
Tai kur tiksliai randates? prienauos era birstone? vyras kartais vaziuoja i ta puse

QUOTE(mamkaa @ 2011 07 21, 18:42)
Tai kur tiksliai randates? prienauos era birstone? vyras kartais vaziuoja i ta puse 

mammka salia birstono yra gyvenviete birstono vienkiemiu vadinama netoli eina kelias is vilniaus



QUOTE(mamkaa @ 2011 07 21, 12:08)
kaip auga jusu agurkai? taip tylu cia 
va maniskiai, per tankiai susodinti, tai kol nuskinu
, kol randu a sjuos tam miske

va maniskiai, per tankiai susodinti, tai kol nuskinu



Man taip pat nutinka vis.
Mama pamoke, kad ikalciau i zeme pasliukus, neaukstai, bet kokius 20 -30 cm ( nuo situacijos) aukstyje istiesciau virve ir kai tie "usai" sakos auga-vis permesviau per ta virve. Tada agurkai turi kur lipti ir maziau sliauzia zeme. Patys vaisiai daugiau kaba. Lengviau juos pamatyti ir nuskinti.
Bandziau-geras dalykas. Taciau siemt nebepasidariau (darbai sutrukde kiti) ir kiekviena karta skindama agurkus bumbu panoseje, kad kita met vor tik pasejus taip padarysiu. Nera kur kojos padeti. Bijau ant agurko uzlipti, ziedu sumaigyti ir aplamai, draskosi tie lapai

sveikutes
mano agurkai auga kaip kamuoliukai
ko jiems truksta iki pilnos laimes



Džiugu, kad visu agurkai bujoja
, o vat as spejau tik 6 litrukus žiemai paruošt. Na dar vakar kibirėlį paraugiau. O šiandien nuėjusi į daržą supratau, kad daugiau atsargų žiemai nebebus
- beveik visi nugelto, nupuvo.
p.s. perteklinius agurkiukus aplink Kauna ir as mielai priglausčiau


p.s. perteklinius agurkiukus aplink Kauna ir as mielai priglausčiau

Ryt varau i soda skinti agurku, pomidoru. taip tingisi tik del to vaziuoti, o dar kai pagalvoju, kad marinavimas po to laukia
Bandysiu su garstyciomis (kosele) marinuoti.

Bandysiu su garstyciomis (kosele) marinuoti.
QUOTE(mamkaa @ 2011 07 28, 09:05)
Gal gali receptuką "įmesti"

QUOTE(jediara @ 2011 07 28, 10:50)
Jei jos bus kitoks, pasakysiu savo receptuką su garstyčiom. Tik reikia gaminti burną užsirišus... kad kol į stiklainį nesukišai, nesuvalgytum..


QUOTE(Ex @ 2011 07 28, 11:03)
Jei jos bus kitoks, pasakysiu savo receptuką su garstyčiom. Tik reikia gaminti burną užsirišus... kad kol į stiklainį nesukišai, nesuvalgytum..
Laaaabai skanu 


mielai užsirišiu burną





QUOTE(*TAU* @ 2011 07 28, 12:07)




MARINUOTI AGURKĖLIAI SU GARSTYČIOMIS
6-8 kg agurkų
Marinatui
1 ltr vandens
6 valg. šaukštai druskos
6 valg šaukštai garstyčių
500 gr. cukraus
0,5 ltr acto
Agurkus supjaustome išilgai perpus ir sudedame į dubenį ar puodą. Uodegėles nupjauname - taip gražiau.
Į vandenį sudedame visus reikiamus ingredientus, išmaišome ir užverdame vis pamaišydamos. Karštą marinatą iškart užpilame ant agurkų. Indą galima pridengti maistine plėvele (nebūtina, pas kurias nėr musių...). Retkarčiais vis pamaišydamos, agurkus taip palaikome apie 8-10 val, (spėsit manikiūrą, makiažą pasidaryt..) arba tiesiog pora kartų pamaišę, paliekame per naktį pastovėt (agurkai niekur nedings - geriau su vyru naktį turiningai praleist...)
Sudedame agurkėlių puseles į stiklainius (ne į burną!!!) kuo talpiau, įdedame keletą pipiriukų, krapų, lauro lap., užpilame marinatu ir pakaitiname, kol stiklainiukuose pradės kilti burbuliukai. Užsukame. Apverčiame.
Burnas jau galite atsikimšti...

QUOTE(Ex @ 2011 07 28, 13:38)
o kas cia per baltas agurkas? Tokia rusis? PIrma kart matau

Ir tikria ten 500ml acto ir 500g cukraus 1 l vandens?