Įkraunama...
Įkraunama...

Neišnešiotų kūdikių žindymas

Mano maziukas gime 34 savaite, dabar jam jau menuo.. Taip jau yra, kad mano pienuko jam neuztenka, tad tenka primaitinti. Isbandziau Tuteli, Aptamil Prematil, Nestle NAN misinius, bet nuo visu labai pilvuka pucia. Gal galetumete rekomenduoti koki misini skirta neisnesiotiems naujagimiams, kuris nepustu pilvuko.

Dekoju
Atsakyti
Lee, gal patarymu jeskok pas savo gydytoja? Jeigu nepasitiki gydytojai, tai ir cia nelabai kas gales tinkamo ka patarti g.gif (Nu bent cia mano nuomone) Nes taip sunku pasakyti kokie misinukai geriausi, jug kiekvienam vaikeliui individualiai. Kas vienam tinka ir nepucia pilvuka, tas kitiems nepraeina unsure.gif Tik tai ieskodama rasi, ka tavo vaikeliui geriausia, tu ir pati pamatysi. Sekmes tau ir tavo mazyliui, aukit dideli ir sveiki wub.gif
Atsakyti
maniske gime 30 sav, buvo maitinama misriai - kiek uztekdavo mano pieno ( nusitraukinejau), kiek reikedavo misinelio. Ligonineje duodavo nan1. Kokiu 3 men pastebejau, kad jisai panelei per silpnas ir pradejau duoti milumil ( tai pats sociausias nespecializuotas misinelis). Jei tiktais p0ilvuka pucia, tada tai gali buti naturalu ( juk iki triju menesiu beveik visiems vaikams pucia).
Beje, pucia po kiekvieno maitinimo ar tik vakare, ar yra dar kokiu nors kitu pozymiu - viduriu uzketejimas, berimas...
Nuo pilvo putimo gali duoti ivairiausiu lasiuku -babynos, sab simplex...

Lila, gydytojai dazniausiai siuo atveju negali padeti, nes tai atrandama ieskojimo budu + dar daug kas nuo gydytojos patirties priklauso. Musu gydytojai mes buvom pirmieji neisnesiotukai sad.gif. Geriau jau patarimu pas neisnesiotuku mamytes klausti - jos tai savo kailiu jau patyre.
Atsakyti
Mano vaikis taip pat gime 34 sav. Virskinimo sutrikimai ji kamavo gal iki kokiu 4-5 men. Iki to laiko ji maitinau misriai mano pienas + misiniai. Per para maistelio jis suvartodavo daug maziau, negu priklausytu. is pradziu svoris augo normaliai, po to priaugdavom vis maziau. Islaksciau visus gydytojus, kol Santariskese gydytojai parekomendavo duoti koses ir vaistu nuo spazmu, nes jokie pilvo lasiukai mums neveike. Su kosem (ar vaistais?) visos virskinimo problemos pradingo.
O iki tol:
Vaikas klyke diena nakti (neaisku ar is bado, ar del pilvo problemu, nes viduriai budavo zali ir skysti, o nesitustindavo bachuras po savaite laiko, be to klykimas galejo buti ir del persirgto meningito). Vienzo, musu kosmarai pasibaige, kai pradejom valgyti koses ir savaite pagerem spazmus mazinancius vaistus su skrandzio fermentais biggrin.gif .
Papildyta @ [mergetime]1087296484[/mergetime]
p.s. pamirsau parasyti, kad ieskodama virskinimo sutrikimu priezasciu isbandziau daugybe msisiniu, taciau vistiek neradau tinkancio: NAN1, NAN2, Similac, sojų misinius ir t.t. (nebprisimenu pavadinimu, nes tai buvo daugiau kaip pries 3 metus).
Tiesa, gal kokiu 8 men. mano vyrukas pamego Similac Gain ir ji siurbe iki kokiu 3 metu tongue.gif .
Atsakyti
Maniske irgi 34 sav mes vartojam Semper misinuka Tiesa iki 6 men maitinau pati ir bedukui su pilvo skausmai mes neturejom jokiu , dadar mergina 10men ir kerta viska tiktai apetitu nepasizymi. Taip jau daznai sako buna kad neisnesiotukai apetitu nepasizymi mums si taisykle tiko tai sekmes :*
Atsakyti
Na mes jau dideles bet gimem irgi 30 sav . Jus paprasykit kad israsytu skrandzio fermentu ampules (neisnesiotukam santariskese duoda ) ,nors mes pienu maitinamos buvom ,bet domejausi kad neisnesiotukam labai daznai to fermento truksta todel blogiau virskina maistuka . Gero jums augimo smile.gif mes valgem Milumil pre ir Hiip pre ( kai man buvo mastitas ir nepute )
Atsakyti
Lila, gydytoja mums patare isbandyti visus misinukus ir atsirinkti geriausia.
Jau isbandeme daug misinuku, taciau pilva vistiek pucia. Naudojam Espumisan, Viburcol zvakutes, Gefilus miltelius, HIPP arbata, taciau nieks nepadeda. Trumpam numalsina kazkiek pilvo skausmus.. Ir visa tai, gydytojos patarimu.
Nuo pilvo putimo susidare bambutes isvarza, gydytoja liepe kuo daugiau ant pilvuko guldyt, taciau tai nepadeda.. Pabandysiu pasinaudot Silvutes patarimu, gal pades kurie nors lasiukai..
Dekoju, kad pasidalinot patirtimi..
Atsakyti
Ta pilvo isvarzele gali susidaryti del to kad pas neisnesiotukus labai silpnas pilvo presas arba sako kad pilvo raumenukai nera iki galo susiformave kai gulejau klinikose su savo maze mano kaimynes mergaite buvo gimus 28 sav tai ji turejo daug problemu del pilvuko tai jai duodavo nuo pilvo putimo BABINOS lyg tai vaistukai vadinas jei spiritiniu pagrindu zinau kad balta dezute orandzine spalva parasyta ir dar duodavo viskinimo fermentu masazuodavo pilvuka . NU tai tiek kantrybes
Atsakyti
Nesigąsdink labai dėl bambutės išvaržos. Mes gimėm 30 sav., ir dviejų ar trijų mėnesių irgi turėjom išvaržą, bet mažylė pradėjo sportuot - gulėt ant pilvuko, ir dabar bambutė thumbup.gif .
Atsakyti
Na, o mano berniukas gime 29,5 savaiciu. Kol maitinau savo pienu, lyg ir viskas gerai buvo, taciau, kaip bebutu gaila, tai truko tik keturis menesius, nes piena nutraukinedavau rankomis. Pradejau maitinti misinuku Aptamil Pre. Veliau, po ilgu kanciu paaiskejo, kad sunus alergiskas karves pieno baltymui...
Atsakyti
QUOTE(Lee @ 2004 06 14, 17:59)
Mano maziukas gime 34 savaite, dabar jam jau menuo.. Taip jau yra, kad mano pienuko jam neuztenka, tad tenka primaitinti. Isbandziau Tuteli, Aptamil Prematil, Nestle NAN misinius, bet nuo visu labai pilvuka pucia. Gal galetumete rekomenduoti koki misini skirta neisnesiotiems naujagimiams, kuris nepustu pilvuko.

Dekoju

tongue.gif Tai gal pabandykit aptamil AR
Atsakyti
Sveikos mamytės mirksiukas.gif

Turiu problemėlę - mano mažiukas gimė neišnešiotas - 30 savaičių, todėl nemokėjo ryti, ką jau kalbėti apie žindymą...po truputį mokėmės iš minkštos soskytės valgyti, po to iš kietesnės, dabar iš buteliuko jau valgo puikiai, o va iš krūties nelabai kas išeina, nors bando, žiojasi, čiumpa, bet pora lengvų traukimų ir viskas, spjauna ir gaudo iš naujo
Gal turit kokių patarimų? help.gif
Atsakyti