Įkraunama...
Įkraunama...

Kovų menai

Bendra tema, skirta Kovų menams 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wicked: 30 gegužės 2012 - 12:45
Labukas, žiūriu, kad SM randu bendraminčių beveik iš visų savo gyvenimo sričių. Tai va įdomu, gal kuri esat lankiusi karate treniruotes, gal dabar jas lankote, ar šiaip užsiimate kitais kovos menais - aikido, dziudo, taiči ir pan? Būtų įdomu papliurpti su besportuojančiom - pro pasiekimus, trenerius ir t. t.
Atsakyti
apie kovos menus, kažkaip dalyvauju kaimo turizmo forme, tai jo beieškodama ir užliuvau akimis už man įdomios ir rūpimos temos. Pati, gaila, kol kas nelankau kovos menų, bet mąstau, kol kas tik savarankiškai domiuosi ir praktikuoju joga, tačiau mano sūnus lanko karate, tai tuo pačiu ir aš domiuosi šiuo kovos menu, kartu padėdama sūnui, kadangi jam dar tik 7 m ir pasikonsultuodama su juo. Tai va, įdomu būtų padiskutuoti ir su tamsta.
O kokiame mieste ir pas kokį trenerį pati treniruojiesi? Mes matai Vilniečiai, sūnus lanko klubo Lūšis treniruotes pas trenerį G. Dranevičių. Kol kas tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wicked: 30 gegužės 2012 - 11:51
Lankau treniruotes pas G. Dranevičiųsmile.gif Taip kad tavo sūnus gerose rankose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wicked: 30 gegužės 2012 - 11:52
QUOTE(jufka @ 2006 08 09, 17:28)
Dekui uz nuoroda.
Gal yra lankanciu ?
kokie atsiliepimai, ar senai lankot, kaip pradejot?
Man susidaro ispudis kad jei as pradesiu lankyti tai busiu viena tarp vaiku biggrin.gif
Maciau yra atskirai ir suaugusiems bet deja laikas man netinka sad.gif


Šiaip tai viena iš suaugusių tarp vaikų nepasirodysi, mano sūnus lanko treniruotes M. Mžvydo mokykloje, tai grupėje matau nuo mažiukų vaikų iki suaugusiųjų ir visi puikiai treniruojasi, taip pat visi kartu treniruojasi ir stovykose, bei dalyvauja seminaruose. Pati norėčiau pradėti lankyti, bet va, truputį laiko trūksta ir kol kas finansai riboja. verysad.gif
Rytoj grįš stripulis - tau papasakos išsamiau ir pasidalins savo patirtimi. thumbup.gif
Atsakyti
labutis, toms, kurios bijo, kad bus vienos tarp vaikų, galiu pasakyt, kad vis daugiau suaugusių atvaro į karate treniruotes - bent jau vasaros stovykloje "lūšies" klube dalyvavo 100 vaikų ir 20 suaugusiųjų, o jei būtų suvažiavę visi mano pažįstami suaugusieji, jų būtų bent 50. Iš pradžių bent pirmus metus lankant "lūšyje" reikėtų pavaikščioti į treniruotes nuo 6 valandos, tai ten suaugusių procentas yra kiek mažesnis, 10 vaikučių tenka apie 2 suaugusius, pažengusiųjų treniruotėse 10 vaikučių tenka apie 5 suaugusius, ir galiausiai komandos treniruotėse (labiausiai pažengusių) 10 suaugusių tenka apie 2 vaikučius. Taip kad vieniši tarp vaikučių išties nesijausite, nors dauguma suaugusių, turiu pasakyt, atėjo būtent atvedę savo vaikus, ir galiausiai užsikabliavo patys, nors vaikai nebelanko:) Tiesa, man netaikoma - pradėjau treniruotis nuo 15. Jei netinka "gabijos" gimnazija pagal vietą arba M. Mažvydas Pilaitėje, - ten yra "Lūšies" klubas su G. Dranevičiumi, rekomenduoju kitą trenerį - Rytį Bublevičių (mano pirmasis treneriukas:), kurio internetinis puslapis yra www.karateakademija.lt. Beje, treniruotės pas jį bent pernai buvo 10-čia litų pigesnės nei pas Giedrių, nors abu jie turi tą patį meistriškumo laipsnį - 3 daną. Nežinantiems galiu paaiškint diržų gradaciją - iki sensėjaus (mokytojo) eina mokinių laipsniai - baltas, geltonas, oranžinis, žalias, mėlynas pirmas, mėlynas antras, rudas pirmas, rudas antras, rudas trečias diržai, po to prasideda juodieji - nuo pirmo iki devinto dano. Giedrius Dranevičius yra Lietuvos tradicinės karate do federacijos prezidentas ir tarptautinės kategorijos teisėjas, zato Rytis Bublevičius - pasaulio vicečempionas:) Beje, iš tradicinės karatė pažįstu ir daugiau trenerių, jei susirasit kokį, galit visada teirautis, ar verta pas juos treniruotis - pagrįsiu ir kodėl verta, ir t. t. (pati treniravausi pas keturis, vienas iš jų nebetreniruoja - trečiasis Marius Kliauza). Dar yra toks Žilvinas, turi rudą diržą, pavardės nežinau, Jaroslavas Žiugžda (niekam nerekomenduoju) ir t. t. O dėl Giedriaus ir Ryčio - Giedrius šiuo metu pasinešęs į filosofinę karatė pusę, rekomenduočiau tiems, kam patinka joga. Rytį rekomenduočiau tiems, kam patinka didelis fizinis krūvis - pvz., kam patinka "kačalintis" treniruoklių salėse, tam jis irgi turėtų patikti. Žilvinas į treniruotes įtraukia akrobatinių elementų, o Marius moka paruošti būsimus čempionus - čia jau turbūt nuo vaikystės savo atžalas pas jį reiktų leist:) Kol kas tiek, jei dar kas ko norit - klauskit, pasistengsiu atsakyt pagal savo patirtį (visgi nuo 1993 m. tame katile sukuosi tongue.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wicked: 30 gegužės 2012 - 11:53
Nugi šaunu Stripuli, kad taip neblogai mūsų lietuvaičiai pasirodė pasaulio čempionate thumbup.gif . Ypač džiugu, kad būtent mergina prizinę vietą, užėmė. Gaila, kad Giedrius tik 10-as kata rungtyje. Bet aš nežinau, mat anksčiau nesidomėjau, gal čia labai didžiulė konkurencija? Nes ir Kristina liko 12-16 vietoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wicked: 30 gegužės 2012 - 11:54
Mažai žinoma Lietuvoje kinų gimnastika Tai-či - lyg keistas šokis, iš tikrųjų yra galinga priemonė kūno ir dvasios tobulinimui bei savigynai. Tai-či – tai pozų, meditacinės technikos ir grakščių judesių, valdomų (gyvenimo energijos) či srautu, visuma.
Lėtai kvėpuodami ir kartodami ypatingų judesių kompleksą per valandą sudeginsite apie 300 kcal. Bet pasirinkti Tai-či vien tik norint sulieknėti – tas pats, kas kalti vinis mikroskopu. Pagrindinis šios kinų gimnastikos tikslas – išmokti save valdyti ir fiziniame, ir dvasiniame lygmenyje. Tai-či – tai jėga ir pasitikėjimas, kurių reikia kiekvienam iš mūsų. Tai-či – tai meditacija judesyje, tai joga ir baletas vienu metu. Tai-či – tai pusiausvyra.
Neabejoju, kad esate matę ši simbolį, išreiškiantį dualumo principą – In ir Jan pusiausvyrą. Dao filosofijoje taip žymimas Tai-či.
Vakarų medikai rekomenduoja reguliarius užsiėmimus Tai-či tiems, kurie nori:

* pagerinti atmintį, koncentraciją ir padidinti darbingumą;
* būti žvalūs;
* sutvirtinti sąnarius;
* sustiprinti imuninę ir nervų sistemas;
* būti lankstesni;
* greičiau reabilituotis po kaulų lūžių.

JAV mokslininkai tvirtina, kad reguliarūs užsiimdami senovės kiniečių gimnastika Tai-či padedame savo širdžiai. Atlikus mokslinius tyrimus įrodyta, kad Tai-či pagerina lėtinių širdies ligų gydymo efektyvumą bei turi teigiamos įtakos koreguojant kraujo spaudimą.

* Tai-či užsiėmimai skirti visiems nuo 6 iki 126 metų amžiaus.
* Kinų gimnastikos Tai-či užsiėmimai vyksta 2 ir 3 kartus per savaitę.
* Grupėje ne daugiau 12 žmonių.
* Jums nereikia nei specialios aprangos, nei specialių priemonių. Pratimus galėsite atlikti ir savo namuose.

Tai-či programa pradedantiesiems:

1. 24-oji forma pradedantiesiems.
2. 42-oji forma įvaldžiusiems 24-ąją formą.

Tai-či programa pažengusiems:

3. Tai ji Gong fu vėduoklė (48-oji forma) norintiems kelti savo lygį.
4. 24-oji forma pagal Čenj tiems, kurie domisi.

Užsiėmimus veda diplomuotas iš Kinijos miesto XI‘AN city kilęs meistras XIYIN WANG šokių centre "Dileksa" nuo spalio 16 dienos.
Atsakyti
As lankiau. smile.gif Ir zadu grizti, kai maitinima baigsiu. Sportas ir kunui ir sielai. Beje, tinkamas toms, kurios negali pakesti rutinos sporte. Pvz.: treniruokliu sale.
Atsakyti
Tai vat aš kažkaip ir pagalvojau, jog rytų kovos menai - tai ir sportas, ir savitvarda, ir teisinga pasaulėžiūra, ir sveikas gyvenimo būdas...žodžiu daug pozityvių dalykų viename. O šiais laikais jaunam žmogui būtina ypač vidumi, ne tik išore, būt stipriam, nes tiek įvairaus plauko pagundų... g.gif
Atsakyti
Tiaip vat smile.gif Aš čia kalbu "iš savo varpinės", bet norėčiau sužinoti ir kitų damų ir panelių nuomonę smile.gif Ar užsiimat kurios nors? Jei taip, tai kaip reaguoja antrosios pusės?
Aš pati niekada tuo per daug nesidomėjau, kažkaip atrodė, kad labai nemoteriška, kad fiziškai esu per silpna. Pirmais gyvenimo Tokyo mėnesiais pradėjau lankytis treniruoklių slėje savo būsimo vyro (nors tuomet net minties apie tai nebuvo...) tėvo klube. Jis pats karate meistras, vieną dieną pasižiūrėjo į mane iš šalies, antrą - ir pradėjo įkalbinėti pabandyti biggrin.gif Buvau gana lanksti, nes dar Lietuvoje pakankamai ilgą laiką šokau modernius šokius. Taip "graužė", kol sutikau. Maniau, tik parodysiu, kad man nieko čia neišeis - pamatys ir atstos. Pasekmės - išvada "nesiginčyk su profesionalu" biggrin.gif Sekėsi puikiai. Rezultatas - jau po pusės metų sutvirtėjęs visas kūnas ir manekeniška figūra. Ir prieš tai nebuvau stambi, bet rezultatai toli gražu "perspjovė" rezultatus iš treniruoklių salės. Dabar turiu ne tik gražų kūną, bet ir idealiai tiesią laikyseną, judesiai pasidarė grakštūs, ko niekaip iš tokio sporto nesitikėjau. smile.gif Dar vienas siurprizas buvo, kai įkalbėjo pabandyti paimti į rankas kataną... Va čia tai užsikabinau! Mes toj grupėj tik dvi moteriškės, bet kai žiūriu į ją iš šono, virpuliukai nubėga - negi ir aš taip super atrodau iš šalies biggrin.gif Nuostabi šokio, plastikos, elegancijos ir jėgos dermė. smile.gif
Va, pasakiau, ką galvoju. smile.gif Taigi, mielosios, jei abejojat, ar verta bandyti - -tik susiraskit gerą trenerį ir pirmyn wink.gif Aš čia ne apie turnyrius pasirengimus, bet apie sportą dėl savęs. Ne tik išmoksit save apginti. Toks sportas reikalauja koncentracijos, apie pašalinius dalykus galvoti sunkiai išeina - taip per valandą dvi visiškai atsijungi nuo dienos streso.
Atsakyti
o sakykit karate i veida musa? ir ar ten pakankamai aktyviai užsiėmimai vyksta?
Ir kaip manot 27 metai tinkamas laikasp radėti lankyti?
Atsakyti