Įkraunama...
Įkraunama...

Gyd. M.Diliautienė

Sveikos mamytės, ačiu už atsiliepimus. Kalbėjausi aš jau pati su gydytoja Diliautiene, pirmas įspūdis man patiko, švelni, maloni,įsiklausanti - taip galėčiau ją apibūdinti. Ji man rodė tą privačią palatą irgi, sakė kainuoja 150 lt (ar 125 tiek prisiskaičius pati susipainiojau) už visą gulėjimo laikotarpį, bet taip pat minėjo, kad tai loterija. Bus laisva - galesi naudotis, ne - tai ne. Bet ir kitos palatos normalios, tik be dušo, tuoleto žinoma. Sakė, kad panorėjus ir su vyru nakvoti galėsi ( pirma para25lt., sekančios po 5 lt.), tada reiks rinktis vienutę. Žodžiu jokiu problemų. Ir dar pridūrė, kad jei teks daryti cezarį tai iš tos privačios palatos vistiek tektų išeiti, nes ji cezario atvejui nepritaikyta, tai tik pinigai veltui bus sumokėti.
Ir dar, mane suglumino tas faktas dėl vagystės - baisu. ohmy.gif Manau jos pavardę būtinai reiktų bent čia, forume, paskelbti, kad kitos mamytės saugesnės būtų. Na, pasirodo ir šiuose gimdymo namuose visokių kuriozų būna.
Atsakyti
Taip, vienutej saldytuvas yra. Bet as juo nepasinaudojau, nes isijunginedavo ir issijunginedavo kas 3 min ir su tokiu garsu, kad kudikis issigasdavo ir prabusdavo.
Vienvetes palatos bene didziausias pliusas tas, kad yra vonia ir dusas vietoj. Nes kai man po cezario reikejo keltis i wc, akyse buvo zalia, keliai drebejo, o per ausu spengima net nuleidziamo tupzike vandens negirdejau, tai nelabai isivaizduoju, kaip as i kitam koridoriaus gale esanti wc buciau nusliauzus.
Su Dr.Diliautiene susiduriau, kai dar budama nescia gulejau pataloginiam. Mane priziurejo kita gydytoja, bet as gulejau jos palatoj. Nezinau, kokia ji kaip specialiste, bet kaip zmogus - isties puiki. Labai svelni ir motiniska tokia. Apziuredavo ir nuglostydavo mums pilvukus, svelniai kalbindavo, raminanciai nuteikdavo.
Atsakyti
As gimdziau pas gyd. Diliautiene, ja parekomendavo pazystami. Is pradziu atrode nieko, bet kai iki gimdymo liko tik dvi savaites- dingo. Skambinu i ligonine, o man sako, kad jos visa menesi nebus, ji kursuose (pries kelias dienas buvom susitikusios, bet ji manes neispejo). Susiradau ja namuose, susitarem suitikti ligoninej. Per antra susitikima ji mane pagulde i ligonine, nors iki gimdymo buvo like visa svavaite, sake jeigu kas, kad buciau vietoje ir priziures kitos. Savaite isgulejau (budama visiskai sveika), ji prizadedavo ateiti, bet neateidavo, reikedavo skambinti, jieskoti. Vienu zodiu stresas, net norejom keisti ligonine. Jau budama gimdykloj, vyras dar jos iskojo, bet aciu dievui suspejo ateiti (pasirode 15 val. pagimdziau 18h). Gimdymo metu visa laika isbuvo, viska pati dar, nieko negaliu prikisti, bet po gimdymo tik viena karta buvo uzejusi ir paklause kaip sekas (uz gimdyma jai buvo sumoketa). As asmeniskai pas ja antro nebegimdysiu, pati ieskausi kitos gyditojos, nes kai prisimenu ja, emocijos nekokios.
Atsakyti
Sveikos mamytės! Skubu ir aš pasigirti, gimė mano išsvajota dukrytė. Mums jau 16 dienų. Mes visi labai džiaugiamės. Sūnelis jau apsiprato, nerimas, kad jis antroje vietoje dingo. Gimdžiau pas gydytoją Diliautienę. Man ji patiko. Išsikviečiau ją telefonu, ji atvyko. Bandžiau pati gimdyti, bet vėl nepavyko. Darė cezarį.
Atsakyti
Ir as gimdziau VGN. Visa laika lankiausi pas vyr. gyd. pavaduotoja K.Maciuliene. Prieziura (ir pinigai) buvo labai geri. Nespeju pasiskust - iskart daro tyrimus, skiria palata pagulet, atsigaut porai valandu, kol bus tyrimu rezultatai ir pan. Likus 3 dienoms iki gimdymo ji isejo atostogaut. Suvede su gyd. Diliautiene. Geresnio jausmo negu gimdydama gyvenime nesu patyrusi. Gimdyklas aprode likus 2 dienom iki gimdymo. Kol pries gimdyma man atlikinejo proceduras, vyro paklause, kurioj gimdykloj pageidautumem gimdyt. Gydytoja sokinejo svelniau negu mama. Pilva gloste, kalbino leliuka, ramino mane (nors visai nereikejo), drasino ir visaip palaike. Akusere buvo Bozena. Atejo, ramiai viska isaiskino, kaip, kas ir po ko vyks. Pasidariau epidurni nuskausminima, nesikankinau, nors pacius skausmus pradejau jausti praejus daugiau nei pusei gimdymo. Nesiruosiau kankintis. Anesteziologe uz duru tik ir laukia, kada pakviesim. Negana to, lanke tiek daznai, kad gydytoja pajuokavo, jog ja tuoj isvys (jai sumokejom 50 Lt, juokinga). Per pati gimdyma ramino, aiskino po kelis kartus, ka daryt, ir dar pagyre, kad galiu gimdyt ir gimdyt - kad visos mamos tokios butu. Nezinau, bet as visus saremius prasnaudziau. Turbut, kaip sake gydytoja, esu is tu retu moteru, kurios beveik nejaucia gimdymo skausmo.
Po gimdymo patalpino i palata, gyvenom su vyru. Bet jau seseles pasitaike tokios, kad neduok, Dieve. Pieno neturejau, o ten tokio zodio nesupranta, maitint misineliais neleidzia. Viena padori pasitaike, dave gliukozes, pasake misinuko pavadinimus, leido duoti ciulptuka. Dziaugiausi po paros parlekus namo, nes vaiko svoris pradejo krist, o ne augt.
Nezinau, kas tam skyriui vadovauja, bet kai visa sia istorija papasakojau per nestuma mane priziurejusiai gyd., ji pasake, jog sis skyrius problematiskas, buvo ne vienas nusiskundimas. Bet siaip tai antraji vaziuociau gimdyti tik cia.
Atsakyti
QUOTE (Kornelija @ 2004 08 26, 13:41)
Po gimdymo patalpino i palata, gyvenom su vyru. Bet jau seseles pasitaike tokios, kad neduok, Dieve. Pieno neturejau, o ten tokio zodio nesupranta, maitint misineliais neleidzia. Viena padori pasitaike, dave gliukozes, pasake misinuko pavadinimus, leido duoti ciulptuka. Dziaugiausi po paros parlekus namo, nes vaiko svoris pradejo krist, o ne augt.

o tai, ka po gimdymo iskart turi buti pieno????
as maniau, kad tik keli lasai priespienio huh.gif ...

o tai ir vaiko svoris turi augti iskarto????
tai kodel visur raso, kad pirmas tris paras krenta doh.gif
Atsakyti

Nu jo, idomiai tu cia Kornelija.. Tai jei ta gydytoja taip tavimi rupinosi, galejo ir paaiskinti, kad pirmomis dienomis pieno nebuna, tik keli lasai priespienio, kurio visiskai pakanka kudikiui, ir kad svoris pirmosiomis dienomis krenta visada.
Atsakyti
Man ji buvo rekomenduota Kauno P.Mažylio gimdymo namų direktoriaus, kaip kompetentingiausia VGN gydytoja. Kad nebijočiau gimdyt laugh.gif Tik aš gimdžiau kituose gimdymo namuose ir rinkausi irgi jo rekomenduotą gydytoją rolleyes.gif
Atsakyti
Kai man teko paguleti ligonineje, ji buvo mano palatos gydytoja. Siaip labai maloni, visada sypsosi, bet informacija tiesiog traukte traukti reikejo. Jei nepaklausi, kaip tyrimai ar pan. pati nieko ir nepasakys. Todel gimdyti susitariau pas kita gydytoja.
Atsakyti

Nors jau gyvenau Kaune, bet gimdyt važiavau (paskutinį mėnesį priėmė mama į svečius smile.gif ) į Vilnių, VGN, Tyzenhauzuose, pas gyd. Diliautienę, ramybės ir kompetencijos, profesionalumo įsikūnijimas thumbup.gif Planuoju antrą ir dar vis labai abejoju ar tik vėl ne Vilniuj, pas ją gimdyt rolleyes.gif , nes Kaune nelabai žinau tokių malonių ir profesionalių gydytojų. Tiesiog nepažįstu, žinoma, kad jų yra tongue.gif
Jau esu ją "pripiršus" dviem draugėm, viena jau pagimdė, kita dabar 7-am mėnesy-abi labai patenkintos.
Pas šia gydytoją lankiausi konsultacijose , kurios vyksta toj pačioj ligoninėj esančioj moterų konsultacijoj, pas ją ir gimdžiau. Iškart davė savo mobilaus nr. su komentaru:"ir dieną ir naktį". Štai taip. Susiuvo labai kruopščiai, niekada neleido panikuot, net , kai 2k. grėsė persileidimas, negąsdino, nors mažis ir dičkis buvo(4760g.), pagimdžiau pati su nedideliu kirpimu, be nuskausminimo, mažį iškart prie papo, po to lankė palatoj, domėjosi, apžiūrėdavo, konsultavo kitais moteriškais klausimais. Dėmesio daug ir malonaus. Aš, žinoma, nesakau, kad nebuvo standartinės sumos už gimdymą, bet visi puikiai žinom, kad daktarai be to gautų Seimo valytojos atlyginimą dry.gif .
Atsakyti
PAJA,
mes kovo pab. gimdysim. kaip tik pas Diliautiene. Gal patikslintum, kiek vis delto mokejot. Ir dar: ar kaip nors su ja taretes del akuseres, nes as zinau, kad butent ne daktaras, o akusere nudirba svarbiausia darba. Man labai aktualu, nes per pirma gimdyma buvau ziauriai plysusi verysad.gif , po to tai man sukele daug nepatogumu. Todel nepagaileciau akuserei, kad tik ji kaip nors ten su maziausiais nuostoliais vaika lauk isvairuotu. Siaip man Diliautiene patinka, kiek jau as ten pas ja lankausi.
Atsakyti
Auksta, gydytojai davem 400 Lt, akuserei tik 50 Lt (vardo nepamenu, lyg ir Lile), ir anesteziologei 50 Lt, nes gimdziau su nuskausminimu. Nors akuseres vardo ir nepamenu gerai, bet dirbo meistriskai: dukryte gime 4kg 200 gr, 54cm ugio, o as net neiplysau smile.gif Po to, dar akuserei vyras dave kazkokiu suvenyru, nes buvo tik grizes is keliones. O gydytoja pastoviai buvo salia musu ir pati paklausdavo ar reikalinga, nes tevelis salia sedejo. ax.gif As irgi, kai gimdziau pirma karta Raud.kryziaus ligoninej, tai mane kirpo, nes pamane, kad galiu labai plysti. Akusere isvenge darbelio. sad.gif
Tiesa, del akuseres nesitarem konkreciai, pati gydytoja sake, kad viskas bus OK. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paja: 07 kovo 2005 - 12:28