
@adrija@,sveika sugryzus,daug ko naujo pamatei,suzinojai? O del kotelio tai ir man jo truksta,bet tokio ilgio vielute buvo,suvargau kol ziedus pritaisiau nes jie sunkoki,galejau mazesnes formeles pirkti,na bus proga...

QUOTE(Y@smin @ 2011 05 24, 14:29)
Aš irgi ne tuščiomis

Medaus tortas 3 su želė,o 0 su vaisiais.Svoris 5,3kg.
Cukrinė dengimo masė,cukrinės gėlės,šlapia bezė:
Sveiki, laabai grazus tortas


QUOTE(*monikute* @ 2011 05 24, 12:03)
aiškinu ant pirštų: pastilažas yra per sausas, jeigu lieka skilinėjimai. Labai gerai gausis va kas: maišyti per pusą ar net šiek tiek daugiau - marcipaną su pastilažu, arba paruoštą masytę su pastilažu. Ir marcipano, ir masytės dedant daugiau negu pusę.
Bet vėlgi.. jeigu teisingą darot pastilažą.. o tai čia receptų..

QUOTE(*monikute* @ 2011 05 24, 12:03)
man irgi buvo kilus tokia mintis, kad Griaustinė pagavo įkvėpį karališkų vestuvių žaibo nutvieksta

QUOTE(zibute77 @ 2011 05 24, 14:12)
man irgi figureles gaunas is pastilazo lipdymui tokios siek tiek suskilinejusios, tai paskutiniu metu darau is paprasto tortu dengimui, tik ilgiau dziusta jos, o kartais noretusi visgi greiciau
Nes kai pasiziuriu kitu merginu kokios nuostabios ir nesutrukineje figureles tai visada pagalvoju ka ir kaip daro?

Nes kai pasiziuriu kitu merginu kokios nuostabios ir nesutrukineje figureles tai visada pagalvoju ka ir kaip daro?
iš nuotraukos nepasakysi, ar ten pilnai sudžiūvę tos figūrėlės ar ne

Norisi greičiau - tada viskas kaip įprastai, plius įminkyti tragakano gumos. Sutrauks per vakarą tą figūrėlę.
QUOTE(Y@smin @ 2011 05 24, 15:29)


kaip ir Miglės tortai.. pasakyti "gražu" jau daros banalu...
QUOTE(@adrij@ @ 2011 05 24, 15:37)
ai, nereikėjo.. pagal Jurgį ir kepurė

QUOTE(airius @ 2011 05 24, 15:32)
Sveiki, laabai grazus tortas
kaip suprantu trejetas buvo iskeptas kaip ir nulis ir po to pagal koki tai brezini ispjautas ar is kart keptas trejetas,ar turit tokia forma ar kur pasiziurit ar...., na tiesiog noreciau truputi smulkiau, labai grazu



QUOTE(naitas @ 2011 05 24, 15:45)
aiškinu ant pirštų: pastilažas yra per sausas, jeigu lieka skilinėjimai. Labai gerai gausis va kas: maišyti per pusą ar net šiek tiek daugiau - marcipaną su pastilažu, arba paruoštą masytę su pastilažu. Ir marcipano, ir masytės dedant daugiau negu pusę.
Bet vėlgi.. jeigu teisingą darot pastilažą.. o tai čia receptų..
man irgi buvo kilus tokia mintis, kad Griaustinė pagavo įkvėpį karališkų vestuvių žaibo nutvieksta
iš nuotraukos nepasakysi, ar ten pilnai sudžiūvę tos figūrėlės ar ne
ir net nesimato, ar suskilę..
Norisi greičiau - tada viskas kaip įprastai, plius įminkyti tragakano gumos. Sutrauks per vakarą tą figūrėlę.
Bet vėlgi.. jeigu teisingą darot pastilažą.. o tai čia receptų..

man irgi buvo kilus tokia mintis, kad Griaustinė pagavo įkvėpį karališkų vestuvių žaibo nutvieksta

iš nuotraukos nepasakysi, ar ten pilnai sudžiūvę tos figūrėlės ar ne

Norisi greičiau - tada viskas kaip įprastai, plius įminkyti tragakano gumos. Sutrauks per vakarą tą figūrėlę.
o



Dar keli klausimukai

1. kas ta masytė

2. kiek tragakano reikia į normą pastiliažo dėti?
o patį pastiliažą tai aš darau kaip nurodyta pirmoje temoje:
60 ml vandens
250 gr. cukraus pudros
120 gr. krakmolo
citrinos rugštelė
gliukozė
želatinos
QUOTE(naitas @ 2011 05 24, 15:45)
man irgi buvo kilus tokia mintis, kad Griaustinė pagavo įkvėpį karališkų vestuvių žaibo nutvieksta

Tai aš tą karališką ir dariau


P.S. nu koookių grožių prikrovėt

QUOTE(*monikute* @ 2011 05 24, 17:14)
o
šito tai nežinojau
ačiū už info
Dar keli klausimukai
:
1. kas ta masytė
2. kiek tragakano reikia į normą pastiliažo dėti?
o patį pastiliažą tai aš darau kaip nurodyta pirmoje temoje:
60 ml vandens
250 gr. cukraus pudros
120 gr. krakmolo
citrinos rugštelė
gliukozė
želatinos



Dar keli klausimukai

1. kas ta masytė

2. kiek tragakano reikia į normą pastiliažo dėti?
o patį pastiliažą tai aš darau kaip nurodyta pirmoje temoje:
60 ml vandens
250 gr. cukraus pudros
120 gr. krakmolo
citrinos rugštelė
gliukozė
želatinos
masytė - gatavai paruošta kočiojimui cukraus pudros masė su aibe visokių ingredientų, Konkrečiai- prašom žėt UBA "Minordija" psl.
tragakano dedu žiūrint ką darau. Reikia greičiau džiūstančio, elastingesnio pastilažo - dedu nubrauktą šaukštelį tragakano.
Tam recepte dedu viską, tik nededu citrinos rūgšties.
nu mergytes saunuoles, groziai neispasakyti, tortai puikus
visad busiu dekinga siai temai kad ismokau kepti tortus, nors puosime ir nelabai sekas, bet savo seimai iskepu ,visi jau laukia baliu
o dabar klausimas - esu kelis kartus darius slapia beze, pavyko puikiai, dejau ant Rafaelo, taciau paskutini karta atsitiko kazkas baisaus - beze pavyko gerai, bet nuo torto nubego, istizo visa
o tortas buvo 40 proga, siaubas kaip susinervinau, nugramdziau ir grietinele puosiau, nors man ta beze skani, sakykit kas tai galejo buti? kodel? bijau dabar ja daryt ...


o dabar klausimas - esu kelis kartus darius slapia beze, pavyko puikiai, dejau ant Rafaelo, taciau paskutini karta atsitiko kazkas baisaus - beze pavyko gerai, bet nuo torto nubego, istizo visa

ar sviestiniu kremu buvote aptepusi torciuka?

QUOTE(keno @ 2011 05 24, 18:06)
nea, nebuvau, bet ir pries tai kai puosiau tai netepiau




bet koki torciuka pries puosiant beze ar dengiant kokia tai mase REIKIA aptepti sviestiniu kremu
as slapios nesu dariusi-visad darau TA TIKRAJA
tai gal buvote nedaplakusi,jei jau maisely pradejo skysteti
gal,kitos merginos patars



gal,kitos merginos patars
