Įkraunama...
Įkraunama...

Romantinė iškyla

aciverceu savo Turkish Cookery knyga (parashe Inci Kut) ir siulau toki varianta
ADANA KEBABI
(Piquant kebab)

1 kg maltos jautienos
500 g erienos riebalu
2 svogunai
2 kuoksteliai petrazoliu
druska, pipirai

jautiena ir riebalus sumalti i farsha. sudeti supjautytus svogunus, sukapotas petrazoles, druska, pipirus ir gerai rankom perminkyti. imam placius iesmus (kazkokie specialus kajp suprantu, svarbu kad butu platus), imam kiausinio dydzio farsho kamuoli ir aplipdom iesma, kad butu 10 cm ilgio pailgas reikalas biggrin.gif. kepam ant zariju is abieju pusiu.

jei nuo iesmo kris, tai siulau apvyniot folija.
o riebalu reik tiek, kad nebutu sausa.
Atsakyti
Beje, Enigma, kaip tau sekesi tuos "zarazus" gamint? Ar patiko seimynai? biggrin.gif Nezinau kaip jumi, bet as kai pasiulau koki recepta, po to visada norisi suzinoti kaip sekesi! Nes man gal skanu, o kitiem nepatiko ir keikia, kad s.... "prastumineju" rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (smike @ 2004 06 20, 11:24)
Beje, Enigma, kaip tau sekesi tuos "zarazus" gamint? Ar patiko seimynai?  biggrin.gif Nezinau kaip jumi, bet as kai pasiulau koki recepta, po to visada norisi suzinoti kaip sekesi! Nes man gal skanu, o kitiem nepatiko ir keikia, kad s.... "prastumineju"  rolleyes.gif

LIUKS, KAIP TIKO SAKE DABAR TIK TOKIUS IR GAMINTI, ZINAI APSKRITAI MAN SU VYRU PASISEKE JIS VISKA VALGO NERA ISRANKUS, TIK CIA MAN PACIAI VIS KAZKO REIKIA..... thumbup.gif BET GAL IR GERAI SAKAU NORS PATI TOBULEJU, MAN MESOS PATIEKALAI TAI LABAI LIUKS, BET VAT MILTINIAI TAI FUI KAIP NEMEGSTU NEI PYRAGU NEI SAUSAINIU AR DAR KO NORS KEPTI, BET SSESUO GERAI SITUOS DALYKUS KEPA TAI MES PAS JA ATSIVALGOM.... thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ENIGMA: 20 birželio 2004 - 11:33
O man atvirksciai, siaip labai megstu gaminti, bet jau konditeriniai gaminiai kaip traukia!!! rolleyes.gif As laukiu svenciu jau vien todel kad galiu kepti tortus, pyragus, sausainius, meduolius ir visa kita! Ir receptu zurnalus nuo desertu skaityti pradedu! tongue.gif Tik vat maniskiui per daznai saldumynu nesinori tai tenka savo aistra tortams isliet gaminant kotletus! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
GRAIKIŠKI KIAULIENOS KUKULIAI

4 porcijos

300 g stambiai kapotos rūkytos liesos kiaulienos nugarinės
15 g graikiškų maltos mėsos prieskonių "Santa Maria"
2 svogūnų laiškai
1 šaukštas šviežių kapotų petražolių
1 citrinos smulkiai sutarkuota žievelė
žiupsnelis maltų saldžiųjų paprikų "Santa Maria"


Maltos mėsos prieskonius sumaišykite su 30 ml vandens, palaukite kelias minutes, kol išbrinks. Virtuviniu kombainu išmaišykite kiaulieną, kapotus svogūnų laiškus, petražoles, citrinos žieveles ir prieskonių tyrelę. Gautą masę padalinkite į 8 lygias dalis, suformuokite ovalius kukulius. Jeigu kepsite ant grotelių arba ant atviros ugnies, pamaukite ant sudrėkintų medinių iešmelių, o jei keptuvėje, jų nereikia. Kepsnelius apibarstykite saldžiųjų paprikų milteliais ir kepkite apie 10 minučių. Karštus kukulius patiekite su virtais ryžiais ir šviežiomis salotomis.


www.santamaria.lt
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2004 06 15, 21:05)
Na o jeigu netingi ir nori ko nors ypatingo tai gali paimti marinuotu pievagrybiu ( mazu, jei dideli supjaustyk) aplipink juos farsu ir iskepk rutuliukus. Po to suverk pramaisiui su marinuotu agurkeliu alyvuogem ar kuo kitu ko norisi!  wink.gif Salti labai skanus!  thumbup.gif

Visų labai puikūs receptai thumbup.gif
na, o aš svaigstu kaip noriu kur nors su vyru ir šuniu išvažiuoti. Gal pavyks sekmadienį, tai daryčiau turbūt pagal šį receptuką.
Kažin ar gerai būtu, jei daryčiau su žaliais pievagrybiais? Juk vasara... Bet ko gero jie labai susitrauktų bekepant g.gif gal bandyti pradžiai apvirti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kozete: 22 birželio 2006 - 14:11
QUOTE(Kozete @ 2006 06 22, 15:07)
Visų labai puikūs receptai  thumbup.gif
na, o aš svaigstu kaip noriu kur nors su vyru ir šuniu išvažiuoti. Gal pavyks sekmadienį, tai daryčiau turbūt pagal šį receptuką.
Kažin ar gerai būtu, jei daryčiau su žaliais pievagrybiais? Juk vasara... Bet ko gero jie labai susitrauktų bekepant  g.gif gal bandyti pradžiai apvirti?


Aš esu kepus pievagrybius ciut apvoliotus aliejuje suvertus ant medinių iešmelių (kepėm ant grotelių). labai skaniai gavosi.
Atsakyti
tokia puiki tema ir taip seniai neaktyvi sad.gif gal kas kokiu nauju puikiu minciu turi apie piknikus?
Atsakyti