Įkraunama...
Įkraunama...

Auksinis stafilakokas

Sveiki, mano dukrytė gimdymo namuose gavo auksinio stafilakoko ir sreptakoko bakterijas. Gulėjom gymdymo namų renimacijoj 12 d. Bakterija buvo atspari pinicilinui, todėl lašino stipresnius antibiotikus, nepamanu kokius, bet sakė, kad su jeis gydomas ir sepsis. Vis jautėsi bambytėj infiltratas, pulei į paviršių sunkiai ėjo, kasdien spaudinėjo ir dejo višnevskį. Konsultavo ir vaikų chirurgė. Galų gale mes gryžom nano, galvojau viskas baigėsi, bet dabar po pusmečio susirgus bronchitu sužinojau, kad tas stafilakokas gyvens organizme tol, kol vaikas išauks. Labai norėčiau išsamios informacijos apie auksinį stafilakoką ir kaip mums su tuo gyventi. Žinau ,kad jis gali labai komlikuotis ir su liudnom pasekmėm. Prašau prigazdinti mane kokios gali būti pasekmės, noriu žinoti ir suprasti su kuo turim kovoti. Dukrytė auga didelė, sveika, minkšta ax.gif Valgo MP, jau gauna papildomo maisto. Kai gulėjom ligoninėj su bronchitu seselė sakė, nepanašu, kad ją kamuotu ta bakterija, sakė vaikai būna labjau nusibaige. Aš nerimauju dėl jos viduriukų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luara.l: 22 vasario 2006 - 22:44
Auksinis stafilokokas- dažniausia gimdymo namų vidaus infekcija. Todėl dažnas naujagimis ant odos jį parsiveža į namus. Ne visada nuo jo išsivysto koks tai sveikatos sutrikimas. Tai priklauso nuo naujagimio individualių apsauginių savybių.Dažniausia šis stafilokokas sukelia disbakterijozę- t.y. sutrikdo normalių žarnyno bakterijų veiklą- toks kūdikis gali tuštintis nepastoviomis išmatomis- jos gali tai užkietėti, tai suviduriuoti.
Jūsų atveju, naujagimis jau susirgo būdamas ligoninėje. Jis pasveiko ir dabar apie jį jau nereikėtų galvoti. Kad paaugusiam kūdikiui ši bakterija vėl sukeltų kokias tai rimtas bėdas būna retokai. Jos gali dabar trikdyti tik virškinimą- todėl jei taip yra laikas nuo laiko reikėtų gerti probiotikus.
O stafilokokas išmatose augti gali iki 6 mėn. Taigi, jei Jūsų dukra žvali, linksma, valgo gerai, joks gydymas jai nereikalingas (tik jei problemos su tuštinimus gerkite probiotikus)
Atsakyti