Įkraunama...
Įkraunama...

Padėkime Lietuvos vaikučiams

user posted image

Pasaulis kenčia todėl, kad jame labai daug vaikų skausmo, kurio negirdi suaugę žmonės...


Mielos mamos,
bendradarbiaujant su moderatorėm ir paramos akcijų organizatorėmis, nusprendėm atidaryti šią temą.
Čia bus skelbiamos įvairios paramos akcijos Lietuvos vaikučiams. Juk galime prisijungti ir mes - mamos gyvenančios užsienyje. Nusiūsti dovanėlę, pinigėlį ar rankdarbį...

Patikėkit, koks begalo jaukus jausmas - žinoti kad padėjai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murzinyte: 06 balandžio 2011 - 20:26
wub.gif Murzinyte, saunuole, kad pramynei kelia- seniai jau sitos temos reikejo. Aciu Tau uz iniciatyva 4u.gif Kartais kas mums atrodo lasas juroj, kazkam tai labai daug, kazkas nusisluosto asara ir nusisypso.
Atsakyti

user posted image

Mielieji,

laikomės gražios pavasario tradicijos ir kviečiame sudalyvauti Gerumo akcijoje, kurios metu laukiame Jūsų nertų, megztų, siūtų ar veltų kepuraičių, skarelių, skraisčių

Gamtos gimimo įkvėptos, pavasariško džiugesio ir saulėtos nuotaikos kupinos, perduosime Jūsų rankų šiluma sukurtas dovanėles KMUK ir VUVL Onkologinių skyrių ligoniukams, kartu su gražiausiais linkėjimais: vilties, stiprybės, jėgų...

Spalvinga kepuraitė ar skarelė - tai Jūsų gerumo simbolis, Jūsų mintys, Jūsų tikėjimas, Jūsų buvimas kartu su mažaisiais Kovotojais!


--- --- ---

Apie Kepuraites:

Pirmiausia, jos turi būti įkvėptos gražiausių minčių ir nuoširdžiausių linkėjimų. Neabejojame, kad tokios ir bus. Tačiau taip pat prašome, kad jos būtų iš natūralių medžiagų: medvilnės, lino, švelnios vilnos.
Galite nerti, megzti, siūti, velti ne tik kepurėles, bet ir skrybėlytes, šalikėlius ar skareles, mergaitėms ir berniukams, mažiausiems ir patiems didžiausiems Kovotojams (nuo 3 mėn. iki 18 metų vaikučiams)

Jeigu nemokate ar neturite galimybių sukurti kepurėlių, jų galite įsigyti iš mūsų forumo ar Jums pažįstamų auksarankių

Akcijos informacija:

Organizatorės: Dahlia+++ (Kaunas) ir Chanson (Vilnius)
Susisiekite su mumis per AŽ dėl dovanėlių perdavimo, atsiuntimo arba jeigu turite klausimų

Akcija truks:
visą šį pavasarį

Akcijos ataskaita: bus pateikta, kai dovanėlės pasieks ligoniukus

--- --- ---

Ačiū už Jūsų gerumą!

user posted image

Atsakyti
murzinyte, ačiū už gražią iniciatyvą 4u.gif
Labai miela, kad tiesiamas gerumo tiltas į Lietuvą wub.gif Išties, visad galima atrasti vaikiuką, kuriam reikia vienokios ar kitokios paramos, kartais reikia suremti daug pečių, kad padėtume jam nugalėti negandą, o kartais užtenka tik sušildyti dėmesiu ir.. diena nušvinta.
Prisimenu, prieš Kalėdas sulaukėm vienos forumietės siuntinuko iš tolimos Islandijos. Jame buvo rankų darbo atvirukai, skirti Onkologinio skyriaus ligoniukams. Atrodo, tai tik atvirukai, bet kai nunešiau - vaikučiai kiekvieną jų su dideliu džiaugsmu apžiūrinėjo, rinkosi, rašė vieni kitiems sveikinimus, linkėjimus (juos gavome neužrašytus) ir papuošė jais skyrių. Tai buvo išskirtinė diena, kurią padovanojo nedidelis siuntinukas iš tolimojo užsienio wub.gif
Ačiū toms, kurios galvojate apie likimo nuskriaustus vaikučius. Ir kviečiu prisijungti prie šiuo metu organizuojamos kepuryčių akcijos onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams. Jeigu kiltų kokių nors klausimų - mielai atsakysiu, nes nuolat bendrauju su mažaisiais kovotojais viename iš skyrių ir žinau visus jų poreikius, rūpesčius ir džiaugsmus..
Beje, ačiū Nenytei82 4u.gif kurios nertos 3 kepurytės jau pasiekė Lietuvą.
Atsakyti
aj net asara nubraukiau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(murzinyte @ 2011 04 06, 19:58)
aj net asara nubraukiau  wub.gif

as irgi.. wub.gif
ner dienos, kad nepagalvociau apie drauges mergyte 1.2metuku dabar po chemoterapijos kovoja.. Stiprybes visiems teveliams ir vaikuciams kiek reikia tureti.. menesiu menesius namo negali gryzti, tai tikiu, kad menkiausia smulkmena sukelia begalini dziaugsma..

As norejau paklausti, ar yra kazkas, ko negalima vaikuciams siusti..? ar galima bet kokius zaisliukus, piesimo reikmenis, knygutes, rankdarbius ir t.t.
Atsakyti
Taip verysad.gif daugeliui vaikučių ir jų artimųjų ligoninė tampa antraisiais namais verysad.gif KMUK šiuo metu yra 2 mergytės (mažytė ir paauglė), kurios skyriuje gydosi nuo spalio mėnesio, o kartu su jomis ir mamytės ten "gyvena".. Įsivaizduojat? Savaitė, mėnesis ligoninėje prailgsta, o čia ..
Stengiamės atrast kokį vaikų mėgiamą užsiėmimą, rankdarbius, ką nors naujo įdomaus pamokyt, kad tos dienos taip neprailgtų. Yra žaidimų kambarys, kalėdinės akcijos metu nupirkom kamuoliukų baseiną su kambarine čiuožykla, tai mažyliams "veiklos" šiek tiek padaugėjo smile.gif Vyresnieji paskutiniu metu noriai veria karoliukus, anksčiau ir vilną vėlėm, ir dekupažinom šiek tiek, ir origami lankstėm, apyrankes rišom...
Žodžiu, kiekvienas pagal savo norus, o veikla jų nelabai skiriasi nuo sveikų vaikų, tik prisitaiko pagal galimybes (po chemijų nelabai kas domina, reikia laiko atgauti jėgas..). Ir galima jiems viską tą patį, ką ir sveikiesiems, o kartais net daugiau ax.gif - reikia gi palepinti tą skausmu pažymėtą vaikystę..
Atsakyti

Į www.kaunoaleja.lt redakciją kreipėsi moteris, kurios dukrelei labai reikia Jūsų pagalbos... Štai ką pasakoja mama Raimonda, šiuo metu Kauno klinikose su mažąja Andrėja besigydančios po operacijos:



"Auginu dukrelę Andrėją, kuriai 1 metukai ir 5 mėnesiai. Kai mažylė buvo 3 mėnesių amžiaus, jai prasidėjo priepuoliukai, po kurių buvo diagnozuotas galvos smegenų išplitęs auglys - astrocitoma. Operaciniu būdu jo pašalinti neįmanoma, tad atlikus biopsijos tyrimą, buvo taikytas chemoterapijos kursas, kuris, deja, taip pat nepadėjo ir po pusės metų buvo nutrauktas. Biopsijos operacijos metu mergaitei iš galvytės išimta dalis kauliuko, kurio taip ir nebegalėjo uždėti kad neužspaustų smegenėlių. Toje vietoje dabar susiformavo cistos kurios spaudžia ir pučia galvytę, tad mums dažnai atliekamos operacijos, kurių metu yra nutraukinėjami skysčiai.
Dukrytei kasdien kartojasi epilepsijos priepuoliai ir gresia dešinės kūnelio pusės paralyžius.


Lietuvoje mums gydymo nėra, tad esame išleistos namo likimo valiai. Nenuleidome rankų ir ieškojome galimybių gelbėti savo mergytę. Išsiuntėme dokumentus į Maskvą daktarui V. Borisovui, kuris, įvertinęs Andrėjos situaciją bei jos pačios fizines galimybes, sutiko mums padėti. Esame laimingi gavę viltį sveikti, bet visa tai mums kainuoja nemažą suma pinigų, kurių neturime. Tad kreipiuosi prašydama pagelbėti mums finansiškai.
Ačiū visiems neabejingiems!

Mamytės Raimondos telefono numeris 861800257.



Tam, kad Andrėja su mama išvažiuotų į Maskvą, reikalingi pinigėliai ir Jūsų parama. Juos pervesti galite:



Swedbank sask.nr.:
Raimonda Vasiliauskaitė
LT 447300010113771922

O ČIA PATS STRAIPSNIS SU NUOTRAUKOMIS


Labai sugraudino si istorija verysad.gif stai cia ir visa tema http://www.supermama...howtopic=708497
Atsakyti
Murzinyte, kokia nuostabi tema, akcija 4u.gif 4u.gif manau ne vienam asara nurieda paskaicius...ne daznai mes gyvenime uzsimirstam, nesusimastom, kad kazkam reikalinga pagalba verysad.gif
Norejau pasiteiraut mergaiciu kurios ligonineje amziu.
O del Andrejos, na baisu, gaila, bet yra viltis, prie kurios igyvendinimo mes kiekviena galim prisideti.Is tikro gaila, bet tokiu yra nemazai Lt apie kuriuos mes net nezinome, nes ne visi isdrysta kreiptis viesai.Mano giminaites mergaite ir su tokia pacia liga, jokiu prognoziu, jokiu pazadu i ateiti, kiekvienas atsidurimas ligoninej su neprognazuojamom pasekmem, kiek mamoms nezinobybes, baimes, isgyvenimu , skausmo ir dziaugsmo kad viskas praeina gerai.Tokiom mamytem tik paminklus statyt 4u.gif
Atsakyti
Paskaičius tokias temas, straipsnius, visos tavo "problemos" nublanksta.
Atsakyti
Portalas aukok.lt vykdo remia įvairius projektus, organizacijas ir pavienius asmenis. Šiame portale taip pat yra skiltis VAIKAMS: https://www.aukok.lt...egorija/Vaikams

Noriu paagituoti paaukoti mažai negirdinčiai mergaitei, iki reikiamos sumos liko labai nedaug!

Padėkime mažajai Nojai girdėti
Atsakyti
kokia grazi temute ir tikekimes,akd atsiras mamyciu galinciu ir norinciu padeti.puolu ziureti ka turiu,gal kaip tik brolis grizdamas gafles ka parvezti......o ka dar galima siusti,apart kepureles?
Atsakyti