
nu bet jau kaip silkes noriuuuuu

QUOTE(*Keila* @ 2011 04 19, 21:00)
Net cepset pradejau beskaitydama


Jauciu netgi galima kepti kaip tuos netikrus ceburekus, kur tarp vafliu farsas, tada mirkai i tesla ir kepi. Nereiktu laukt kol suminkstes ir sukti

Nu 10 balu

Dariau, man rodos aguoneles jautiena troskinta aluje. Noriu pagirti irgi


QUOTE(*Keila* @ 2011 04 19, 21:00)
Bulviu koses suktinukai su vafliu
Skanu,bet skaniau ir sociau,jei vidui desrele butu(aisku kas jas megsta)

Mergaitės, gal galit patarti, ką gaminti iš vištų krūtinėlių filiukų (mažiųjų)??? Norėtųsi nelabai sudėtingo patiekalo Velykoms

Kepsnys su svogūnų plutele.
Mano pernykštis gaminys Velykų stalui.

1,8 kg kumpio
4-5 svogūnų
4 šaukštų pomidorų tyrės
1 trynio
100g fermentinio sūrio
1/2 citrinos žievelės
pipirų, petražolių, druskos
aliejaus kepti.
MARINATUI: 1/2 obuolių acto, 5 šaukštų pomidorų tyrės, 1/2 citrinos sulčių, pipirų, druskos.
Marinate kumpį marinuoti parą. Tada kartu su visu marinatu kumpį dėti į skardą ir kepti 1,5 val vis apliejant susidariusiu skysčiu. (mes kepėme iš pradžių rankovėje, tai nelaistėme).
Keptuvėje pakepinti svogūnus, įdėti pomidorų tyrės, prieskonių. Kai masė atvės, įleisti trynį, tarkuotą sūrį, citrinos žievelę tarkuotą, petražoles ir viską išmaišyti.
Įpjauti keliose vietose kumpį, prikimšti ta svogūnų mase, likusią svogūnų masę užtepti ant viršaus ir kepti dar apie 1 val.
Patiekti karštą su bulvėmis, svogūnais, morkomis.
Skanaus!!
Papildyta:
Cukinijų laiveliai

5 nedidelių cukinijų
700 maltos mėsos
100 gr. ryžių
svogūnas
morka
kiaušinis
prieskoniai
sūris
Cukinijas perpjauti pusiau, išskobti vidų ir prikimšti įdaro.
Įdaras:
Į mėsą įmušti kiaušinį, suberti nevirtus ryžius, sudėti pakepintą morka su svogūnu, prieskonius ir išskobtos cukinijos gabalėlius jei jos jaunos ir dar nėra sėklyčių.
Įdarytas cukinijas dėti į skardą išklotą kepimo popieriumi ir keti įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių 40 min.
Prieš baigiant kepti aptepti majonezu ir pabarstyti sūriu ir krapais.
Skanaus!!

Mano pernykštis gaminys Velykų stalui.

1,8 kg kumpio
4-5 svogūnų
4 šaukštų pomidorų tyrės
1 trynio
100g fermentinio sūrio
1/2 citrinos žievelės
pipirų, petražolių, druskos
aliejaus kepti.
MARINATUI: 1/2 obuolių acto, 5 šaukštų pomidorų tyrės, 1/2 citrinos sulčių, pipirų, druskos.
Marinate kumpį marinuoti parą. Tada kartu su visu marinatu kumpį dėti į skardą ir kepti 1,5 val vis apliejant susidariusiu skysčiu. (mes kepėme iš pradžių rankovėje, tai nelaistėme).
Keptuvėje pakepinti svogūnus, įdėti pomidorų tyrės, prieskonių. Kai masė atvės, įleisti trynį, tarkuotą sūrį, citrinos žievelę tarkuotą, petražoles ir viską išmaišyti.
Įpjauti keliose vietose kumpį, prikimšti ta svogūnų mase, likusią svogūnų masę užtepti ant viršaus ir kepti dar apie 1 val.
Patiekti karštą su bulvėmis, svogūnais, morkomis.
Skanaus!!
Papildyta:
Cukinijų laiveliai
5 nedidelių cukinijų
700 maltos mėsos
100 gr. ryžių
svogūnas
morka
kiaušinis
prieskoniai
sūris
Cukinijas perpjauti pusiau, išskobti vidų ir prikimšti įdaro.
Įdaras:
Į mėsą įmušti kiaušinį, suberti nevirtus ryžius, sudėti pakepintą morka su svogūnu, prieskonius ir išskobtos cukinijos gabalėlius jei jos jaunos ir dar nėra sėklyčių.
Įdarytas cukinijas dėti į skardą išklotą kepimo popieriumi ir keti įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių 40 min.
Prieš baigiant kepti aptepti majonezu ir pabarstyti sūriu ir krapais.
Skanaus!!
Ule, kaip skaniai atrodo
Šaunuolė
Beje, cukinijos skanu įdarytos su krevetėmis, megstu kartais tokių pasitroškinti
Bet jau kepsnį tai būtinai Velykoms kepsiu.




QUOTE(Mil@na @ 2011 04 20, 07:49)
Mergaitės, gal galit patarti, ką gaminti iš vištų krūtinėlių filiukų (mažiųjų)??? Norėtųsi nelabai sudėtingo patiekalo Velykoms 

iš šių aš karts nuo karto paruošiu mažus kepsniukus ( tiesiog paprastai: gabaliukus į miltus, į kiaušinį į džiūvėsius ir keptuvėje apkepti ) prie sūrio souflė


QUOTE(convict @ 2011 04 19, 21:42)
Net cepset pradejau beskaitydama
nu suuuper skaniai nuskambejo



QUOTE(ingridukas @ 2011 04 20, 07:22)
Sutinku, kad su desrele skaniau. Bet as juos prie sprandines naudojau

krabu kotletukai
300gr.krabu lazdeliu
100gr salto rukymo lasisos
1 kiausinis
1 svogunas
megiamu priekoniu
sumalti visus produktus,imusti kiausini,suberti prieskonius,viska isminkyti.suformuoti kotletukus.kepti kol graziai paruduos.
300gr.krabu lazdeliu
100gr salto rukymo lasisos
1 kiausinis
1 svogunas
megiamu priekoniu
sumalti visus produktus,imusti kiausini,suberti prieskonius,viska isminkyti.suformuoti kotletukus.kepti kol graziai paruduos.

QUOTE(Mil@na @ 2011 04 20, 09:49)
Mergaitės, gal galit patarti, ką gaminti iš vištų krūtinėlių filiukų (mažiųjų)??? Norėtųsi nelabai sudėtingo patiekalo Velykoms 

As supjaustau smulkiai, idedu kiausini, tarkuoto surio (negailiu) ir krakmolo (priklauso nuo mesytes kiekio, kad suklijuotu gauta mase) ir kepu keptuveje kepsneliais nedideliais, gaunasi skanus, traskus kepseliai.
QUOTE(onute33 @ 2011 04 20, 15:16)
krabu kotletukai
300gr.krabu lazdeliu
100gr salto rukymo lasisos
1 kiausinis
1 svogunas
megiamu priekoniu
sumalti visus produktus,imusti kiausini,suberti prieskonius,viska isminkyti.suformuoti kotletukus.kepti kol graziai paruduos.
300gr.krabu lazdeliu
100gr salto rukymo lasisos
1 kiausinis
1 svogunas
megiamu priekoniu
sumalti visus produktus,imusti kiausini,suberti prieskonius,viska isminkyti.suformuoti kotletukus.kepti kol graziai paruduos.
Kepėte orkaitėje? kiek laiko tada? ir beje, jie skanesni karšti ar šalti?