Įkraunama...
Įkraunama...

POLICISTUKIŲ NAMUČIAI - kartu lengviau

Apklausa: Sekantis II (26 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
- O kas yra "prijaukinti"?
- Tu ne iš čia,- tarė lapė.- Ko tu ieškai?
- Aš ieškau žmonių,- tarė mažasis princas.- Kas yra "prijaukinti"?
- Tai jau seniai užmiršta sąvoka,- tarė lapė.- Tai reiškia "užmegzti ryšius..."
- Užmegzti ryšius?
- Žinoma,- tarė lapė.- Tu man dar esi berniukas, panašus į šimtą tūkstančių kitų berniukų. Ir tu man nereikalingas. Ir aš tau nereikalinga. Aš tau esu lapė, panaši į šimtą tūkstančių lapių. Bet jei tu mane prisijaukinsi, mudu būsime vienas kitam reikalingi. Tu man tada būsi vienintelis pasaulyje. Aš tau būsiu vienintelė pasaulyje.
user posted image
PKS tipai:
* Tradicinis PKS -- anovuliacija, padidinti androgenai, nėra rezistencijos insulinui;
* Endokrininis X sindromas -- anovuliacija, padidinti androgenai, rezistencija insulinui arba II tipo diabetas;
* Netradicinis PKS I -- anovuliacija, normalūs androgenai, rezistencija insulinui arba II tipo diabetas, viršsvoris;
* Netradicinis PKS II -- su ovuliacija, padidinti androgenai, lengva rezistencija insulinui;
* Idiopatinis hirsutizmas -- su ovuliacija, padidinti androgenai, nėra rezistencijos insulinui.

Simptomai (gali buti visi, ar tik kai kurie iš jų, priklausomai nuo tipo):
* Akne, riebi oda, spuogai.
* Padidėjęs svoris ir sunku numesti nereikalingus kg.
* Padidėjęs veido ir kūno plaukuotumas. Dažnai būna tamsesni ir šiurkštesni plaukai ant veido, daugiau plaukų ant krūtinės, pilvo, nugaros, šlaunų vidinio paviršiaus.
* Ploni ir slenkantys galvos plaukai.
* II tipo diabetas ar rezistencija insulinui.
* Nereguliarus ciklas: mažiau nei 9 mmm per metus, kai kurios moterys iš viso neturi mmm, kai kurių mmm labai gausios ir skausmingos.
* Vaisingumo problemos.
* Polinkis i depresiją.
* Daugelio moterų kiaušidėse susiformuoja daug mažų cistų.
* 3-5 c.d. hormonų tyrimai: padidėjęs testosteronas (bet dažnai ties viršutine riba), aukštas LH, LH/FSH santykis 2:1, E2 virš 80 pmol/l.

Rotterdam kriterijai PCOS nustatymui (turi būti bent 2 kriterijai):
* nevykstanti ar nereguliari ovuliacija;
* hyperandrogenizmas (plaukuotumas, akne, aukšti T, DHEAS)
* policistinės kiaušidės (tyrimo ultragarsu metu matoma 12 ar daugiau mažų cistų kiaušidėje)

Priežastys:
* Sutrikusi hormonų pusiausvyra. Manoma, kad del pogumburio liaukos cikliškų centrų sutrikimo.
* Paveldimumas. Pastebeta, kad moterų su PCOS giminėje dažnai yra sergančių II tipo diabetu, turinčių vaisingumo problemų. Taip pat būdinga, kad šeimos, turinčios dukrą su PCOS, sūnus anksti nuplinka.

Specifinio gydymo nėra, gydomi simptomai.

- Prašau... prisijaukink mane!
- Labai norėčiau,- atsakė mažasis princas,- bet kad neturiu daug laiko. Reikia susirasti draugų ir susipažinti su daug visokių dalykų.
- Susipažinti gali tik su tais dalykais, kuriuos prisijaukini,- tarė lapė.- Žmonės neturi laiko ko nors pažinti. Jie nusiperka viską jau gatavą iš prekybininkų. Bet kadangi nėra prekybininkų, iš kurių būtų galima nusipirkti draugų, tai draugų žmonės ir neturi. Jei nori turėti draugą, prisijaukink mane!
- O kaip tai padaryti?- paklausė mažasis princas.
- Reikia būti kantriam,- tarė lapė.- Iš pradžių atsisėsi ant žolės, va šitaip, truputį toliau nuo manęs. Aš į tave žiūrėsiu akies krašteliu, ir tu nieko nesakysi. Kalba - nesusipratimų šaltinis. Bet tu galėsi kasdien atsisėsti vis arčiau...

Rekomendacijos gyvenimo būdui:
* Fizinis aktyvumas - rekomenduojama bent 5 dienas per savaitę po 30 min., mankšta, aerobika, dviratis, vaikščiojimas, bėgimas (pagal galimybes ir savijautą).
* Dieta - daržovės, vaisiai, neapdorotų grūdų produktai, ankštinės daržovės, žuvis, liesa mėsa (geriau balta), liesi pieno produktai. Mažiau valgyti riebios mėsos, riebios žuvies, sūrių, riebaluose virto maisto, makaronų, bulvių, bananų. Sumažinti iki minimumo saldumynus, kviečių produktus (balta duona, manų košė ir t.t.).
* Kontroliuoti kūno svorį. Idealus KMI 19-24. Kartais užtenka numesti 5 kg, kad atsistatytų normalus ciklas.
* Nerūkyti. Rūkymas didina androgenų kiekį!

Mažasis princas rytojaus dieną atėjo vėl.

- Geriau būtų buvę ateiti tą pat valandą,- tarė lapė.- Jei tu ateidinėsi, pavyzdžiui, ketvirtą valandą popiet, tai jau nuo trečios valandos aš imsiu jaustis laiminga. Kuo toliau, tuo laimingesnė aš jausiuos. Ketvirtą valandą jau pradėsiu jaudintis ir nerimauti: sužinosiu, kiek atsieina laimė! Jei tu ateidinėsi bet kada, tai niekad nežinosiu, kada man pasipuošti širdį. Reikia laikytis apeigų...
Sugrįžęs prie lapės, jis tarė:
- Lik sveika...
- Lik sveikas,- tarė lapė.- Štai kokia mano paslaptis. Ji labai paprasta: matyti galima tik širdimi. Tai, kas svarbiausia, nematoma akimis.
- Tai, kas svarbiausia, nematoma akimis,- pakartojo mažasis princas, norėdamas geriau įsiminti.
- Tavo rožė tau tokia brangi todėl, kad tu jai paskyrei tiek laiko.
- Mano rožė man tokia brangi todėl...- pakartojo mažasis princas, norėdamas geriau įsiminti.
- Žmonės pamiršo šią tiesą,- tarė lapė.- Bet tu neturi jos pamiršti. Pasidarai amžinai atsakingas už tą, su kuo susibičiuliauji. Tu atsakingas už savo rožę...
- Aš atsakingas už savo rožę...- pakartojo mažasis princas, stengdamasis geriau įsiminti.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gretusiu: 02 gegužės 2011 - 22:09
Nepaprastai grazus namuciai wub.gif jungiuosi 4u.gif
Atsakyti
Labai stebuklingi nauji namuciai 4u.gif

Aciu smile.gif

O mes sirguliuojam, matyt apacioj islys du dantukai, tai sedim namie sad.gif gerai, kad salta, ne taip gaila, kad namie sedim.
Atsakyti
gretusiu, labai grazu 4u.gif ir idomu buvo paskaityti sias istraukas smile.gif

QUOTE(ievokslis @ 2011 05 03, 15:38)

O mes sirguliuojam, matyt apacioj islys du dantukai, tai sedim namie sad.gif gerai, kad salta, ne taip gaila, kad namie sedim.

Tikekimes, kad islis dantukai ir ligos praeis 4u.gif

Man idomu, kada gi maniskei pasirodys pirmieji dantukai. ablydute, sakei, kad geriau nelaukciau, bet jau atsibodo kiekviena mazes irzuli sumest dantukams, o ju kaip ner taip ner ax.gif

Kaip ramu pas mus temoj, su nostalgija prisimenu tuos laikus kai neprisijungus pusdieni reikedavo skaityt kelis puslapius, kad pasivyt.

Kur visos dinge?
Negi cia del tu temu tabu tuoj isnyks musu tema? Man tai noretusi, kad visos nebijotume kalbetis apie tai, kas kiekvienai aktualu...
Atsakyti
Gretusiu,aciu,labai smagu buvo prisimint Mazaji princa wub.gif

QUOTE(*July* @ 2011 05 03, 19:42)
Kur visos dinge?
Negi cia del tu temu tabu tuoj isnyks musu tema? Man tai noretusi, kad visos nebijotume kalbetis apie tai, kas kiekvienai aktualu...

Taigi taigi,kad jei apie viska snekesim,tai gausis PKS nestukiu ir mamyciu namuciai ax.gif O Keberiokst visai nebeuzsuka... verysad.gif
Atsakyti
sveikos, registras biggrin.gif

QUOTE(*Gaja* @ 2011 05 03, 19:46)
Taigi taigi,kad jei apie viska snekesim,tai gausis PKS nestukiu ir mamyciu namuciai ax.gif O Keberiokst visai nebeuzsuka... verysad.gif

tai kad jau taip pas mus susideliojo, kad mamyciu ir nestukiu pasidare gerooookai daugiau nei planiukiu ir as, tiesa pasakius, jau net privengiu cia rasyti apie savo vaika visokias smulkmenas, ka ismoko ir pan, nes tam, tikrai, yra kita tema...

..nors visai neseniai maniau kitaip, bet matau, kad sss gaunasi su ta laisve doh.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

Nu nezinau kaip cia kitoms, bet cia mano namai ir rasysiu tai kas ant dusios ax.gif nezinau kodel kitos mergaites uzsidare ir susivarze,,,praleidau ta momenta kai cia kazkas sukonfliktavo, man nesuprantama, kodel kazkieno dziaugsmas gali kelti nepasitenkinima,,,nepatinka - neskaityk,,,,juk susigyvenom cia visos, igyti pasitikejima, ypac interneto platybese, nera lenga, tai dabar kaip, pastojai, pasigimdei ir psio? doh.gif as taip nemanau, jus man kaip drauges, o draugyste nenutrunka del kazkokiu pasikeitimu gyvenime. Man idomu viskas apie jus ir jusu maziukus!

Vakar "atgaivinau" orhideja,,,,nusipirkau dirbtine saka su ziedais ir dirbtinius lapus,,,atrodo kaip tikra,,,nors tikrai ragas, kotas tuscias,,,nebent gal ir kota nukirpti? g.gif

Ketvirtadieni einu i savo klinika apziurai, o 23d ultrasaundas su mano daktare....

Blem neiseina man is galvos klausimas del progesterono,,,,kita antradieni turiu baigti, taip daktaras liepe g.gif o kas jei per anksti g.gif
Atsakyti
QUOTE(*July* @ 2011 05 03, 19:42)
Man idomu, kada gi maniskei pasirodys pirmieji dantukai. ablydute, sakei, kad geriau nelaukciau, bet jau atsibodo kiekviena mazes irzuli sumest dantukams, o ju kaip ner taip ner  ax.gif

o kai pirmi išlįs, visus kitus irzulius sumesi dantukams , kurie vėl turėtų dygti lotuliukas.gif

QUOTE(Hip @ 2011 05 03, 21:47)
Laba diena 4u.gif

Nu nezinau kaip cia kitoms, bet cia mano namai ir rasysiu tai kas ant dusios ax.gif nezinau kodel kitos mergaites uzsidare ir susivarze,,,praleidau ta momenta kai cia kazkas sukonfliktavo, man nesuprantama, kodel kazkieno dziaugsmas gali kelti nepasitenkinima,,,nepatinka - neskaityk,,,,juk susigyvenom cia visos, igyti pasitikejima, ypac interneto platybese, nera lenga, tai dabar kaip, pastojai, pasigimdei ir psio? doh.gif as taip nemanau, jus man kaip drauges, o draugyste nenutrunka del kazkokiu pasikeitimu gyvenime. Man idomu viskas apie jus ir jusu maziukus!

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(*Mila* @ 2011 05 03, 19:33)
sveikos, registras biggrin.gif
tai kad jau taip pas mus susideliojo, kad mamyciu ir nestukiu pasidare gerooookai daugiau nei planiukiu ir as, tiesa pasakius, jau net privengiu cia rasyti apie savo vaika visokias smulkmenas, ka ismoko ir pan, nes tam, tikrai, yra kita tema...

..nors visai neseniai maniau kitaip, bet matau, kad sss gaunasi su ta laisve doh.gif

O as kaip tik nerasau anoje temoje, nes ten labai daug nepazistamu mergaiciu ir man kazkaip nedrasu.

O cia mes visos daugiau maziau pazistamos, zinom viena kita kaip sunkiai ir del kokiu priezasciu nepastajom, bendravom per nestuma, noretusi bendrauti ir toliau aktualiomis temomis.

Bet cia vel mes griztam prie kazkada jau aptartos temos. Noretusi, kad naturaliai mes griztume prie pokalbiu, kad nereiketu skatint. Tikiuosi pavyks ir neisnyks dinozaurai...

*Mila*, kaip jus gyvenat? Ka veikiat?

QUOTE(Hip @ 2011 05 03, 20:47)
*Nu nezinau kaip cia kitoms, bet cia mano namai ir rasysiu tai kas ant dusios ax.gif nezinau kodel kitos mergaites uzsidare ir susivarze,,,praleidau ta momenta kai cia kazkas sukonfliktavo, man nesuprantama, kodel kazkieno dziaugsmas gali kelti nepasitenkinima,,,nepatinka - neskaityk,,,,juk susigyvenom cia visos, igyti pasitikejima, ypac interneto platybese, nera lenga, tai dabar kaip, pastojai, pasigimdei ir psio? doh.gif as taip nemanau, jus man kaip drauges, o draugyste nenutrunka del kazkokiu pasikeitimu gyvenime. Man idomu viskas apie jus ir jusu maziukus!
Vakar "atgaivinau" orhideja,,,,nusipirkau dirbtine saka su ziedais ir dirbtinius lapus,,,atrodo kaip tikra,,,nors tikrai ragas, kotas tuscias,,,nebent gal ir kota nukirpti? g.gif

**Ketvirtadieni einu i savo klinika apziurai, o 23d ultrasaundas su mano daktare....

***Blem neiseina man is galvos klausimas del progesterono,,,,kita antradieni turiu baigti, taip daktaras liepe g.gif o kas jei per anksti g.gif

* drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
** Sekmes ir laukiam naujienu 4u.gif
*** Paklausk dar karta apie tai gydytojo. O nereikes tau po truputi mazinti? Turesi is karto nutraukti?
Papildyta:
QUOTE(*Gaja* @ 2011 05 03, 18:46)

Bet tai taip gaunasi, kad tema atsirado ir visos cia susiburem tik iki tol kol pastosim? Ar pagimdysim? Ir tada viskas, uzdarom? Ar lieka tik tos, kurios planuoja? Ate, drauges?

Ai vienu zodziu... Liudna jei taip verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *July*: 03 gegužės 2011 - 21:38
Vistos, ne kitaip...

Ok, pasimasazavau, eisiu kleckui papa i burna ikisiu ir grisiu - jei ne siandien, tai ryt priminsiu,kad ESU AS, GRETUSIU, IR MANO MIGLYTE, ATSIRADUSI TIK PO STIMULIACIJOS, NES AS ESU POLICISTUKE.
Atsakyti
QUOTE(gretusiu @ 2011 05 03, 21:49)
Vistos, ne kitaip...

Ok, pasimasazavau, eisiu kleckui papa i burna ikisiu ir grisiu - jei ne siandien, tai ryt priminsiu,kad ESU AS, GRETUSIU, IR MANO MIGLYTE, ATSIRADUSI TIK PO STIMULIACIJOS, NES AS ESU POLICISTUKE.

thumbup.gif
Atsakyti
gal ir teisybe sakot, bet man kazkaip nuotaika tokia uzejo, tai ir issakiau, kas "nabolelo" biggrin.gif

Hip, July, Gretusiu,Gaja...
dekui, tikrai butu smagu atgaivinti namucius, kad plepetumem kaip ir anksciau, bet man iki siol sirdele sopa...noriu, kad diznozauru dinozaurem pasisektu..
Atsakyti