Žuvies tortas

Reikės:
1kg žuvies faršo(pirkau šviežią menkės filė ir sumaliau),
3v.š. maltų džiūvėsėlių,
2v.š. bulvių krakmolo,
1v.š. manų kruopų,
3 kiaušinių,
1 kubeliais pjaustyto svogūno,
0,5 a.š. malto imbiero,
0,5 a.š. džiovinto šalavijo,
0,5 a.š. džiovinto raudonėlio,
druskos, pipirų pagal skonį.
Padažui:
2 virtos morkos,
1 st. konservuotų žaliųjų žirnelių,
2 kiaušiniai.
Į faršą įmušti kiaušinius, svogūną apkepinti keptuvėje ir sudėti į faršą, sudėti visus prieskonius ir gerai išmaišyti. Faršą dėti į kepimo formą, aš kepiau silikoninėje apvalioje formoje, kepti 200 laipsnių temp. 30 min. Išimti tortą, ant viršaus užpilti padažiuką, padažui produktus gerai sumaišyti ir supilti ant torto, tortą kišti atgal į orkaitę ir dar pakepti apie 15 min.
Iškeptą tortą dėti į lėkštę, aplink bulvytes ar bulvių košę ir skanauti.
Valgyti su bulvių koše ar keptomis bulvėmis, aš kepiau bulves, prieskoniavau su druska+truputį maltų džiūvėsėlių+džiovinto rozmarino+lašelį alyvų aliejaus, garnyrui labai tinka burokėlių mišrainė, šviežios salotos.
Salotoms pjausčiau aisbergo salotą+raudoną svogūną+pomidorą+agurką+svogūnų laiškiukų+druskos+alyvų aliejaus+balto vyno acto pagal skonį.
Atrodo labai gražiai ir labai skanu

Mums labai, labai patiko

P.S. tortukas gaunasi tikrai nemažas, mūsų 3 asmenų šeima jį valgė 2 dienas

tai galite daryti iš pusės normos, jei bijote, kad nesuvalgysite
Jis skanus ir karštas, ir šaltas su krienų+majonezo padažiuku
Receptuką radau Šiaulių krašto knygutėje" Gero apetito"