Įkraunama...
Įkraunama...

kaip susitaupyti, jei gyvenimas to daryti neverčia

QUOTE(Šaltmėtė @ 2011 03 27, 14:48)
vat aš iš tų, kurios gyvena šia diena ir nu nesugebėčiau niekaip turėt sąskaitoj 15 000, bet sėdėt be kelionės jokios ir atostogų. Man aplinkos pakeitimo reik kaip oro.

kiekvienam savi prioritetai-jums atostogos ir kelionės,kitam svarbu kad jei kas atsitiks,liga laikinas nedarbingumas ir pan,turėt už ką pačiai ir vaikui išgyvent kol vėl gaus pajamas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2011 03 27, 15:50)
Jei "šoniniu investavimu" pavadinote papildomas įmokas pagal gyvybės draudimo sutartį - tada grąžina ir nuo jų.

g.gif reiskia man draudeja tiesa sake, bet tada nesuprantu kur spastai g.gif Juk kaip ji aiskino labai apsimoka: inesi kiek nori kada nori, eina palukanos (gi fiksuotas gali pasiimt), dar tau 15% grazina. Na, aisku, 5% draudimo kompanija pasiima sau, bet viesvien kaip ir daug pelningiau nei banko taupomoji saskaita. Kur spastai?
Atsakyti
QUOTE(vaidicita @ 2011 03 27, 15:38)
bet beskaitant isvardintas islaidas na atrodo viskas normalu... maistas, kuras, burelis, transportas, siek tiek pramogu... o suma gaunasi didele/// anksciau kazkaip uz maziau sugebejom isgyvent ir dar likdavo ir vis saves klausiu ar viskas taip stirpiai pabrango ar tiesiog daugiau poreikiu atsirado biggrin.gif

Vat ir aš galvoju, kad visos išlaidos plius minus ok, bet išsileidžia nežmoniškai daug... doh.gif Žodžiu, reik tuos 10-15 proc. nuo pajamų atsidėt ir tiesiog pamiršt, kad jie yra, kol susikaups tam tikra suma.

QUOTE(ulyja @ 2011 03 27, 16:10)
kiekvienam savi prioritetai-jums atostogos ir kelionės,kitam svarbu kad jei kas atsitiks,liga laikinas nedarbingumas ir pan,turėt už ką pačiai ir vaikui išgyvent kol vėl gaus pajamas rolleyes.gif

Žinoma, kiekvienam skirtingai. Aš tiesiog žinau, kad jei ir prarasčiau pagrindinį darbą, dar lieka šoninės pajamos, kurios gauti aš dabar skiriu tik mažą laiko dalį, bet turėdama daugiau laisvo laiko ir tų pajamų uždirbčiau daugiau. Bet faktas tas, kad būt blogai, jei kokia liga ar kas panašaus, ir dirbt visai negalėčiau. Tam atvejui, žinoma, yra draudimas, bet tuo remtis irgi negalima 100 %.
Žodžiu, suvokiu, kad situaciją reikia keist. blush2.gif
Atsakyti
mergiona, cia pzu?

o man toks klausimas del tu 10proc atsiejimu ir KADA REALIAI gaunasi atsidet 4u.gif kada gaunat fiksuota VISAS menesio pajamas? juk net allyginimas per dukart i men ismokamas. taigi, kike zinot koks procentas iseis atsidet tam menesiui?

toks pavyzdys. gaunu neigalumo grupe uz vaika tarkim kovo 6d. toliau. valdiskas tlyginimas - 13d ir 30d. dalimis (ir suma nevienoda. pvz, uz vasari buvo maziau dienu, tai maziau gavau, kova-daugiau)toliau gaunu pajams is VL (verslo liudijimo)-tai irgi jos svyruoja -privat uzsienio pamokos-skaicius ir laikas kartais, kad ir nezymiai, bet varijuoja.

mano atveju, pajamos labai kinta, tuomet atsideti gaunasi ne pradzioje, o GALE menesio. na, nezinau, drausmes tam turiu, tik siaip nervas ir kitokie nepatogumai laukt menesio galo, (nes nezinai kiek Sau gali leisti tokiu atveju).

dar papildysiu stripuli del jos pomegio knygoms. mano irgi pomegis knygoms yra, perku knygas, tik gal nebeisleidziu tiek reguliariai daug pastaraisiais metais. bet dar labai perku STALO ZAIDIMUS, tike sau, tiek vaikui. o ju kainas zinot, kad ir netu siunciantis-kortu zaidimai nuo 25lt ir daugiau, siaip esu pirkus 69lt brangiausia. taigi, knygos, zaidimai-tai sritis, investicija i siela taip sakant. buna, neperku, bet buna ir perku. o kai perku, megstu dar ir kitiems tokias dovan dovanoti, nes apie mane seimos su vaikais...taigi, labai suprantamas noras neapkartypi hobi dalyku.
!!!as labai suprantu PSICHOLOGINI TOKIU ISLAIDU ASPEKTA: minejau kazkada, kad draugas vienas dejavo, kad lietuviai savo atlyg isleidzia TIK ant maisto, apmokeje busto paslaugas. todel toki gyvenima jis vadinas egzistavimu. o vat mano atveju, gaunas: kad kadangi ant maisto neisleidziu kosmoso, man lieka labai daug "kitoms grafoms-pomegiams, dovanoms kitiems, kurui po ltv aplaknyt draugus/pazistamus/kinui." todel ir jauciuosi neegzistuojanti. rolleyes.gif

vat, ant maisto as mazai galiu isleit, saltmete su sunum 800lt isleidzia blink.gif as su 6m sunum pernai visus metus apie 300lt. 250lt - minimali suma, max yra buve 450lt. ir cia kavines ieina. ir atlieku nepirkdavom, gal sunus ne toks ir valgus. aisku, bus paauglys, bus sunkiau. pastaba: dar tiesa, vaikas daznai pietus pas senelius pavalgydavo 3kart i sav, dar pas teva savaitgaliais, ne kiekvienas savaitgalis-tai ir gaunas maziau. bet vistiek 800lt isleis tman butu labai gaiiiila.... ax.gif
Atsakyti
del tu atsidejimu: anksciau man realiai jie tiesiog likdavo saskaitoj dabar vis sugalvoju ko man labai labai reikia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2011 03 27, 17:35)
!!!as labai suprantu PSICHOLOGINI TOKIU ISLAIDU ASPEKTA: minejau kazkada, kad draugas vienas dejavo, kad lietuviai savo atlyg isleidzia TIK ant maisto, apmokeje busto paslaugas. todel toki gyvenima jis vadinas egzistavimu. o vat mano atveju, gaunas: kad kadangi ant maisto neisleidziu kosmoso, man lieka labai daug "kitoms grafoms-pomegiams, dovanoms kitiems, kurui po ltv aplaknyt draugus/pazistamus/kinui." todel ir jauciuosi neegzistuojanti.  rolleyes.gif

vat, ant maisto as mazai galiu isleit, saltmete su sunum 800lt isleidzia  blink.gif as su 6m sunum pernai visus metus apie 300lt. 250lt - minimali suma, max yra buve 450lt. ir cia kavines ieina. ir atlieku nepirkdavom, gal sunus ne toks ir valgus. aisku, bus paauglys, bus sunkiau. pastaba: dar tiesa, vaikas daznai pietus pas senelius pavalgydavo 3kart i sav, dar pas teva savaitgaliais, ne kiekvienas savaitgalis-tai ir gaunas maziau. bet vistiek 800lt isleis tman butu labai gaiiiila.... ax.gif

labai pritariu dėl psichologinio aspekto. Nors ir išleidžiu nemažai gal kito akimis žiūrint visai beprasmiams dalykams kaip kad kelionės ir pan., man tai labai svarbu, kad jausčiausi pilnavertiškai gyvenanti, o ne egzistuojanti, tas pats ir su knygom, teatru, "išėjimais į žmones".
Na, kas liečia maistą, aš kokius 3-4 kartus per savaitę pietauju darbe, tai apie 150 litų iš tų 800 išeina ant to. Toliau - mano vaikis 9 metų, valgus, bet labai išrankus, mokyklos valgykloje nevalgo, todėl kiekvieną dieną dedu iš namų arba sumuštinius, arba į maisto termosą kažką šilto. Manau, kad tai irgi sudaro tam tikrą sumą, nes, Zuzu, jūsų sūnus tikriausiai pavalgo darželyje?
Toliau, kadangi vaikas išrankus, bet ko neįkišiu, mėsos nevalgom beveik, valgom žuvį, daugiausia lašišą, taigi, čia vėl 100-120 lt. Aš kadangi vegetarė, automatiškai perku daug daržovių (ir ne lietuviškų) beigi riešutų. Žodžiu, galėčiau smulkintis, bet kaip rašiau, yra ir kur pasispaust, kaip kad pietūs darbe, bet ne visada turiu laiko iš vakaro susiruošt, o ir norisi šilto maisto, ypač žiemą, vasarą bus mažiau to pietavimo darbo valgykloje.
Nežinau ką jūs valgote, kad sugebate prasimaitinti už 300-400 lt. unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(vaidicita @ 2011 03 27, 17:47)
del tu atsidejimu: anksciau man realiai jie tiesiog likdavo saskaitoj dabar vis sugalvoju ko man labai labai reikia biggrin.gif

Man kai anksčiau va taip tiesiog likdavo sąskaitoje, arba uždirbu kokių nors ne periodinių pajamų, tai iškart paperku kokius lėktuvo bilietus kur nors, arba bilietus į koncertą, tada prasideda kelionės planavimas ir t.t., ir pan. blush2.gif
Atsakyti
As suprantu taip - 10% pajamu reikia atideti kas karta gavus pajamas, ty.gavus avansa darbe, gavus menesio gale likusi atlyginima ir t.t. Pvz., 15 d. gaunamas 1000 lt avansas, tada 100 lt ta diena ir atsidedam, 31 d.gaunam likusius 1000 lt, vel atsidedam 100 lt.
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2011 03 27, 01:05)
Jus ne tik skaityt, bet ir rasyt megstat  wacko.gif obettaciau kaip perskaityt per vakara 400 psl, nesuvokiama  blink.gif

Kodel gi? A5 formato knygos 100 puslapiu per valanda nera kazkoks nepasiekiamas greitis smile.gif

QUOTE(Mergiona @ 2011 03 27, 03:15)
cia tesinys. Mes su Stripuliu turim bendra beda: uzdirbam lyg ir neblogai, bet taupyt nemokam  unsure.gif As suradau tiksla taupyt, o Stripulis kiek supratau "is principo" noretu truputi islaidas sumazint. Vat, renkam patarimus (ir tapkes metamas i mus  unsure.gif )

Priimkit ir mane. As pastebejau, kad man geriausiai tauposi, kai niekur neinu biggrin.gif. Ir dar - as tai galeciau paskutinius grudus, atrodo, is spinteles kampu issisluot, ir kose issivirt. O va vyrui as tada tikriausiai toks nagas pasirodyciau... Sykstuole smile.gif.

QUOTE(barbarise @ 2011 03 27, 08:43)
Stripulis, man keli dalykai uzkliuvo.
Pateiktam maisto sarasiuke - be cepelinu ir desreliu daugiau nieko nematau, kas butu naudojama rimtu pietu gamybai.

Gal mesos uzsipirke seniau buvo, bulviu, miltu.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2011 03 26, 23:15)
Pakalbėkim apie štai ką. Tarkim, gaunate neblogą sumą pinigų kas mėnesį.

Tema tom, kurios nori apkarpyt savo išlaidas - nereikalingas - nes visos tokių turim, bet nenori ta proga daug ko atsisakyti 4u.gif

Panašu, kad norite, kad ir vilkas sotus būtų, ir avis sveika g.gif Na, nežinau - arba turite skirti tam labai daug laiko ir ieškoti visokių akcijų, išpardavimų, arba pamiršti apie tai...
Aš apskritai esu tos nuomonės, kad jei žmogus pakankamai protingas uždirbti kas mėnesį nemažus pinigus - užteks proto ir jais tinkamai disponuoti.
Atsakyti
Siaip kilo mintis - jei tiek daug vargt reikia, kad sutaupytume simta kita, tai gal geriau ta energija idet i tai, kad uzdirbt daugiau pinigu?

Cia tik pamastymas, nes as, kiek neuzdirbciau, isleidziu viska. Aisku, dideliu sumu neuzdirbau. Bet buvo laikas, kai daugiau likdavo nuo 2000, nei dabar nuo 3500. Kita vertus tada kuras kainavo gal 2.5 Lt...
Atsakyti
QUOTE(jurgacka @ 2011 03 27, 19:42)
Siaip kilo mintis - jei tiek daug vargt reikia, kad sutaupytume simta kita, tai gal geriau ta energija idet i tai, kad uzdirbt daugiau pinigu?

Iš tiesų gera mintis, iš savo patirties pastebėjau - kuo daugiau laiko praleidžiama darbe - tuo mažiau laiko lieka pinigams išleisti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(budylnikas @ 2011 03 27, 20:07)
Iš tiesų gera mintis, iš savo patirties pastebėjau - kuo daugiau laiko praleidžiama darbe - tuo mažiau laiko lieka pinigams išleisti biggrin.gif

Šiaip gal ir būtų gera mintis, bet aš, jei negaliu apsipirkt savaitės bėgy, tai atsigriebiu savaitgaliais, nes tada ir gaminu daugiau, ir šiaip noris atsikvėpt, tai lekiam su vaikiu kur nors...
o ir šiaip, kadangi daug ką perku internetu, tai kažkaip išsitaiko valandėlė kita per savaitę, kad susirast tai ko reikia...
Atsakyti