QUOTE(zuzu @ 2011 03 27, 17:35)
!!!as labai suprantu PSICHOLOGINI TOKIU ISLAIDU ASPEKTA: minejau kazkada, kad draugas vienas dejavo, kad lietuviai savo atlyg isleidzia TIK ant maisto, apmokeje busto paslaugas. todel toki gyvenima jis vadinas egzistavimu. o vat mano atveju, gaunas: kad kadangi ant maisto neisleidziu kosmoso, man lieka labai daug "kitoms grafoms-pomegiams, dovanoms kitiems, kurui po ltv aplaknyt draugus/pazistamus/kinui." todel ir jauciuosi neegzistuojanti.
vat, ant maisto as mazai galiu isleit, saltmete su sunum 800lt isleidzia

as su 6m sunum pernai visus metus apie 300lt. 250lt - minimali suma, max yra buve 450lt. ir cia kavines ieina. ir atlieku nepirkdavom, gal sunus ne toks ir valgus. aisku, bus paauglys, bus sunkiau. pastaba: dar tiesa, vaikas daznai pietus pas senelius pavalgydavo 3kart i sav, dar pas teva savaitgaliais, ne kiekvienas savaitgalis-tai ir gaunas maziau. bet vistiek 800lt isleis tman butu labai gaiiiila....
labai pritariu dėl psichologinio aspekto. Nors ir išleidžiu nemažai gal kito akimis žiūrint visai beprasmiams dalykams kaip kad kelionės ir pan., man tai labai svarbu, kad jausčiausi pilnavertiškai gyvenanti, o ne egzistuojanti, tas pats ir su knygom, teatru, "išėjimais į žmones".
Na, kas liečia maistą, aš kokius 3-4 kartus per savaitę pietauju darbe, tai apie 150 litų iš tų 800 išeina ant to. Toliau - mano vaikis 9 metų, valgus, bet labai išrankus, mokyklos valgykloje nevalgo, todėl kiekvieną dieną dedu iš namų arba sumuštinius, arba į maisto termosą kažką šilto. Manau, kad tai irgi sudaro tam tikrą sumą, nes, Zuzu, jūsų sūnus tikriausiai pavalgo darželyje?
Toliau, kadangi vaikas išrankus, bet ko neįkišiu, mėsos nevalgom beveik, valgom žuvį, daugiausia lašišą, taigi, čia vėl 100-120 lt. Aš kadangi vegetarė, automatiškai perku daug daržovių (ir ne lietuviškų) beigi riešutų. Žodžiu, galėčiau smulkintis, bet kaip rašiau, yra ir kur pasispaust, kaip kad pietūs darbe, bet ne visada turiu laiko iš vakaro susiruošt, o ir norisi šilto maisto, ypač žiemą, vasarą bus mažiau to pietavimo darbo valgykloje.
Nežinau ką jūs valgote, kad sugebate prasimaitinti už 300-400 lt.
Papildyta:
QUOTE(vaidicita @ 2011 03 27, 17:47)
del tu atsidejimu: anksciau man realiai jie tiesiog likdavo saskaitoj dabar vis sugalvoju ko man labai labai reikia
Man kai anksčiau va taip tiesiog likdavo sąskaitoje, arba uždirbu kokių nors ne periodinių pajamų, tai iškart paperku kokius lėktuvo bilietus kur nors, arba bilietus į koncertą, tada prasideda kelionės planavimas ir t.t., ir pan.