Įkraunama...
Įkraunama...

Desertas, keptas ant žarijų

QUOTE(Raganėlė @ 2006 08 10, 19:51)
ar dar randant pirkti tų saldainių, nes apėjau visus didžiuosius prekybos centrus ir niekur neradau.  kažkada esu tikrai mačius (tokios baltos ir ružavos spalvos pagalvėlės būdavo)

Pirkau tuos zefyriukus Thomas Phillips'e ax.gif
Praėjusią savaitę išbandėm tą recepčiuką ir thumbup.gif Į vidų įdėjom skirtingus įdarus: zefyriukai - M&M's saldainiukai - įv riešutai - razinos - net sausainiukų prifarširavom hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(rys @ 2006 08 24, 13:15)
Pirkau tuos zefyriukus Thomas Phillips'e  ax.gif
Praėjusią savaitę išbandėm tą recepčiuką ir  thumbup.gif Į vidų įdėjom skirtingus įdarus: zefyriukai - M&M's saldainiukai - įv riešutai - razinos - net sausainiukų prifarširavom  hihihi.gif


O yra gal ir dideliu tu zefyriuku prikti LT jau? Butu smagu jei atsirastu smile.gif
Jei butu, tai kepi tu ta zefyra ant pagaliuko, pries tai pasiruosi trapu sausaini (formos panasios, kaip gaideliai visokie, bet kad butu trapesnis, ne toks kietas) ir sokolado panasaus dydzio kaip sausainis. Padedi sausaini, ant viraus sokoladas, su pagaliuku padedi zefyra ir su kitu sausainiu suspaudi, kad galetum istraukti pagaliuka. Vot cia tai desertas!!! thumbup.gif Labai panasiu buna pirkti Holiday sausiauniu Lietuvoje keik pamenu, kur zefyras viduj :-)

Zinau viena desertiniu salotu recepta is tu zefyriuku, jau maziuku.. bet ju daug reikia, kaip jie ir po kiek pardavinejami ar apsimoka cia man jum rasyti ta recepteli? ;-)
Atsakyti
QUOTE(Micha @ 2006 08 28, 03:36)
Zinau viena  desertiniu salotu recepta is tu zefyriuku, jau maziuku.. bet ju daug reikia, kaip jie ir po kiek pardavinejami ar apsimoka cia man jum rasyti ta recepteli? ;-)


Ai, apsimoka-neapsimoka... Rašyk ir tiek. Juk laužų sezonas jau baigiasi. Išbandysim salotas mirksiukas.gif .

Rys, ačiū už pranešimą, kad zefyriukai TP slepiasi.
Atsakyti
QUOTE(Sesilija @ 2006 08 28, 16:40)
Ai, apsimoka-neapsimoka... Rašyk ir tiek. Juk laužų sezonas jau baigiasi. Išbandysim salotas  mirksiukas.gif .


Eastmen Pineapple Salad

4 indeliai (po 400g) vakuotų anansų (sultis nusunkti, kuo sausiau)
1 pakelis (300g) mini marshmallows (zefyriukai)
apie 60g supjaustytų migdolų

Nusunkus ananasus (kuo sausiau), suberiami migdolai ir supilamas padažas, viskas sumaišoma ir paliekama iki kitos dienos saldytuve (bet skanu ir nelaikant). Tuomet sudedami marshmallows.

Padažas:
3 kiaušinių tryniai
3 did. š. sviesto (margarino)
1/2 š. sausų garstyčių
3 š. acto
1/2 a. š. druskos

Perspėju iškarto, padažas neskanus jį vieną ragaujant.
Viskas sudedam į indą ir maišoma dvigubame puode ant vandens. Reikia maišyti nuolat. Neperkaitinti, kad kiaušiniai neišvirtų. Kai šiek tiek masė palieka tirštesnė, baikti kaitinti. Atvesinama iki kambario temperatūros ir įmaišoma į ananasus.
Serviruojama kartu su plakta grietinele. Galima grietinelę ir į salotas įmaišyti prieš serviruojant.
Iš šitų kiekių išeina labai didelis indas , tad jau pagal save susimažinkite.

O štai kaip viskas atrodo wink.gif :
http://ilebite.mypho...id=EastmanSalad

Darbo nemazai, bet liuksiskos salotytes thumbup.gif

Atsakyti
bigsmile.gif perskaičius tai nelabai "apetitiškai" nuteikia. Keistokas tas padažas rolleyes.gif , bet pabandyti būtų visai įdomu. Gal nedaryčiau tokio didelio kiekio. Pradžiai užtektų iš 1 indelio ananasų cool.gif .
Atsakyti
QUOTE(Sesilija @ 2006 08 31, 20:18)
bigsmile.gif perskaičius tai nelabai "apetitiškai" nuteikia. Keistokas tas padažas  rolleyes.gif , bet pabandyti būtų visai įdomu. Gal nedaryčiau tokio didelio kiekio. Pradžiai užtektų iš 1 indelio ananasų  cool.gif .


Tikrai verta pameginti. Na taip, cia jau kiekis dideliam "baliui"... tiesiog tokias proporcijas turiu. O su drauge kai gaminom, tai ir susiraukusios padaza ragavom, bet viska kartu sudejus... mmmmmm... super! thumbup.gif
Atsakyti
Na sezonas lauzu jau praejo, bet gal kitiem metam pravers. Mes taip pat kepam bananus ant lauzo. sudedam ant groteliu ir kepam, kol pajuoduos. Nuimta nuo ugnies banana dedam i lekste, prapjaunam odele pilam i vidu brendzio/kiausiniu likerio ar dar ko su laipsniais skanaus. Salia dedam sauksta ledu. Valgoma su sauksteliu. Jmi jam kaip skanu... Tik gal nelaiku lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(FasolkosMama @ 2006 10 17, 15:32)
Na sezonas lauzu jau praejo, bet gal kitiem metam pravers. Mes taip pat kepam bananus ant lauzo. sudedam ant groteliu ir kepam, kol pajuoduos. Nuimta nuo ugnies banana dedam i lekste, prapjaunam odele pilam i vidu brendzio/kiausiniu likerio ar dar ko su laipsniais skanaus. Salia dedam sauksta ledu. Valgoma su sauksteliu.  Jmi jam kaip skanu... Tik gal nelaiku  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

gal jau ir nelaiku,bet labai skanu ax.gif
Atsakyti