QUOTE(sau_lu_te @ 2011 07 05, 13:13)
merginos... uzsukau pas jus pirma karta... siaip labai megstu gaminti... bet su tortais draugavau tik viena karta pries gera menesi... dabar nusprendziau savo gimtadieniui issikept torta... kokius biskvitus kepsiu zinau... o su pertepimu, noriu kazko kitokio... nors ir anas buvo super... o nera kokio pertepimo su varske? arba kazkas tokio kad nebutu per saldu ir per riebu? dariau viena pertepima is grietineles ir sviesto, bet man kazkaip biski jautesi sviestas, o as jo nemegeja... gal galite ka patart?
Aš dariau su desertine plombyrine varške( tik nebepamenu kas iš SM mamyčių buvo įdėjusios receptą)
450 g grietinėlės
2 pok. plombyrinės varškės
3 valg. š. cukraus
0,3 arb. šaukštelio citrinos rūgšties
grietinėlę išplakti su cukrumi ir rūgštele iki standumo, įmaišyti plombyrinę varškę.Į vieną pertepimo sluoksnį pripjausčiau braškių, į kitą pribėriau mėlynių (originale buvo su žele gabaliukais).Tortą apliejau šokoladiniu glaistu, papuošiau braškėmis, biskvitą kepiau pagal "Rafaelo".Buvo labai skanus