Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip apsiginti nuo palaido šuns?

QUOTE(Mistika... @ 2011 06 01, 18:59)
Na tai nuveskite bent karta i savaite suni kur i miska ir tegul jis sau issilaksto iki soties! Nematau kame problemos?

Kame problemos? Tame ir problemos,kad net miške vedžiojant šunį atsiranda aiškinančių.
iki šiol atsimenu frazę vieno diedo pasakytą vidury gūdaus miško- " čia tu ka,viena įsivaizduoji esi ???"
Nu taip biggrin.gif įsivaizdavau biggrin.gif kol jis iš už krūmo neiššoko....
Atsakyti
QUOTE(grazi furija @ 2011 06 01, 17:20)
Kame problemos? Tame ir problemos,kad net miške vedžiojant šunį atsiranda aiškinančių.
iki šiol atsimenu frazę vieno diedo pasakytą vidury gūdaus miško- " čia tu ka,viena įsivaizduoji esi ???"
Nu taip biggrin.gif įsivaizdavau biggrin.gif kol jis iš už krūmo neiššoko....

Na bet miske zmogu sutikti zymiai mazesne tikimybe, nei miesto parke, todel ir priekaistu maziau bus mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš tiesa pasakius laikaus principo-bijai vilko neik į mišką biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mistika... @ 2011 06 01, 19:24)
Na bet miske zmogu sutikti zymiai mazesne tikimybe, nei miesto parke, todel ir priekaistu maziau bus  mirksiukas.gif

Gal rečiau smile.gif kitur aš savo šuns apskritai stengiuos nepaleisti. Gerai,kad miškas pora žingsnių nuo namų..
Bet kai koks nors bomžas tam pačiam miške tave iškeikia kaip savo sugėrovą...nu nuotaika ilgam subjūra. Ir dar būna labai labai pikta. Nes nu....man gal irgi nepatinka kai kurie vaikai...jie būna spjaudosi,gnaibosi,rėkia,jie netaktiški...bet aš juos pakenčiu...
O va ima ir atsiranda žmogus,kuris pareiškia,kad man šunys nepatinka,todėl jie neturi teisės NIEKUR lakstyti laisvi apart savo kiemą.. (aš čia ne apie jus mirksiukas.gif ) kurio aš neturiu..
Vistik miške aš norėčiau visiškos laisvės biggrin.gif
O Zay posakis liuks biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grazi furija: 01 birželio 2011 - 17:35
QUOTE(Mistika... @ 2011 06 01, 16:59)
Na tai nuveskite bent karta i savaite suni kur i miska ir tegul jis sau issilaksto iki soties! Nematau kame problemos?

Ar tik iš mėnulio neiškritote?
Miškas - tai arba draustiniai, arba medžioklės plotai. Ir ten, ir ten palaidiems šunims būti negalima. Geriausiu atveju bauda, blogiausiu - šunį nušaus.

Ir porai kitų korespondentų (neįsidėmėjau nick'ų, bet gal atsirinksit):
Kad gyvūnų teisės Lietuvoje mažai kam rūpi, tai čia jokia naujiena, šunų neauginantiems atrodo normalu neturėti legalios galimybės paleisti šunį laisvai lakstyti. Jie visada pasakys - reikėjo apie tai pagalvoti prieš įsigyjant šunį biggrin.gif Nu pagalvosim, ir kas iš to? Vis tiek šunį įsigysim. Žmogus, kurio gyvenimo būdas - kinologija, negyvens be šuns. Paslapčia tikiuosi, kad šunų nemylėtojai išemigruos, ir mums bus laisviau... Iš tikrųjų nusibodo skaityti pasakas apie tai, kad kiekvienam žingsny laksto išsišiepę agresyvūs šunys, ir tik puola, tik kanda... Kaži kodėl manęs nepuola? Jei ir prabėga pro šalį, tai eina ir nueina savais keliais....
Vedžiojant savo šunį - kas kita, iš tikrųjų yra rizika susidurti su svetimu priešiškai nusiteikusiu šunimi. Tai ir kalbėkim apie tai, kaip tos rizikos išvengti, o ne eilinį kartą apie tai, kaip kokią nors niekuo dėtą supermamytę su palikuoniu iki apsisiusiavimo išgąsdino koks prabėgantis pro šalį šunėkas. Nugi yra visokie delfiai ir krūva kitų portalų, ar jau ir ten netelpat su savo komentarais?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva D.: 01 birželio 2011 - 18:17
QUOTE(mondioring @ 2011 06 01, 14:43)
jei neturi lazdos,peilio,elektroshoko,lietsargio-va tokiu balsu galima apsiginti biggrin.gif  http://www.youtube.c...h?v=6FdFfmfLp50 gal ne i tema bet as apakes del balselio smile.gif

siap tai jusu ikeltas pasirodymas superinis, net asara isspaudzia wub.gif bet as ne apie tai... man asmeniskai buvo atvejis, kai pas tevus gyvenau nuosavam name su savo labradoru ir vakare ziema isejus pasivaikscioti staiga is niekur islindo rotveilerio ir VA misrunas, tiesiu taikymu puole ant mano suns, kuris tik prisispaude prie zemes ir net pabegt negalejo, nes tas zveris jam kompastiravo nugara tuo metu, puoliau rekti seimininkui, kad pasiimtu suni, o jis man aiskina, kad jo suo nieko nepadarys schmoll.gif bet maniskis jau klykia... tada nzn kodel, bet kaip uzstaugiau tam suniui :NAMO!!!!!, tiesa, jis maniski paleido, bet priplojes ausis ir sieptais dantim pradejo eiti i mane, pirma mintis buvo, jei kas, griusiu veidu i zeme, kad jis manes nesubjaurotu fear.gif fear.gif o seimininkas jo stovi uz manes ir sako:jus, ponia, nebijokit, jis nekanda, tai as jam sakau, gal jus ji pasiimkit jau,o tada isgirstu Oskaro verta atsakyma: AS PATS JO BIJAU doh.gif , nesuprantu kaip bet isijunge man piktumas ir kaip uzkaukiau ant to suns:NAMO IR STAIGIAI< NES UZMUSIU!!!!! po kokiu poros sekundziu jis nuleido galva ir letai nupedino blink.gif patikekit, tokio dalyko niekada daugiau patirti, bet takart mane isgelbejo mano balsas drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2011 06 01, 19:04)
Ar tik iš mėnulio neiškritote?
Miškas - tai arba draustiniai, arba medžioklės plotai. Ir ten, ir ten palaidiems šunims būti negalima. Geriausiu atveju bauda, blogiausiu - šunį nušaus.

Ir porai kitų korespondentų (neįsidėmėjau nick'ų, bet gal atsirinksit):
Kad gyvūnų teisės Lietuvoje mažai kam rūpi, tai čia jokia naujiena, šunų neauginantiems atrodo normalu neturėti legalios galimybės paleisti šunį laisvai lakstyti. Jie visada pasakys - reikėjo apie tai pagalvoti prieš įsigyjant šunį biggrin.gif Nu pagalvosim, ir kas iš to? Vis tiek šunį įsigysim. Žmogus, kurio gyvenimo būdas - kinologija, negyvens be šuns. Paslapčia tikiuosi, kad šunų nemylėtojai išemigruos, ir mums bus laisviau... Iš tikrųjų nusibodo skaityti pasakas apie tai, kad kiekvienam žingsny laksto išsišiepę agresyvūs šunys, ir tik puola, tik kanda... Kaži kodėl manęs nepuola? Jei ir prabėga pro šalį, tai eina ir nueina savais keliais....
Vedžiojant savo šunį - kas kita, iš tikrųjų yra rizika susidurti su svetimu priešiškai nusiteikusiu šunimi. Tai ir kalbėkim apie tai, kaip tos rizikos išvengti, o ne eilinį kartą apie tai, kaip kokią nors niekuo dėtą supermamytę su palikuoniu iki apsisiusiavimo išgąsdino koks prabėgantis pro šalį šunėkas. Nugi yra visokie delfiai ir krūva kitų portalų, ar jau ir ten netelpat su savo komentarais?

Bet ne gi dabar nekreipti demesio i tuos kaip jus pavadinot "supermamyciu palikuonis"? Jei suo isgasdina vaika - tai ne vaiko problema, o suns seimininko. Reiskias jis negali pasirupint aplinkiniu saugumu, kas liecia jo suni g.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaffa @ 2011 06 01, 20:50)
Bet ne gi dabar nekreipti demesio i tuos kaip jus pavadinot "supermamyciu palikuonis"? Jei suo isgasdina vaika - tai ne vaiko problema, o suns seimininko. Reiskias jis negali pasirupint aplinkiniu saugumu, kas liecia jo suni  g.gif

Neisizeiskit, as suprantu, kad siaubinga patirti ta jausma, kai suo puola, bet dazniausiai ta puolima zmones tik suprojektuoja mintyse mirksiukas.gif juk jei realiai butu toks didelis procentas apkandziotu zmoniu, tai manau, kad apie tai skalambytu visos ziniasklaidos priemones ax.gif
Papasakosiu is savo patirties, einu Nidoje misku is pliazo, suo priristas, labradoras dresuotas, matau is toli ateina dvi mamytes su vezimukais, zinau, kad neprasilenksim, tai as pasitraukiau nuo kelio kokius tris metrus, beveik sulindau i krumus, kad tik nesukelciau kokio diskomforto mamoms ir tuo labiau vaikams 4u.gif ... ir ka jus manot? viena mamyte kad uzstauge: kaip jus dristate vaikscioti su sunim cia, cia keliukas zmonems doh.gif ir isvis sunis reikia uzdrausti tureti, tie debilai tik kanda... ir tt., bet "smagiausia", kad visko finale ji savo turbut kokiu 1,5metu pypliukui pasake: neziurek, maziuli, i ta kosmara, matai kokiu siaubunu ant svieto yra doh.gif doh.gif doh.gif nesusilaikiau ir pasakiau jai, kad man jos vaiko nuosirdziai gaila, nes jam teko tokia siaubune mama... po siu mano zodziu kita mama siai pasake: gal tu tikrai jau persudei, juk ji pasitrauke is kelio, suo tyli... as suprantu, kad mamai jos vaiko saugumas auksciau visko, bet as stovejau uz triju metru su priristu sunimi, todel galiu pasakyti, kad dazniausiai zmones isivaizduoja pavoju, neneigiu, kad pilna situacija, kai tikrai pavojinga, bet manes siuo atveju apkaltinti negalima buvo, taip kad kartais ir mamos perlenkia lazda 4u.gif
Na, pasakykit man ar as savo sunim nepasirupinau ir nepasitraukiau zmonems is kelio, kad negasdint zmoniu, bet matai, as neturiu teises vaiksciot su savo suniu ten kur zmones vaiksto, bet as irgi zmogus ir priedo zmones vaiksto VISUR!!! tai kur man detis? doh.gif
Atsakyti
Sveikos mirksiukas.gif

Ziuriu komentaru cia nemazai, nepastebejau sios temos, kol pati su tokia situacija nesusiduriau... Musu name (daugiabutyje) gyvena tokia moteris ir laiko suni kazka panausaus i pudeli, bet tikrai ne pudelis, gal misrunas, vidutinio dydzio. Pirmaji karta su jais susidureme namo kieme, suo buvo palaidas, seimininke vaikstinejo salia ir mums reikejo pro juos praeiti. Tas suo pamates mus prisispaude ant zemes ir ziuri, o seimininke rusiskai paaiskino kad nebijokit, suo ne piktas. Bet artejant arciau, suo puole ant mano suns (cvergsnauceris), tai gerai, kad spejau sureaguoti ir ciupau savo suni i rankas. Beja maniske jauna, dar nera 6 menesiu. Ta karta kazkaip dar nelabai sureagavau, bet ir ta agresija nebuvo labai stipri. Antra karta susiduriau su jais toliau nuo namu. Suo vel buvo palaidas. Tik pamates mus, vel pritupe prie zemes ir jau nujausdama, pasiemiau savo suniuka iskart i rankas, Tai jis puole ant manes ir pradejo loti agresyviai. Seimininkei pasakiau kad prisiristu toki suni, nes jau ne pirmas kartas, bet pasirodo, kad ji nesupranta lietuviskai doh.gif O rusiskai, as nemoku pasakyti.. Ir galvoju, kaip reikia su tokia susikalbeti, kuti net matydama savo suns agresija, suns nebaria ir nieko nedaro doh.gif Jeigu bus toks trecias kartas, nzn ka darysiu.. bash.gif ar galima kazkur skustis? ar skiriamos baudos seimininkams?? Beja, kaip kazkuri minejo del asariniu duju, ar jos nekenkia suniui? Vistiek praejus pykciui, butu gaila to suns ax.gif
Atsakyti
QUOTE(neaukla @ 2011 06 01, 21:08)
Neisizeiskit, as suprantu, kad siaubinga patirti ta jausma, kai suo puola, bet dazniausiai ta puolima zmones tik suprojektuoja mintyse mirksiukas.gif juk jei realiai butu toks didelis procentas apkandziotu zmoniu, tai manau, kad apie tai skalambytu visos ziniasklaidos priemones ax.gif
Papasakosiu is savo patirties, einu Nidoje misku is pliazo, suo priristas, labradoras  dresuotas, matau is toli ateina dvi mamytes su vezimukais, zinau, kad neprasilenksim, tai as pasitraukiau nuo kelio kokius tris metrus, beveik sulindau i krumus, kad tik nesukelciau kokio diskomforto mamoms ir tuo labiau vaikams 4u.gif ... ir ka jus manot? viena mamyte kad uzstauge: kaip jus dristate vaikscioti su sunim cia, cia keliukas zmonems doh.gif  ir isvis sunis reikia uzdrausti tureti, tie debilai tik kanda... ir tt., bet "smagiausia", kad visko finale ji savo turbut kokiu 1,5metu pypliukui pasake: neziurek, maziuli, i ta kosmara, matai kokiu siaubunu ant svieto yra doh.gif  doh.gif  doh.gif  nesusilaikiau ir pasakiau jai, kad man jos vaiko nuosirdziai gaila, nes jam teko tokia siaubune mama... po siu mano zodziu kita mama siai pasake: gal tu tikrai jau persudei, juk ji pasitrauke is kelio, suo tyli... as suprantu, kad mamai jos vaiko saugumas auksciau visko, bet as stovejau uz triju metru su priristu sunimi, todel galiu pasakyti, kad dazniausiai zmones isivaizduoja pavoju, neneigiu, kad pilna situacija, kai tikrai pavojinga, bet manes siuo atveju apkaltinti negalima buvo, taip kad kartais ir mamos perlenkia lazda 4u.gif
Na, pasakykit man ar as savo sunim nepasirupinau ir nepasitraukiau zmonems is kelio, kad negasdint zmoniu, bet matai, as neturiu teises vaiksciot su savo suniu ten kur zmones vaiksto, bet as irgi zmogus ir priedo zmones vaiksto VISUR!!! tai kur man detis? doh.gif

Nu jo uzsirovet cia bigsmile.gif Aisku nesveiku zmoniu irgi yra, sioje situacijoje teisingai pasielget, bet ar visi taip daro? Jej visi darytu taip, t.y. pasitrauktu nuo kelio, vedziotu sunis ant pavadziu, tai nebutu siu baisiu mitu apie sunis-kandikus. Paciai kazkada teko but aprektai kad mano doberio misrune (be galo mielas su savais ir i svetimus nereaguojantis suo) ejo misko takeliu be antsnukio doh.gif Bet esu macius ir kitas sio medalio puses, o zmones deje linke gerus dalykus greit pamirsti, o blogus atsimena ilgai schmoll.gif O vaikas galu gale gali ir tiesiog pro sali einancio didelio suns issigasti. Mes va pvz vakar iki asaru prigasdinom 2 metu mergyte... o pas mane net ne labrikas, o 3kg sverianti 4menesiu misruniuke doh.gif Tiesiog ejom saligatvio pakrasciu, tvarkingai su pavadziu... Teko mamytei dukra imt ant ranku, o mums uzleisti kelia ir pasitraukti keliais metrais i zoles thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(neaukla @ 2011 06 01, 20:08)
tai kur man detis? doh.gif

ir labai suprantu, ir juokas paėmė biggrin.gif
aš irgi kartais pasitraukiu taip į šalį, kad neduok Dieve, nesustresuotų. Bet kita vertus, kitam gali kaip tik atrodyt-va,pasitraukė, gal agresyvus. Todėl dažnai praeinu pro šalį, šunį apvyniojusi aplink koją,galva iškelta, žvilgsnis tik tiesiai (mintyse galvoju ,tik nesusipainiok tarp kojų man, šunie biggrin.gif). Dažnai ir tylom pasiseka praeit biggrin.gif

Daiva D- thumbup.gif !
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2011 06 01, 15:24)
Jei paskaitytumėte diskusiją nuosekliai, tai pamatytumėte,kad tai tebuvo mano atsakymas į pasiūlymą įsigyti ilgą pavadį ir šunį laikyti visada tik pririštą.

skaiciau, tai ir kilo klausimas, jeigu nera salygu laikyti gyvuna, kam ji reikia isigyti ir poto piktinis ïr kur man ji vedzioti?

Taip, mano gyvūnas yra mano rūpestis, bet kodėl tada automobilių parkavimo aikštelės yra visų mokesčių mokėtojų rūpestis, kaip ir vaikų žaidimų aikštelės, dviračių takai, riedutininkų rampos ir pan.? Ar šunų augintojai nėra mokesčių mokėtojai? Kodėl jiems skiriami TIK plakatai miestuose apie tai, kaip reikia susirinkti šunų išmatas?  g.gif

na uz sunis yra renkamas tik 10 lt mokestis, kuri moka duok dieve keli procentai sunininku, daug daugiau is ju atsibodusius savo augintinius isspiria lauk - va tam ir nukeliauja visu kitu sunininku uz sunis mokami mokesciai.
O jeigu tamsta kalbi apie bendrai mokamus mokescius, tai galiu zinok prisideti prie pasipiktinimo - mano papugai zinok irgi nemaciau nei aiksteliu pasiskraidymo irengtu, nei jokios aplinkos pritaikytos - tenka namie uzdaryta laikyti ir dar bjaurybe niekaip neismoksta sikti i viena vieta, tai grizus is darbo tenka po namus su skuduriuku vaikscioti. O dabar sugalvojo, kad geriausia vieta migdytis yra ant mano peties. Nors mokescius irgi moku.
Nors zinai ka ten papugai ar suniui pritaikyta aplinka - kiemas yra is 5 penkiaauksciu po 20 butu, o kieme net zaidimo aiksteles nera.
p.s. o jau lyginti, kiek mokesciu sumoka masinu savininkai ir sunininku 10 lt i menesi yra mazu maziausia juokinga
Beje, o jūs žinote bent vieną vietą Lietuvoje, kur šuo legaliai galėtų "laisvas ( be pavadelio ir antsnukio) issilakstyti, issidukti ir patenkinti smalsuma susipazinti su aplinka"? Turiu omeny ne privačią aptvertą valdą. Ar mes čia nei vienas neturėtumėm niekada ir niekur paleisti šunų?  g.gif

kadangi suns neturiu jau beveik desimtmeti, tai galiu klysti, bet ar sunu vedziojimo aikstelese negalima paleisti sunu? Nors labai panasu, kad vel gristame prie klausimo, jeigu nera salygu augintiniu, tai kam ta augintini isigyti - cia gi ne netyciukas po nesuveikusios apsaugos, o samoningas ir apgalvotas ( na bent jau turetu toks buti) veiksmas.
Nors pvz pas mus niekas nesipiktina, kai sunininkai prie namu esancioje pievoje vedzioje ir paleidzia sunis anksti ryte, kai tenais nebuna kitu zmoniu. tik aisku, kai dovaneles susirenka, o tai poto zmones tenais, kad ir iskylauti prie upelio renkasi.

QUOTE(neaukla @ 2011 06 01, 21:08)

o tai niekaip i "makaule nedaeina" ( prasau neisizeisti - vaizdingas posakis), kad jeigu suo ir "puola" dziaugmasis ar is smalsumo ir noro susipazinti ir tas "puolimas" baigiasi apuostymu, apseilejimu, ar drabuziu istepimu.... kitam zmogui tai gali nebuti nei miela, nei malonu (o gali ir isgasdinti) ir tai sunininko pareiga uztikrinti, kad to nebutu.
p.s. ir nebutina persudyti - Tau vaiksioti, kur nori niekas nedraudzia. Kalba ejo kaip suprantu apie sunu - pataisykit jeigu klystu, bet ar LT i papludimi galima vestis sunis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bekasė: 01 birželio 2011 - 20:44