QUOTE(given444 @ 2011 05 24, 10:10)
dianute, o tai jei dviese isleidziat 1000lt, tai kai bus vaikai, tarkim 2, tai 2000lt isleisit? arba 3tarkim? vadinas seimos kurios turi 2-3 vaikus, maitinas nepilnavertiskai jei isleidzia maziau jusu?
ar valget viska kas pigu, kad manot kad dabar kuo brangiau, tuo sveikiau?
man rodos, ant eko zenklu perdaug nepasimaukit, o duona grietine pienas mesa aisku turi buti kokybiski.
kita vertus, jei tarkim ziurit i maista kaip i malonuma/keliones/pramoga, tai visai nieko skirstyt tarkim 600lt plius tie papildomi 400lt, kurie iseitu kelionei, - ieina i "super" maisto paieskas, ir skrandin po to.
Papildyta:
ar valget viska kas pigu, kad manot kad dabar kuo brangiau, tuo sveikiau?
man rodos, ant eko zenklu perdaug nepasimaukit, o duona grietine pienas mesa aisku turi buti kokybiski.
kita vertus, jei tarkim ziurit i maista kaip i malonuma/keliones/pramoga, tai visai nieko skirstyt tarkim 600lt plius tie papildomi 400lt, kurie iseitu kelionei, - ieina i "super" maisto paieskas, ir skrandin po to.
Papildyta:
Nesu kvaila, kad lengvai pasimaučiau ant užrašo eko. Domiuosi, ieškau kokybiškų produktų, o ne perku aklai, etiketes skaityt ir suprast, kas jose parašyta, sugebu.
Nemanau, kad vaikas suvalgo tiek pat maisto kiek suaugęs. Ir nemanau, kad vaikų turinčios šeimos, kurios maistui išleidžia mažau nei mes, maitinasi nepilnavertiškai. Tiesiog parašiau, kiek maistui išleidžiame MES (į tą sumą įeina ir pietūs darbe, vyro kavinėse (10-12 lt per dieną), nes jo darbe nėra virtuvės, o dirba Vilniaus senamiestyje, mano - dažniausiai lauknešėlis iš namų, kuris irgi kainuoja). Aš nežinau Jūsų maitinimosi įpročių, lygiai taip pat, kaip Jūs nežinote manųjų, todėl nedarau apibendrinimų. Niekam neliepiu gyventi pagal savo (t.y. mano) normas ir lygiai taip pat nenoriu, kad kiti man aiškintų, kaip turiu tvarkytis savo kieme.
Dėl brangiau/sveikiau: ne viskas, kas brangiau, yra sveikiau, bet dažniausiai viskas, kas sveikiau, yra brangiau.
Vasarą daržoves perku dažniausiai turguje (dalį atsivežam iš kaimo), žiemą - parduotuvėse. Nemanau, kad žiemą jos būna labai sveikos (todėl jų perkam mažiau), bet nematau kitos išeities, nes kartais norisi ir ko nors šviežesnio pakramtyt.
Siūlau realiai pasižiūrėti, kiek parduotuvėse kainuoja itališkas parmezanas (nors jį puikiai galima pakeisti ir Džiugu), mocarela, kokios prieskonių be stipriklių, alyvuogių aliejaus kainos.
Iš tikrųjų norėčiau paprovokuoti ir pasiūlyti kiekvienai (gaunančiai vidutines arba šiek tiek didesnes pajamas) užduoti sau klausimą: kam galiu taupyti, o kam ne? Ko atsisakius, suprastės mano gyvenimo kokybė, o be ko galiu ir išsiversti.
Ot, jaučiu, gausiu dabar velnių

Beje, ačiū kažkuriai merginai, priminusiai apie Norfą: kurį laiką dirbau šalia, ten gaudavau poros rūšių gerų itališkų konservuotų luptų pomidorų, kurių net italai neišbrokijo
