Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip susitaupyti, jei gyvenimas neverčia

Pagyvenus, ar jus tikintys (kaip seima)? Kodel Jezuitai?


Stripuli, saivinu ir reminu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 04 liepos 2011 - 15:40
Link pabaigos prie to pačio rėminimo, kad bent temos pabaiga būtų į temą:

Neišleiskite visko, ką gaunate. Statistika rodo, jog nominalus vidutinis darbo užmokestis po ilgo laiko vėl po truputį auga. Ekonominei recesijai traukiantis pamažu didėja ir galimybė vėl gauti premijas ar priedus prie atlyginimų, piniginę gali papildyti ir grąžinta mokesčių permoka ar pan. Svarbu, kad neplanuotos ar nereguliarios pajamos iš sąskaitos nedingtų taip pat greitai, kaip į ją pateko. Atidėkite jas, kad greičiau pasiektumėte savo tikslus.
Kaupkite nenumatytiems atvejams ir didesniems įvykiams ar pirkiniams . Ekonominio nuosmukio metu įsitikinome, kaip svarbu turėti finansinį rezervą, kuris padėtų išsilaikyti sumažėjus pajamos ar netekus darbo. Jei lieka laisvų pinigų, dabar pats laikas pradėti (jei to dar nedarėte) kaupti juodos dienos rezervą ir iš anksto ruoštis didesnių išlaidų reikalaujantiems įvykiams, tokiems kaip automobilio, baldų ar buitinės technikos keitimas, atostogos, jubiliejus ar pan.
Atsakingai žvelkite į ateitį . Šiandien turime visas galimybes pasirūpinti savo ir savo artimų ateitimi, todėl apsvarstykite galimybę apsidrausti nuo pasekmių, kurias galėtų sukelti pagrindinio šeimos maitintojo netekimas, jūsų ar jūsų vaikų sveikatos sutrikdymas. Taip pat prisiminkite, kad norėdami geriau gyventi senatvėje, tuo rūpintis turite jau dabar – kuo anksčiau pradėsite kaupti, tuo daugiau sukaupsite.
Atiduokite skolas ir padenkite įsiskolinimus arba bent dalį jų. Geriausia pradžia sėkmingam asmeninių finansų valdymui – tuščias popieriaus lapas. Taigi, pasistenkite, kad jūsų finansinio gyvenimo netemdytų iš praeities besivelkantys skolų likučiai. Jei visų skolų per vienus metus atiduoti ir nepavyks, didelis žingsnis į finansinę nepriklausomybę bus bent dalies jų padengimas.
Laiku atsiskaitykite su visais kreditoriais ir paslaugų teikėjais. Delsimas apmokėti sąskaitas ar padengti įmokas, delspinigiai už pavėluotą laiką ir nepageidautina žyma kredito istorijoje dažnai būna ne pinigų, o finansinės disciplinos trūkumo rezultatas. Finansinei situacijai stabilizuojantis, visas įmokas padenkite kuo anksčiau, o sąskaitas apmokėkite vos jas gavę.
Nesiskolinkite vartojimui . Dalis gyventojų, norėdami čia ir dabar turėti daiktą, kuriam reikėtų ilgai taupyti, skolinasi: išsimokėtinai įsigyja baldus, buitinius prietaisus ar naujesnius automobilius. Venkite savo trumpalaikius poreikius finansuoti skolintais pinigais, mat už juos įsigyti daiktai nekurs naujų pinigų, laikui bėgant nuvertės, o mokėti įmokas vis tiek reikės.
Įdarbinkite laisvus pinigus . Pirmasis žingsnis, kurį būtina padaryti norint pasiekti finansinę laisvę – išleisti mažiau nei uždirbi. Likusias lėšas verta investuoti, kad pinigai augintų pinigus. Žinoma, investavimas į akcijas ar vertybinius popierius reikalauja papildomų žinių, todėl iš karto taip rizikuoti nereikėtų – nebloga investavimo priemonė pradžiai gali būti ir terminuotasis ar investicinis indėlis, taupymo obligacijos ar periodinis investavimas.
Planuokite biudžetą ir pirkinius . Norėdami sėkmingai valdyti biudžetą turite ne tik žinoti, kur ir kiek išleidote, bet ir planuoti visus pirkinius – nuo kasdienių maisto produktų iki tokių didelių, kaip televizorius ar baldai. Ne tik sudarykite reikalingų produktų ir daiktų sąrašą, bet ir skirkite laiko pasidomėti, kur tą daiktą galite įsigyti pigiau. Tai padės ne tik racionaliau apsipirkti, mažiau išleisti, bet ir gauti didesnę vertę už tą pačią pinigų sumą.
Į finansų planavimą įtraukite visą šeimą. Jūsų šeimos finansai yra ne tik jūsų, bet visų šeimos narių reikalas. Ir vaikai bus labiau sukalbami bei geriau supras, kodėl negali dabar pat gauti kokio nors daikto, jei jausis turintys teisę tvarkyti bendrus šeimos reikalus. Todėl periodiškai renkite šeimos susirinkimus ir aptarkite visus svarbius finansinius klausimus, pasiekite susitarimą, ką ir už kiek pirksite.
Atsisakykite finansiškai žalingų įpročių . Didžiausias šeimos biudžeto eilutes paprastai sudaro išlaidos maistui, daug pinigų paskirti tenka ir mokėjimams už elektrą, vandenį, kitas paslaugas, pinigų reikalauja ir daugelis silpnybių. 2011-aisiais kainos augs (ypač būtinųjų prekių ir paslaugų), tačiau finansinis sunkmetis neužsitęs, jei išlaidas pasistengsite sumažinti pakeisdami apsipirkimo bei vartojimo įpročius, paieškodami kitų prekybos vietų ar pakeisdami mokėjimo planus, taip pat atsisakydami rūkymo, papildomo kavos puodelio kavinėje ir kitų finansiškai brangių silpnybių.
Neužmirškite savęs . Asmeninių finansų valdymas neturi tapti paskutines jėgas išsunkiančia ir visų malonumų atsisakyti priverčiančia pareiga. Tiesiog Jūsų išlaidos turi atitikti Jūsų realias finansines galimybes. Taigi tiek smagi atostogų išvyka į tolimą kraštą, tiek vakarienė su draugais mieste gali būti pagrįstas atpildas už atsakingą nuolatinį finansų planavimą ir balanso biudžete išlaikymą.


Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 07 04, 16:38)
Pagyvenus, ar jus tikintys (kaip seima)? Kodel Jezuitai?
Stripuli, saivinu ir reminu  4u.gif


Tikintys. Bet su katalikišku praktikavimu esam labai apsileidę. Aš nepratinta nuo vaikystės, neturiu poreikio, o prisiversti neprisiverčiu. Vyrą iš viso į bažnyčią vestis baisu - jis dėl kai kurių praktikavimo niuansų su kunigu ginčijasi, nes jam tai kertasi su tikėjimo tiesom. Kai mes sūnui dėl rekomendacijos su kunigu kalbėjom, aš maniau, kad "sudegsiu" ant kėdės, kai vyras su kunigu "susikibo". Dukros krikštas irgi buvo viena iš "karštų" temų doh.gif

Dėl jėzuitų aš nesu tikra. Svarstėm kaip vieną iš trijų alternatyvų. Bet ir patys turim abejonių, ar tos mokyklos pliusai kompensuoja minusus. Kaip ir leidom pačiai rinktis, nori ar ne. Dukra užsimanė laikyti stojamuosius, nes dvi geriausios draugės irgi planuoja laikyti, o trys klasiokai, su kuriais labiausiai nenori mokintis toliau, nesiruošia ten stoti. Bet dar metai, gal dar persigalvos. Tik tiek, kad jei jau nori stoti į jėzuitus - krikštyti reikia.
Atsakyti
pagyvenus , prieš dešimt metų porą dienų padirbau ten mokytoja, paskui užtemperatūrinau ir pavadavimai baigėsi. Tai labiausiai man patikęs dalykas tuo pat metu buvo labiausiai nepatikęs dalykas lotuliukas.gif
tai, kad sėdi sargas ir nieko svetimo neįleidžia ir vaikų neišleidžia pamokų metu.
Manau, dabar gal kiekvienoj mokykloj taip? Nors kas žino.

o šiaip mane kaip netikinčią tai tvarkingai "šliaukino" visos tos maldos (atsiprašau) ... Vaikai tai pasirodė simpatiški (trylikmečius mokiau).
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2011 07 04, 17:30)
o šiaip mane kaip netikinčią tai tvarkingai "šliaukino" visos tos maldos (atsiprašau) ... Vaikai tai pasirodė simpatiški (trylikmečius mokiau).


O kas dėl maldų - vienintelis dalykas, kuruos sūnus niekada nesiskundžia. Manau kiekvienas išnaudoja jas kaip naudingiau jam pačiam - kas pasimeldžia, kas pasnaudžia, kas mintyse pasikartoja pamoką.
Aš atsimenu buvau labai laiminga, kai mūsų mokykloje kažkokių partijos suvažiavimų metu rytinę mankšta pakeisdavo suvažiavimo naujienų skaitymu mokiniams. Ir būdavau labai nelaiminga, kai suvažiavimas baigdavosi ir vėl reikėdavo rytais stadione ar koridoriuose (šaltuoju sezonu) daryti makštą doh.gif

Man dabar bėda per trumpą laiką krikštynas suorganizuoti. Reikia rūbų, reikia dėl vaišių nuspręsti. Labai jau netikėtai jos ten priėmė sprendimą. O nuvilti nenoriu - buvau žadėjusi, kad jei jau norės - padarysim tas krikštynas. Dėl to stojimo kol kas galvos labai nesuku - norės, lai stoja, persigalvos - irgi nieko tragiško.
Atsakyti
Sveikos,

Kas naujo? As vakar iseigine turejau, maze i darzeli isleidau. Verkia vaikas, man sirdi skauda...

Vakar gavom savo priesttao samata. Ten prisideda 30 kv., pakaiciavo tikuz sienu pastatyma 40 tukst, ir dar be pagrindiniu medziagu. Kaip statybininkai gyvena? Jega... Nebezinom ka daryt sad.gif
Atsakyti
Muse ziauru blink.gif
isivaizdavau, kad uz tiek vos ne viso namo sienas pastatyti galima doh.gif o gal jums turint projekteli paprasciau kreiptis ne i firma, o i privaciai dirbancia brigada, ar asmenis g.gif nes su tokia pradzia jusu priestatas be vargo isaugs iki 100tukst doh.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2011 07 05, 08:25)
Muse ziauru blink.gif
isivaizdavau, kad uz tiek vos ne viso namo sienas pastatyti galima doh.gif  o gal jums turint projekteli paprasciau kreiptis ne i firma, o i privaciai dirbancia brigada, ar asmenis g.gif nes su tokia pradzia jusu priestatas be vargo isaugs iki 100tukst doh.gif


drinks_cheers.gif Uz 40 stuku viso namo sienas pastatyt galima blink.gif O jie dar cia kaina tik uz darba (be medziagu), tai visai nesuvokiama blink.gif
Atsakyti
Pradedu jaustis labai atsilikusia nuo gyvenimo.
Ar tikrai dabar pirmai komunijai mergaites rengia ale vestuviniais nuotakos "tortais"? Per sūnau komuniją neatkreipiau dėmesio į mergaičių aprangą, kažkaip nešokiravo manęs. Bet kai bandau įsivaizduoti tą tortą ant savo mažylės - purto doh.gif

Norimas variantas būtų balta, gal su neiššaukiančiu raštu, medvilnės maišytos su sintetika sunknutė. Deja, tokių net panašių nėra. Iš viso "tortyno" radau pora variantų, mano supratimu, dar padoriai atrodančių ant mergaitės.
user posted image

user posted image

Kitas šokas - bateliai. Ar dešimtmetei jau perka "kablukus".
user posted image

Suprantu, kad šventei tik. Bet ar tikrai vaikas su jais paeis normaliai, neklišinėdama? Maniškė svaigsta dėl "kablukų", bet aš visada akcentuoju, kad maža dar. Bateliai tik tokie, kaip pas mergaites su suknutėmis, t.y. be kulniuko. Bet jei ji užmatys, kad kitos gauna su kulniukais, bus eilinis "kartų konfliktas".
Gal aš tiesiog atsilikus ir nesuvokiu, kad mano mažylė jau užaugo ir dabar mados ir tvarkos kitokios doh.gif
Šneku, kaip kokia senė, bet mano laikais vaikus rengė kaip vaikus iki kokių 14-15 metų. Dukros klasėje tik 6 mergaitės ir kiek pastebiu irgi labai vaikiškos. O į kitus vaikus kažkaip dėmesio neatkreipiu. Gal kitos esat pastabesnės.
Papildyta:
QUOTE(Muse @ 2011 07 05, 09:05)
Sveikos,

Kas naujo? As vakar iseigine turejau, maze i darzeli isleidau. Verkia vaikas, man sirdi skauda...

Vakar gavom savo priesttao samata. Ten prisideda 30 kv., pakaiciavo tikuz sienu pastatyma 40 tukst, ir dar be pagrindiniu medziagu. Kaip statybininkai gyvena? Jega... Nebezinom ka daryt sad.gif


Nepanikuok. Pradžiai peržiūrėkit samatą atidžiai ir paieškokit dar porą alternatyvų, kad paskaičiuotų.

Organizuojant pačiam (per brigadas ir privatininkus) bus pigiau. Bet truks greičiausiai ilgiau. O statytis nuosavam kieme yra didžiulis blogis, jei dabar daryčiau - geriau sumokėčiau kažkiek daugiau, kad pabaigtų per įmanomai trumpiausią laiką.
Atsakyti
Pagyvenus, nupirk vaikui kablus, butinai nupirk! As neturejau, tai atejus pas drauge (pradineje mokykloje), ji man savo kulniotus batelius vietoj tapkiu duodavo, vaisciuojau po jos namus. Kokia laiminga jauciausi wub.gif O cia gi svente, jos o ne tavo, tegu rengiasi kaip nori.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti