Įkraunama...
Įkraunama...

kaip susitaupyti, jei gyvenimas to daryti neverčia

QUOTE(rom@ntika @ 2011 04 19, 12:34)
Beje Teleloto mano - spyga taukuota... nei 2 lt.  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  tuscias

gal zvakem per mazai skyret g.gif

4u.gif 4u.gif Juokauju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 04 19, 11:24)
na, mes skyriames, dar kokie 5 metukai ir busiu laisva moteris  biggrin.gif

Labai laukiu kada is Vaiku islaikymo fondo pradesiu pinigelius gaut  blush2.gif

Spaudziu desine, kad pati islaikai vaikus. cool.gif Šaunuolė. Aš, matyt, paskutinius trusikus savo ex numaučiau. Ne duok Die, truktu ko nors mano kotletukems bigsmile.gif Ir dar susitaupai.. Super.
Papildyta:
Kas cia per fondas? Ta prasme alimentai?

Ka tik saskaitos radau dar 100 Lt. clap_1.gif Nereiks skolintis. Valio
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shoko: 19 balandžio 2011 - 13:18
Kaip cia taip buna, kad saskaitoje netiketai pinigu atsiranda? Pasidalinkit receptu smile.gif

As namie, sedziu su skaudancia, puliuojancia, raudona akimi, vaikai prasirgo pries kelias dienas, dabar as. O ryt i Kauna vairuoti paciai. Turiu pasveikt.
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 04 19, 14:01)
gal zvakem per mazai skyret  g.gif

4u.gif  4u.gif Juokauju  4u.gif

matot visai neskyriau doh.gif lotuliukas.gif nepagalvojau pries tai lotuliukas.gif lotuliukas.gif Musu saskaitas apsvarins mokesciai per artimiausias dienas. Apsiziurejom, kad nesumokejom NT mokescio doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2011 04 19, 14:24)
Kaip cia taip buna, kad saskaitoje netiketai pinigu atsiranda? Pasidalinkit receptu smile.gif

Pervedė už biuleteni. 4u.gif
Atsakyti
Jei nieks ne prieš, sukelsiu savo maisto išlaidas, kur minėjau, kad per dvi dienas išsileidau vos ne kiek per mėnesį prieš tai...
vieną dieną 55,59, kitą -111,45

galvoju surašyt suskirsčius į būtinas mano nuomone ir nebūtinas mano nuomone prekes, ir galvoju, gal padėsit kai ką iš būtinų perkelt į nebūtinas, sudirbsit ar pan, o gal ir pati viską būsiu sukėlus, tada nusikopinsiu į wordą ir užsidėsiu vaizdą ant darbastalio... savidrausmės momentas, vien worde rašyt nesuveiks, nes nematys liaudis, kaip išlaidauju, o save ir apgaut galima, kad visko labaiiii reikėjo...

BŪTINOS PREKĖS
I diena
dvaro pienas 2,89
broilerių filė 9,70
bananai 2,40
raudonosios paprikos 3,00
tarkuotų bulvių cepelinai 7,29*2
II diena
ekologiškas jogurtas 2,99 (keksams, dar kepsiu)
sviestas smetoniškas 5,89
nutella 6,15 (keksams, kas liks bus ant batono, nepirkau turbūt gal kokius penkerius metus iki šiol)
morkos 0,65
česnakų spaudiklis (įšventintas ir į riešutų spaudiklį) 12,99 - būtinas, nes česnakus traiškyt kočėlu ir po to smulkint - nu žinoce, jau nusibodo...
tepamoji varškė 2,99*2 (iš jos, užteptos ant palangos duonos, man suėjo treji pusryčiai, viena vakarienė ir dar liko kokiem trim kartam, manau, normaliai.)
raikyta ekologiška balta duona 3,79
studentų maistas 2,64 (pagailėjau pinigų pirkt vien lazdyno riešutus keksams, bo penkiais litais už kilą daugiau, o riešutų atrankine tvarka iš maisto prisigraibiau, gal dar kelios razinos ir anakardžiai papuolė)
gardi varškė su persikais 2,99 (dukrai, šiandien valgė cielą vieną šaukštuką - ir tai vienintelis jos šios dienos maistas, be išgertos košės buteliuko, škias, nebūčiau jos turėjus, tai... )
dvaro grietinė 2,29
sviestiniai sausainiai 1,39*3 (nes buvo jiem 30 cnt vienetui nuolaida, o aš juos kartais maskarponės tortam naudoju, stovi, valgyt neprašo ir negenda)
rokiškio naminis sūris 7,20 (vakar dukra valgė jo keturias riekeles, tai irgi buvo vienintelis jos visos dienos maistas, vadinasi, reikėjo)
skalbinių segtukai 2,29 (nuolaida 70 cnt, baigėsi šildymas, teks džiaut rūbus ant virvių, o pernykščius dukra sunaudojo saviem tikslam - išardė ir dėliojo dėliones...)
pieniška vaikiška košė 10,20 + pieniška vaikiška košė 10,89 (bendra nuolaida 5,32)
geriamas vitaminas C 3,99 (vaistinėje už tokį patį iš manęs paprašė 9 lt blink.gif, aišku, nedaviau...)

-----------
NEBŪTINOS PREKĖS (su leitmotyvu, nu bet labai norėjosi ir gi susivalgė, neišmečiau, ir su visokiais pasiteisinimais)
I diena
keptas bulvių plokštainis 2,84 (nes grįžus iš varžybų norėjau ėst ir tingėjau laukt, kol ką nors pagaminsiu)
vytinta pjaustyta bernų dešra 5,49 (nes šimtmetį nebuvau pirkus, valgė šiek tiek ir dukra, gal ir ne į sveikatą, bet kai mušam rekordus nevalgumo pastarosiom dienom, tai...)
trapios juostelės su džemu 4,75 (nes gi baisiai išsiilgau saldumynų, ir o gal dukra valgys - nevalgė)
trys šokoladai manija 1,09 x 3 (nes norėjau vienu iš jų atsidėkot draugei už receptą išrašytą antibams, o nežinojau, kokį mėgtų, ji pasakyt atsisakė. būčiau nepataikius, nes išsirinko kokosinį)
šokoladas twix 1,89 (tikrai nereikėjo, nes kaip matome saldumynų netrūko... iki šiol nedavalgytas voliojasi, drauge su viena manija, nu iš kitos pusės, jei sudrausmins kitą sykį ko saldaus nenupirkt, nes namie dar yra, tai...)
atšaldytos krabų lazdelės 2,99 (velniam, visų pirma namie buvo šaldytų, visų antra, galvojau, kažką gaminsiu, o taip suėdžiau)
I dienos reziumė - nebūtinai būtinų prekių už 20 lt. Suprasčiau, jei būtų kokia viena, nu max dvi nebūtinos prekės doh.gif Čia matyt pramušė po šiurpaus taupymo, bet tai buvo tik pradžia...
II DIENA
raudonųjų sicilikos apelsinų sultys 2*3,99 lt (nes buvo lito nuolaida pakui, o paskui jų niekas negėrė)
žurnalas mažylis 5,99 (pilna namie tų žurnalų, nu laimei bent visos trijulės nepirkau, susivaldžiau - buvau įjunkus pirkt dar mamos žurnalą ir tavo vaiką, tikiuosi, kad ir mažylį paskutinį nusipirkau, nebent būtų jame jau kas specialiai man įdomaus, šįsyk nebuvo)
kavos gėrimas nescafe 3 in 1, 6 pak. 3,60 (pirma, namie yra realios kavos, galima gi ir su ja verstis, nors ir nelabai mėgstu, o antra, buvo penkių litų nuolaida cielam jacobs pakelių pakui, tai reikėjo jį ir paimt)
džiovinti sveriami abrikosai 5,90 (pažiūrėjau, ooo, penkių litų nuolaida, reik paimt, o kai jau paėmiau sudėjau į maišiuką ir užrišau, apžiūrėjau abrikosus pakuotėje ir pamačiau, kad vienos firmos jie dar pigesni, dviem litais už kg, apsišoviau žo, ir kažkaip nepadoru atrodė krapštyt iš maišo ir pilt atgal...)
greito paruošimo avižinė košė 1,09*2 (nuolaida 0,80 cnt. nuolaida ir paviliojo, plius vis viliuosi, gal mažė ant suaugusių košių pereis, bet šiaip tai tokių košių pas mus kol kas niekas nevalgo... na, o gal ir pereis, tada bus buvus būtina prekė, kol kas - ne.)
estrela traškučiai 2,19 (atseit man spaudimas kritęs, nu ne atseit, bet gal ir kavos užtektų, nei sveika nei ką...)
trapios juostelės su džemu 3,53 ( nu taip, skanios, bet vis tiek nebuvo būtina)
II dienos nebūtinos prekės - 32 lt. normaliai, škias... per dvi dienas į balą 50 lt. maždaug. Pasilinksminau

išvada - kai žiauriai taupai, tai pramuša. gal kitą mėnesį reikės oficialiai daryt sau visokių niekų pirkimo dieną ir eit į parduotuvę pirkti vien niekų, pvz. skyrus jiems 25 litus... išsikraut pvz. mėnesio vidury, o gal ir į galą, kad nepramuštų ir toliau išlaidaut, vidury mėnesio išsikrovus...
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2011 04 19, 20:43)
Jei nieks ne prieš, sukelsiu savo maisto išlaidas, kur minėjau, kad per dvi dienas išsileidau vos ne kiek per mėnesį prieš tai...
vieną dieną 55,59, kitą -111,45

išvada - kai žiauriai taupai, tai pramuša. gal kitą mėnesį reikės oficialiai daryt sau visokių niekų pirkimo dieną ir eit į parduotuvę pirkti vien niekų, pvz. skyrus jiems 25 litus... išsikraut pvz. mėnesio vidury, o gal ir į galą, kad nepramuštų ir toliau išlaidaut, vidury mėnesio išsikrovus...

Kitą mėnesį pasiimkit šio mėnesio sąrašiuką ir jau stovėdama parduotuvėje jį studijuokit...
PER DAUG saldumynų perkat - pastebėjau, kad juos kepat pati (keksiukus) tai kam pirkti.
Kažin ar vaikui tikrai dar tebereikia tų visokiausių košelių??? g.gif Tokias pat, o ir dar skaniasnes galite virti pati...

Iš vis pasinešusi ant akcijų... pirkti išmokit KO REIKIA, o ne AKCIJĄ ....

Paskutinis patepimas - NIEKADA NEIKIT Į PARDĄ ALKANA.
Atsakyti
Na, mes maistui isleidziam zveriskai daug, tai man viskas normalu 4u.gif Vaziuojam i Norfa baze ir apsitaupo. Jau esam sutaupe ant mazdaug 1000 Lt (cekiuke raso kiek gauta bazes nuolaidos). Savaitei 200 lt iseina kaip vejas. Bijau, kad ir dar daugiau.. as iskaiciuoju ir visokiu buitinius dalykelius, kurie perkami prekybos centre (valikliai, skalbimo milteliai) Maistas brangsta akyse..aggressive.gif Ir kazkaip mergaites alkanos, da alkanos.. auga.. wub.gif MB irgi auga... i ploti..
Atsakyti
Stripuli, nu visiška akcijų auka... doh.gif
tikrai daug visiškai nebūtino ir nenaudingo jokia prasme šlamšto.

QUOTE(Shoko @ 2011 04 19, 21:32)
Savaitei 200 lt iseina kaip vejas. Bijau, kad ir dar daugiau.. as iskaiciuoju ir visokiu buitinius dalykelius, kurie perkami prekybos centre (valikliai, skalbimo milteliai)  Maistas brangsta akyse..aggressive.gif Ir kazkaip mergaites alkanos, da alkanos..  auga.. wub.gif MB irgi auga... i ploti..

200 lt savaitei 4 asmenų šeimai - nemanau, kad daug. Mes dviese išleidžiam netoli to. Tik šį mėnesį bus mažai, nes šaldiklio turinį naikinu, o ir vaiko va savaitę namie nėr... pas tėtį atostogauja. Tai man ant maisto labai tauposi.
Atsakyti
Pastebejimas apie akcijas. Visada pirkau Maximoje pupeles uz 1,29lt., pries kelias savaites nueinu ir matau jom uzdeta "akcija". Ogi "tik 1,49lt.vietoj 1,79lt.". Kadangi dviem patiekalam gan daznai pirkdavau tik sias, buvau gan nemaloniai nustebinta. O kiek produktu dar nepastebiu, jei jie nera mano einamu sarase.
Atsakyti
Na ka gi... mirsta mano kate verysad.gif verysad.gif verysad.gif (baisiai i tema pasisakymas, bet manau atleisit)
Atsakyti
Labai uzjauciu del gyvunelio...
Atsakyti