Įkraunama...
Įkraunama...

Kokią pirmąją kruopų košę rinktis ir kaip virti?

Žadam pradėti mažių maitinti košėmis tik nežinau kokią rinktis ir kaip ją ruošti tokiam leliukui. Ar reikia pertrinti išvirtą? Kiek laiko virti? Kokį kiekį reikia duoti? Pasidalinkit savo patirtimi.
Atsakyti
Pradėkit nuo avižų kruopų arba miežinių. Pradžioje virkite nedideliu kiekiu, nes pratinti reikia tik po šaukštuką per dieną. Avižas arba miežius nuplaukite ir įdėkite į verdanti vandenį be druskos, be cukraus. Virkite poilgiai, ragaukite, kai išvirs- košė bus panaši į klijus. Trinkite per sietelį arba sumalkite su smulkintuvu. Skieskite savo pienu arba pieno mišiniu. Jei norite vargti trumpiau, t.y. virti ir nesmulkinti, pabandykit Pūkio košę, ten tos pačios kruopos, tik jau susmulkintos, nereikės ilgai virti,o plius ekologiškos. Tik rinkitės grikių, miežių, avižų kruopyčių mišinį, nes kitos rūšys jums dar per anksti. Ir kiekius virkite mažesnius nei nurodyta pakelyje, kaip minėjau jums pradžioje tik po šaukštuką bus galima.
Atsakyti
QUOTE(Keit @ 2006 02 26, 21:56)
Žadam pradėti mažių maitinti košėmis tik nežinau kokią rinktis ir kaip ją ruošti  tokiam leliukui. Ar reikia pertrinti išvirtą? Kiek laiko virti? Kokį kiekį reikia duoti? Pasidalinkit savo patirtimi.

O kodėl tu nori pradėti nuo kruopų g.gif
Atsakyti
Mes tai pradėjom nuo vaikiškų spec. košyčių - ir dar dabar jas tebevalgom, nors jau greit 10 mėnesiukų bus. Nes jos ekologiškos, lengvai ir greitai paruošiamos, ir vaikučiui patinka.
"Milupa" turi neblogą košių pasirinkimą. Mes pradėjome nuo avižų košės - tai lyg lenvgučiai dribsniai iš avižų, užpili virintu šiltu vandeniu, išmaišai, ir viskas. Kad būtų skaniau, vėliau pradėjau gardinti jas vaisių tyrelėmis, nes pati košė neturi daug skonio; ir įpilu šlakelį gero, pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus. Taip pat yra ryžių košelė, taip pat ruošiama. Reikia turėti omeny, kad avižos šiek tiek skystina viduriukus (mums labai tiko, nes tada viduriai buvo linkę kietėti), ryžiai - kietina.
O vyresniam jau bus galima ir įvairesnių - pvz. kelių grūdų (jos jau ir kažkokį skonį turi:) ), taip pat košelės su pienu ar vaisiais.
Atsakyti
Mes kaip tik šią savaitę pradėjom košę ragauti.Sūnui 6 mėn tai dabar rytais jis gauna Milupos ryžių košės ir truputį paskaninu obuolių tyrele,nepastebėjau kad kietėtų viduriukai.Reiks ir mums pabandyt Pūkio košių nusipirkt.
Atsakyti
Kaip rašiau, mes "Milupos" košytes nuo mažumės ragaujam. Kad nekietėtų, padeda obuolių, taip pat slyvų (geriausia - džiovintų, tokią gamina "Nestle") tyrelė, ją įmašant į košytę. Ir skanu, ir sveika smile.gif
O kad nekietėja viduriukai, puiku - gal vaikutis mažiau linkęs į viduriukų kietėjimą. Maniškis tai turėjo su tuo problemėlių, kai buvo mažuliukas - kai pradėjom tirštą maistą, kelias dieneles 'dovanėlės' nesulaukėme. Tai su ryžiais buvom atsargūs. O dabar tai visokias kerta - va neseniai išbandėme ryžių-kukurūsų pienišką košelę, labai patinka.
Atsakyti
Sveikos mamytes biggrin.gif

Norejau jusu visu paklausti kokia kosyte geriausia pradeti duoti?
Mano leliukui 5 men. jau valgo ivairias darzoviu tyreles, taciau jau noreciau pradeti duoti kokias nors kruopu koses. Tik va problema, kad nezinau nuo kokios geriausia pradeti? 4u.gif
Vieni sako ryziu, kiti grikiu, treti dar kitokias.
Pasidalinkit savo patirimi su nepatyrusia blush2.gif
Kokias kosytes jus pirmiausia pradejot duoti? Ir kokias patartumet duoti pirmiausia? ax.gif

essen.gif
Atsakyti
mum gydytoja patarė pradėt nuo ryžių, taip ir padarėm. Girdėjau, kad grikiai - paskutiniai, kurių reikia duoti, bet jau po laiko. Nes tai buvo antroji košelė, kurią ragavome. Bet vaikiukui nieko nenutiko, valgo kuo puikiausiai, nei pabėrė, nei ką thumbup.gif
Atsakyti
Mums irgi gydytoja patare pradeti nuo ryziu arba kukuruzu kazkodel. Bet intuityviai jauciu, kad ryziai maziukui geriau. Tuo labiau, kad ir musu mamos mums ryzius virdavo visai maziukams. Budavo vienintelis ir geriausias vaistas nuo viduriavimo... ax.gif
Atsakyti
As pirma kose daviau ryziu,net nezinau kodel,jei tavo vaikiukui pvz. yra viduriukai laisvesni-tai ryziu kose kaip tik,o jei atvirksciai-tai aviziniu ar grikiu.Be to as kaip tik esu girdejusi kad grikiu kose pati vertingiausia.
Atsakyti
mamke gerai parase,dar norisi pridurti,kad jei vaikiukas linkes i alergija tai geriau pirmiausia duoti kukuruzu,nprs maniskiui ji buvo neskani,valge tik pagardinus tyrele vaisiu:)
Atsakyti
Mes tai pirmiausia isbandem ryziu, veliau kukuruzu ir avizine essen.gif
Atsakyti