Pitta
Reikės:
500 gr. miltų
7 gr. sausų mielių
300 ml. šilto vandens
3 šaukštai aliejaus
žiupsnelis cukraus
arbatinis šaukštelis druskos
Mieles sumaišyti su vandeniu. Leisti pastovėti kelias minutes. Miltus sumaišyti su druska, cukrumi ir įmaišyti vandenuką, supilti aliejų ir minkyti tešlą apie į min. Tešla labai maloni, elastinga, nelimpa prie rankų. Paruoštą tešlą palikti kilti valandai ar ilgiau,kol pakils dvigubai. Perminkyti ir padalinti į 15 rutulėlių. Palikti juos vėl šiltai kilti apie 10-15 min. Kai vos pakils iškočioti maždaug 1.5-2 cm. storio lakštus ir vėl palikti iki 10 min. pailsėti.
Orkaitę su tuščia skarda įkaitinti iki 250 laipsnių.
Į įkaitintą orkaitę dėti iškočiotus tešlos lakštus. Aš kočiojau ant silikoninio kilimėlio, paskui tą kilimėlį greit į skardą karštą dedu. Orkaitės durelių kepant neatidarinėti!!! Kepti 7-8 min. ir greit traukti lauk. Dedant į orkaitę irgi stengtis karščio neišleisti, greit pravert vos dureles ir pašauti duonelei paruoštą tešlą.
Ištraukus išimti duoneles ir apkloti švariu audiniu, kad sumikštėtų.
Taip iškeptos pitos lieka traškios plutelės, o viduje orinės.

2 Pittoms reikės:
sauja marinuotų agurkėlių
2 svogūnai
2 pomidorai
6 šaukštai jogurtinio padažo
2 agurkėliai
300 gr. vištienos, galima naudoti rūkytą
keli lapai aisbergo salotų

Pittas įdarinėti prieš pat valgant. Dedame sluoksnį aisbergo salotų, pilame šaukštą padažo, sluoksnį agurkų, vištienos, svogūnų, pomidorų, padažo, marinuotų agurkėlių, vištienos, agurkų ir vėl padažo. Galima pašildyti sausoje keptuvėje ar griliaus pagalba.
Padažą gaminame iš jogurto maišyto tokiu pat santykiu su majonezu, kelių skiltelių česnako, krapų, druskos, pipirų.
Skanaus!!!

Smulkiau stai cia
http://skanusgyvenim...nele-pitta.htmlhttp://skanusgyvenim...a-vistiena.html