai su grikiais, tefteliai, bet labiausiai dabar norėčiau tos raudonos sriubytės, nes prikimšta visokių bulkų
Sultinga vištos krūtinėlėvištos krūtinėlės
kukurūzų miltų 2-3 šaukštus
majonezo(dėjau kėdainių, pav., be konservantų)
česnako 3 skiltelės
pipirų, peletrūno, druskos
al. aliejaus 2šaukštai ir šlakelis kepimui
Krutinėlę įpjauti išilgai, išskleisti, dar kelis kart įpjauti šalia į raumenis, pabarstyti druska, smulk. česnakais, piprais, užpilti aliejų, uždengti ir padėti į šaldytuvą nakčiai.Įkaitinti gril keptuvę su tr. aliejaus, krūtinėlę patepti majonezu iš abiejų pusių, gerai apibarstyti kukurūzų miltais, dėti į keptuvę ir kepti abi puses, po tris, keturias min.Pabarstyti peletrūnu.

Korėjietiški garinukaiTešlai:
470gr. miltų
250ml.pieno
15gr.šviežių mielių
1 ned. kiaušinukas
25gr. sviesto(minkšto)
pusantro šaukšto al. aliejaus
šaukštas cukraus
šaukštelis ned. druskos
Pieną vos pašildyti, sutrupinti mieles, sudėti cukrų ir palikti pusvalandžiui.Sudėti likusius produktus ir užminkyti tešlą, ant stalo pasibarstyti miltų, tešlą išversti ant miltuoto paviršiaus, nusiplauti rankas, pasimiltuoti ir milkyti apie 10min.Uždengti plėvele ir palikti kilimui kamb. temp. 2 val.Po to atsipjauti po gabaliuką tešlos ir iškočiavus dėti įdarą, užspaustą kraštelį dėti į apačią į garų puodą, arba ant garų grotelių, prieš tai įpylus šalto vandens į puodo dugną.Puodą uždengti ir užvirus garinti apie 30min.ant vid, ugnies.
Įdarui;
faršo kiaul., jaut. ~500gr.
svogūnas
trečdalis poro
šaukštelis druskos
pipirų
peletrūno pusė šaukštelio
kiaušinis
majonezo šaukštas
Faršą pakepinti apie 7min., tada sudėti sup. svog., porą, vėl kepti apie 5 min., intensyviai pamaišant, tada sudėti likusius produktus, dar šiek tiek pakepti ir įdaras paruoštas.Padažui galima naudoti kas kam patinka, korėjiečiai siūlo aštrų su pom. ir čili, aš maišiau kefyrą, svog. laiškus, krapus ir grietinės truputį.Galima tešlos ir negaminti namie, o tiesiog naudoti mantingos mielinę tešlą.


O kadangi tešlos liko, tai dar buvo ir pyragėlių iš tos pačios ir bandelių sumuštiniams labai minkštų ir skanių
