QUOTE(Ulė @ 2011 03 28, 11:31)
QUOTE(Ulė @ 2011 03 28, 13:03)
brilijantas,sveika sugryzus
negaleciau gaminti ne pagal nei viena tavo pateikta recepta jei taip galima pavadinti, produktai surasyti ir tiek 
aš niekada nežiūriu proporcijų
Žemaičių blynai II

15 vidutinio dydžio bulvių
2 kiaušiniai
180 gr. vaškes
šaukštelis druskos
3 šaukštai miltų
3 šaukštai krakmolo
Įdarui :
300gr. vištienos
svogūnas
Padažui :
150 gr. grietinės
150gr. pieno
šaukštelis miltų
šaukštas sviesto
krapų
česnako
Išvirtas bulves sumalti, įmušti kiaušinius, suberti druską, miltus ir krakmolą. Gerai išminkyti tešlą.
Pagalinti vienodais gabalėliais.
Vištiena išvirti, sumalti ir sumaišyti su kepintu svogūnu.
Formuoti kaip cepelinus, paskui suploti, dėti į įkaitintą keptuvę ir kepti.
Iškeptus dėti į dubenį su dangčiu, kad truputį sušustų.
Keptuvėje ant šaukšto sviesto pakepti traiškytą česnaką, krapus ir supilti išplaktą grietinę, pieną ir miltus, kelias min. maišant pakaitinti.
Skanaus!!

15 vidutinio dydžio bulvių
2 kiaušiniai
180 gr. vaškes
šaukštelis druskos
3 šaukštai miltų
3 šaukštai krakmolo
Įdarui :
300gr. vištienos
svogūnas
Padažui :
150 gr. grietinės
150gr. pieno
šaukštelis miltų
šaukštas sviesto
krapų
česnako
Išvirtas bulves sumalti, įmušti kiaušinius, suberti druską, miltus ir krakmolą. Gerai išminkyti tešlą.
Pagalinti vienodais gabalėliais.
Vištiena išvirti, sumalti ir sumaišyti su kepintu svogūnu.
Formuoti kaip cepelinus, paskui suploti, dėti į įkaitintą keptuvę ir kepti.
Iškeptus dėti į dubenį su dangčiu, kad truputį sušustų.
Keptuvėje ant šaukšto sviesto pakepti traiškytą česnaką, krapus ir supilti išplaktą grietinę, pieną ir miltus, kelias min. maišant pakaitinti.
Skanaus!!
QUOTE(Ulė @ 2011 03 28, 11:39)
Žemaičių blynai II
180 gr. vaškes
180 gr. vaškes
o varškė kur dedasi?
Quenelles (prancūziški virtinukai) bešamelio/pomidorų padaže ( receptas su visos gaminimo eigos foto)


Gaunasi 12 didelės arba 24 mažesnės quenelles:
Quenelles tešlai:
* 150 g pieno
* 200 g miltų
* 150 g vandens
* 70 sviesto
* 4 kiaušiniai
* druska, malti juodi pipirai, maltas muskato riešutas
bešamelio-pomidorų padažui:
* 400-500 g pomidorų tyrės
* 10 g sviesto
* 1 valg. š. miltų
* 6 valg, š, vandens ( tai padės quenelle'ms labiau išsipūsti)
* džiovintų raudonėlių, maltų pipirų
Quenelles gaminimo eiga:
Kaitinimo indą supilti pieną, vandenį sudėti sviesto gabaliukus - viską užvirti, tada vienu ypu suberti miltus ir mediniu šaukštu greitai išmaišyti, iki masė pradės atšokinėti nuo katinimo indo sienelių ir sušoks į gabalą.
Tada tešlą perdėti į kitą indą ir įmaišyti po vieną kiaušinį.
Pastaba: kiaušinį reikia labai gerai įmaišyti, tik tada dėti kitą ir vėl įmaišyti.
Tešlą pagardinti maltais pipirais bei maltu muskato riešutu - gauname vienalytę lipnią masę.
Ant stalo paviršiaus šiek tiek pabarstyti miltų ir dviejų šaukštų pagalba suformuoti quenelles.
Forma primena mūsų lietuviškus cepelinus
Taip pat galima suformuoti kaip cilindrus arba tiesiog apvalius kukuliukus
O kad masė neliptų rankose, vos vos pavolioti miltuose, miltų perteklių reikia nuvalyti.
Suformuotus virtinukus sudėti ant miltuoto padėklo (lėkštės) ir palikti šaltai ( šaldytuve) 30 min. - 1 val.
Quenelles apvirimas :
Užkaisti didelį puodą su sūdytu vandeniu.
Kai vanduo pradės virti, sudėti virtinukus ( geriau dėti po du -keturis , kad vienas prie kito nesiliestų, kitaip sulips).
Virtinukai sugrims į puodo dugną ir kai jie iškils į vandens paviršių, dar pavirti 1-2 minutes - išgriebti kiaurasamčiu, gerai nuvarvinti sudėti į lėkštę.
Bešamelio-pomidorų padažo ruošimas :
Keptuvėje išlydyti sviestą , suberti miltus išmaišyti.
Supilti pomidorų tyrę, gerai išmaišyti, kad neliktų jokių gumulėlių.
Pagardinti maltais juodais pipirais ir džiovintais raudonėliais.
Prieš tai dar galima pakepinti smulkiai pjaustytų svogūnėlių.
Kepimas:
Orkaitę įkaitinti iki 180-200 °C
Kepimo indus plonai ištepti sviestu šiek tiek įpilti paruošto padažo, sudėti apvirtas quenelles, jas užpilti likusiu padažu.
Kepimo inde turi būti pakankamai vietos, nes šie virtinukai bekepant išsipučia - padidėja kelis kartus !!!
Paviršių pabarstyti smulkiai tarkuotu sūriu (nebūtinai) Pastatyti kepti 30 minučių.
Iškepusias ir išsipūtusias quenelles patiekti su žaliomis salotomis, taip pat tai gali būti puikus garnyras.
Skanaus


Gaunasi 12 didelės arba 24 mažesnės quenelles:
Quenelles tešlai:
* 150 g pieno
* 200 g miltų
* 150 g vandens
* 70 sviesto
* 4 kiaušiniai
* druska, malti juodi pipirai, maltas muskato riešutas
bešamelio-pomidorų padažui:
* 400-500 g pomidorų tyrės
* 10 g sviesto
* 1 valg. š. miltų
* 6 valg, š, vandens ( tai padės quenelle'ms labiau išsipūsti)
* džiovintų raudonėlių, maltų pipirų
Quenelles gaminimo eiga:
Kaitinimo indą supilti pieną, vandenį sudėti sviesto gabaliukus - viską užvirti, tada vienu ypu suberti miltus ir mediniu šaukštu greitai išmaišyti, iki masė pradės atšokinėti nuo katinimo indo sienelių ir sušoks į gabalą.
Tada tešlą perdėti į kitą indą ir įmaišyti po vieną kiaušinį.
Pastaba: kiaušinį reikia labai gerai įmaišyti, tik tada dėti kitą ir vėl įmaišyti.
Tešlą pagardinti maltais pipirais bei maltu muskato riešutu - gauname vienalytę lipnią masę.
Ant stalo paviršiaus šiek tiek pabarstyti miltų ir dviejų šaukštų pagalba suformuoti quenelles.
Forma primena mūsų lietuviškus cepelinus
Taip pat galima suformuoti kaip cilindrus arba tiesiog apvalius kukuliukus
O kad masė neliptų rankose, vos vos pavolioti miltuose, miltų perteklių reikia nuvalyti.
Suformuotus virtinukus sudėti ant miltuoto padėklo (lėkštės) ir palikti šaltai ( šaldytuve) 30 min. - 1 val.
Quenelles apvirimas :
Užkaisti didelį puodą su sūdytu vandeniu.
Kai vanduo pradės virti, sudėti virtinukus ( geriau dėti po du -keturis , kad vienas prie kito nesiliestų, kitaip sulips).
Virtinukai sugrims į puodo dugną ir kai jie iškils į vandens paviršių, dar pavirti 1-2 minutes - išgriebti kiaurasamčiu, gerai nuvarvinti sudėti į lėkštę.
Bešamelio-pomidorų padažo ruošimas :
Keptuvėje išlydyti sviestą , suberti miltus išmaišyti.
Supilti pomidorų tyrę, gerai išmaišyti, kad neliktų jokių gumulėlių.
Pagardinti maltais juodais pipirais ir džiovintais raudonėliais.
Prieš tai dar galima pakepinti smulkiai pjaustytų svogūnėlių.
Kepimas:
Orkaitę įkaitinti iki 180-200 °C
Kepimo indus plonai ištepti sviestu šiek tiek įpilti paruošto padažo, sudėti apvirtas quenelles, jas užpilti likusiu padažu.
Kepimo inde turi būti pakankamai vietos, nes šie virtinukai bekepant išsipučia - padidėja kelis kartus !!!
Paviršių pabarstyti smulkiai tarkuotu sūriu (nebūtinai) Pastatyti kepti 30 minučių.
Iškepusias ir išsipūtusias quenelles patiekti su žaliomis salotomis, taip pat tai gali būti puikus garnyras.
Skanaus
QUOTE(irmulia @ 2011 03 28, 13:54)
* 150 g pieno
* 150 g vandens
* 70 sviesto
* 4 kiaušiniai
* druska, malti juodi pipirai, maltas muskato riešutas
Kaitinimo indą supilti pieną, vandenį sudėti sviesto gabaliukus - viską užvirti, tada vienu ypu suberti miltus
* 150 g vandens
* 70 sviesto
* 4 kiaušiniai
* druska, malti juodi pipirai, maltas muskato riešutas
Kaitinimo indą supilti pieną, vandenį sudėti sviesto gabaliukus - viską užvirti, tada vienu ypu suberti miltus
Laabai skaniai atrodo, tik gal galite patikslint kiek miltų reiktų?
Labai gundausi šituo receptuk ir Srovės garintais miltu kukuliukais su mėsa, kažkurį tikrai bandysiu
QUOTE(Musiukass @ 2011 03 28, 13:11)
Laabai skaniai atrodo, tik gal galite patikslint kiek miltų reiktų?
Labai gundausi šituo receptuk ir Srovės garintais miltu kukuliukais su mėsa, kažkurį tikrai bandysiu
Labai gundausi šituo receptuk ir Srovės garintais miltu kukuliukais su mėsa, kažkurį tikrai bandysiu
200 g miltų
Merginos
pamokinkit kaip susukti kibinų kaselę
.Nu niekaip neišeina
.Šeimyna labai mėgsta, bet svečiams paduot tokių nedrįstu.Niekaip neišeina.
QUOTE(SOLI-SOL @ 2011 03 28, 15:09)
Merginos
pamokinkit kaip susukti kibinų kaselę
.Nu niekaip neišeina
.Šeimyna labai mėgsta, bet svečiams paduot tokių nedrįstu.Niekaip neišeina. 
Pažiūrėk video medžiagą...ten gerai matosi kaip daryti
kibinai
QUOTE(SOLI-SOL @ 2011 03 28, 14:09)
Merginos
pamokinkit kaip susukti kibinų kaselę
.Nu niekaip neišeina
.Šeimyna labai mėgsta, bet svečiams paduot tokių nedrįstu.Niekaip neišeina. 
pažiūrėjau, kur Elena įdėjo, tai aš kiek kitaip suku
Daugmaž kaip čia
http://tv.delfi.lt/video/3kZgh1S1/
čia matyt kaip kam patogiau









