nutiko šiais metais man taip, kad reiktų išsilaikyti išankstinę sesiją. Gal atsiras čia turinčių patirties šiuo klausimu? Studijuoju VU, esu pirmakursė. Administracijoje man pasakė griežtą ne, atseit tai neįmanoma, bet pati esu ne kartą mačiusi ir skaičiusi VU studentų istorijas, kaip jie tai labai gražiai susitvarko... Nuėjau pašnekėti su dėstytojais atskirai. Visi jie kaip ir sutinka, vienintelė problema yra neoficialumas. Dėstytojui tai gaunasi kaip ir sukčiavimas, o sukčiavimas nėra gerai. Jei aš turėsiu sesijos pažymį, vadinasi, turėčiau į ją atvykti. Deja, manęs tuo metu jau nebebus čia.
Kaip sekėsi kitom bandžiusioms tvarkytis? Kiek žinau kituose univeruose niekas iš to problemos nedaro...
Teko susidurti. Gal ir tu keliauji į Amerką? Kiekvienais metais visuose fakultetuose atsiranda tokių, kuriems dėl vienokių ar kitokių priežasčių reikia pasiankstinti sesiją (dažniausiai ta priežastis būna darbas užsienyje). Pati studijuoju VU ir pernai reikėjo ankstintis sesiją. Galiu pasakyt, kad tai buvo košmaras. Ne kartą kilo mintis, kad jei galėčiau, niekur aš nevažiuočiau ir normaliai, be streso išsilaikyčiau egzus. Bet pinigai jau buvo sumokėti ir nebuvo, kur trauktis. Teko nueiti ir pas dekaną, ir pas prodekanę. Su dėstytojais šnekėjom. Žodžiu, fakulteto dekanas mums išaiškino taip, kad ankstinti sesijos negalima, nes tuomet reikėtų mokėti dėstytojams už papildomas valandas, kai jie turės ruoštis egzaminų užduotis ir taisyti darbus tų, kurie nori ansčiau laikyti sesiją. Net buvo kažkoks posėdis, kuriame buvo priimtas sprendimas neankstinti jokių sesijų. Be to, būna atvejų, kai grįžta po visų vasaros darbų tik kokį spalį ir turi problemų, kad mėnesį nelankė paskaitų. Taip kad jei tik dėstytojai sutinka nelegaliai ankstinti sesiją, sveikinu, apie jokį legalumą per daug negalvok, ir tik nesugalvok eit pas kokius dekanus ir į administraciją, kad nepadarytų kokio susirinkimo, kuriam prigasdins dėstytojus neakstinti sesijos. Dauguma dėstytojų supratingi ir sutinka anksčiau išegzaminuoti - supranta, kad studentam iš kažko gyventi irgi reikia. Bet pasitaiko ir tokių, kurie pasako griežtą "ne". Tokiu atveju žmonės važiuoja su skolom ir grįžę rugsėjį išsilaiko arba būna kaupiamasis balas ir surinkę pakankamą balų skaičių, važiuoja ir paskui gauna iš egzo 5-6.
Labas. Nelabai čia kuo padėsiu, nes studijuoju KU. Kaip tik šiemet visa grupė susitvarkėm laikyti išankstinę sesiją, jokių problemų nebuvo - seniūnė prašymą (berods tik tiek ir reikėjo) parašė ir viskas.
Galiu tik pritarti Paranojai. Nuo minčių apskritai niekur nevažiuoti iki nžn....Labai daug nervų kainuoja tą pasidaryti VU. aišku, kiekvienam fakultete dar savos tradicijos, bet maniškiam na labai sunkiai.
pati dabar tokioj bėdoj esu su vienu egzaminu, o turiu jau bilietus lėktuvo viską... tai nžn pražilsiu jaučiu ir dėl vienintelio dėstytojo. Esu girdėjus jog žmonės eina su netikrom pažymom gydytojų, kad operacijos bus daromos, bet nepažįstu asmeniškai ir nežinau kaip čia. Jei dėstytojai sutinka daryt anksčiau, tai tarkis dėl datos ir viskas, siūlyčiau neiti į administraciją išvis.