[quote=zaklis,2013 04 20, 12:52]
Gal kas galėtų pasidalinti, kaip išvirti skanią burnočio sėklų košę?
[/q
Manau, kad reta mama žino apie šias sėklas. Aš taip pat...
[quote=sirsele,2013 04 20, 20:09]
[quote=zaklis,2013 04 20, 12:52]
Gal kas galėtų pasidalinti, kaip išvirti skanią burnočio sėklų košę?
[/q
Manau, kad reta mama žino apie šias sėklas. Aš taip pat...
[/quote]
na as irgi pirmakart apie jas cia perskaiciau, bet pagooglinus radau kad jie labai vertingi ir riesutu skonio
http://www.imuniteta...urnociai--4168/
[quote=zaklis,2013 04 20, 12:52]
Gal kas galėtų pasidalinti, kaip išvirti skanią burnočio sėklų košę?
[/q
Manau, kad reta mama žino apie šias sėklas. Aš taip pat...
[/quote]
na as irgi pirmakart apie jas cia perskaiciau, bet pagooglinus radau kad jie labai vertingi ir riesutu skonio

http://www.imuniteta...urnociai--4168/
Man nepanašus košės skonis į riešutų, na toks jau jis įdomus, gal kažkokią daržovę primena...
Man sėklos neiššunta, tokios kietokos lieka, nors viriau pakankamai ilgai, mirkiau 3 val. prieš virimą.
Man sėklos neiššunta, tokios kietokos lieka, nors viriau pakankamai ilgai, mirkiau 3 val. prieš virimą.

Verdu Mamuko (lietuviškos, eko) Grikių ir Avižų-kukurūzų košes. Ten kruopytės susmulkintos. Užpili šaltu vandeniu, užverdi ir gatava. Konsistensija ideali. Tik brangokos
http://mamuko.lt/#/P...uopyciu_misinys

http://mamuko.lt/#/P...uopyciu_misinys
Kaip jūs verdat tas košes? Šiuo metu duodu užpilamas (Hippo, Milupos), bet man jos tokios sintetinės, nepatinka..
Bandžiau natūraliau - Mamuko košes duot - tai fiasko visiškas, vaikas (7 mėn jau) springsta, nenuryja, jam jų konsistencija labai netinka...
Galvojau, kad šiaip išsidirbinėja, kol šiandien neužspringo visiškai rimtai, pradėjo žiopčiot, išraudo, supanikavo
Gavau traukt iš kėdės ir per nugarytę trinktelt.. Dabar jau bijau net mėgint..
Ir ten skaitos normali konsistencija?? Kodėl kitiems tinka? Pradedu galvot, kad maniškiui kažkas su rijimu negerai.. 
Ar perkat kruopas ir susiblenderiuojat? Iki kokios konsistencijos pavyksta tai padaryt?





Ar perkat kruopas ir susiblenderiuojat? Iki kokios konsistencijos pavyksta tai padaryt?
QUOTE(Shviesele @ 2016 02 23, 17:59)
Kaip jūs verdat tas košes? Šiuo metu duodu užpilamas (Hippo, Milupos), bet man jos tokios sintetinės, nepatinka..
Bandžiau natūraliau - Mamuko košes duot - tai fiasko visiškas, vaikas (7 mėn jau) springsta, nenuryja, jam jų konsistencija labai netinka...
Galvojau, kad šiaip išsidirbinėja, kol šiandien neužspringo visiškai rimtai, pradėjo žiopčiot, išraudo, supanikavo
Gavau traukt iš kėdės ir per nugarytę trinktelt.. Dabar jau bijau net mėgint..
Ir ten skaitos normali konsistencija?? Kodėl kitiems tinka? Pradedu galvot, kad maniškiui kažkas su rijimu negerai.. 
Ar perkat kruopas ir susiblenderiuojat? Iki kokios konsistencijos pavyksta tai padaryt?
Tai gal per tirštas košes verdate? Mamuko košių kiek pamenu labai smulkios kruopytės.Išvirdavau tokią poskytę ir tikrai nespringdavo...




Ar perkat kruopas ir susiblenderiuojat? Iki kokios konsistencijos pavyksta tai padaryt?
Vėliau pirkdavau paprastas kruopas, virdavau ir blenderiuodavau. Maniškė visada labiau mėgdavo skystesnes.
QUOTE(Sidabrinė @ 2016 02 24, 13:37)
Tai gal per tirštas košes verdate? Mamuko košių kiek pamenu labai smulkios kruopytės.Išvirdavau tokią poskytę ir tikrai nespringdavo...
Vėliau pirkdavau paprastas kruopas, virdavau ir blenderiuodavau. Maniškė visada labiau mėgdavo skystesnes.
Vėliau pirkdavau paprastas kruopas, virdavau ir blenderiuodavau. Maniškė visada labiau mėgdavo skystesnes.
QUOTE(Ciccio @ 2016 02 25, 10:51)
Manų košė. Virdavau tirštą piene, po to atskiesdavau iki reikiamos konsistencijos ir temperatūros šaltu pienu.Nebloga yra Semper košė su pieno mišiniu, nėra to sintetiškumo. Mažoji pusryčiams iki šiol mėgsta ją valgyt.
Nu jo, gal tikrai per tirštas, po teisybei..


QUOTE(Shviesele @ 2016 02 26, 17:35)
Nu jo, gal tikrai per tirštas, po teisybei..
Bet va, ir pabandžius tikrai gerai išvirt, vis tiek puola į ašaras tik paragavęs.. Turbūt tos sintetinės visgi padarė savo, jos jam žymiai skanesnės.. O šios, net paskanintos mišinuku, ir, tarkim, slyvom, nė pro kur.. Gal galite pasidalinti patirtim, kaip skaninate tas natūralias kruopas..
Kokie geriausi deriniai? Gal džiovintos slyvos per rūgščios ir nesuteikia to jam norimo saldumo.. Mano kleckui 7 mėn. ir virti košių piene dar negaliu...


o kodėl negali? Prisikaitei kažkokių pasakų, kad pienas vaikams kenkia?

QUOTE(Ciccio @ 2016 02 25, 03:51)
Manų košė. Virdavau tirštą piene, po to atskiesdavau iki reikiamos konsistencijos ir temperatūros šaltu pienu.Nebloga yra Semper košė su pieno mišiniu, nėra to sintetiškumo. Mažoji pusryčiams iki šiol mėgsta ją valgyt.
tai kad manu koshe ishvis nieko naudingo.... as tai permaldavau grikius, perlines kruopas ir virdavau.... idedavau tarkuotu darzoviu (morku, brokoliu, saldzios bulves, kalafioro) i... sudedavau mazom porcijomi leduku formeles ir i kamera pertekliu... ir vis kaitaliodavau su vien vaisinem, darzovinem koshem...

QUOTE(Rashkyte @ 2016 03 05, 05:33)
tai kad manu koshe ishvis nieko naudingo.... as tai permaldavau grikius, perlines kruopas ir virdavau.... idedavau tarkuotu darzoviu (morku, brokoliu, saldzios bulves, kalafioro) i... sudedavau mazom porcijomi leduku formeles ir i kamera pertekliu... ir vis kaitaliodavau su vien vaisinem, darzovinem koshem... 

patylėtum geriau

Manuose yra daug mineralinių medžiagų: kalio, kalcio, magnio, geležies, natrio, fosforo,vitaminų B1 ir B2, PP. 100 gramų kruopų yra 350 kcal, baltymų 9 %, riebalų 1 %, lyginant su kitomis kruopomis, daugiausiai angliavandenių 75 % (įvairiose kruopose jų yra nuo 65 iki 77 %), tačiau turi mažai ląstelienos 0,2 %. Kruopose yra daug glitimo ir fitino.
QUOTE(Ciccio @ 2016 03 05, 01:19)
patylėtum geriau
Manuose yra daug mineralinių medžiagų: kalio, kalcio, magnio, geležies, natrio, fosforo,vitaminų B1 ir B2, PP. 100 gramų kruopų yra 350 kcal, baltymų 9 %, riebalų 1 %, lyginant su kitomis kruopomis, daugiausiai angliavandenių 75 % (įvairiose kruopose jų yra nuo 65 iki 77 %), tačiau turi mažai ląstelienos 0,2 %. Kruopose yra daug glitimo ir fitino.

Manuose yra daug mineralinių medžiagų: kalio, kalcio, magnio, geležies, natrio, fosforo,vitaminų B1 ir B2, PP. 100 gramų kruopų yra 350 kcal, baltymų 9 %, riebalų 1 %, lyginant su kitomis kruopomis, daugiausiai angliavandenių 75 % (įvairiose kruopose jų yra nuo 65 iki 77 %), tačiau turi mažai ląstelienos 0,2 %. Kruopose yra daug glitimo ir fitino.
gal nereguliuojam kam patylet, ka????! ne ish pirshto lauziu juk
