Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano mylimas autistas

QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 08 04, 18:01)
[i]O tu tikrai manai, kad čia ta vieta, kur tokios pagalbos reikia prašyt, ir galima ją suteikti? Gauti?
G


tarkime man paprasciausia moraline parama,kazkieno pasakymas kad suprantu tave jau yra gerai,kad kazkas gali suprasti tave,kai pavargsti,nezinai kaip elgtis su savo ypatingu vaikuciu,pasidalinti patirtimi.bent mane paprasciausias geras zodis gali ikvepti gerai dienai wub.gif

labai dziaugiuosi susipazinusi su mamyte auginancia maziuka su tokiomis paciomis diagnozemis,elgesiu,buvo tiek kalbos ir jokio streso kad vaikas nekalba,klykauja,nes abi tai isgyvename,dalinames kiekviena naujiena.kas dar gali patarti,palaikyti,jei ne zmogus gyvenantis panasiais rupesciais???? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vario @ 2011 08 04, 18:17)
Nesakau, kad tai turi būti tik ašarų pakalnių tema. Malonu ir džiugu skaityti kai kažkam gerėja, kažko išmokstama ir einama pirmyn. Daugiau tokių džiaugsmų  thumbup.gif  Bet jei per penkiolika puslapių, kažkas pasiguodžia, tai gal leiskim paverkti ir pasiūlykim petį, vietoj pamoralizavusios, kad va kokia tu bloga.
Papildyta:

Niekada nejaučiate užuojautos nepažįstamam žmogui?  unsure.gif


Lygiai taip kaip ir autistukai...
Nebūkim autistiškos, mokėkim atjausti kitą, mokėkim pamatyti, kad kiti liūdi kenčia. Mokėkim užjausti ir suprasti. Juk to šaltumo, to abejingumo mes ir taip patiriam iš savo autistiškų vaikų. Juk mes gal tuo ir skiriamės nuo autistų, kad mokam pergyventi kartu su kitais???
Atsakyti
Labu, nusiraminkim, merginos 4u.gif

Metaliste, tu is Kauno? KVAC karta i menesi susirenka tevai pasisneket apie vaikus, ju bedas, pasidalinti patirtim, kaip iveike savo bedas, dalyvauja ir psichologe. Beje, pas ja galima kreiptis ne tik per susirinkimus. Ir pas kitus KVAC'o specus. Tiesiog pasikonsultuot, pasitarti, galu gale issisneketi.
Na kitiems tikrai tas padeda - bendrystes jausmas, kai kiti supranta, tiesiog zino apie autistu bedas...

Vario, as taip pat hiperiuku temukej lankydavausi... Ir labai suprantu tas mamas. Tuomet as sakydavau, kad noriu i beprotnami, ten bent pailsesiu. Nes namuose su vaiku buvo sunkiau. Namuose sunku, darbe - metus reorganizavo istaiga - atleis, neatleis - o as viena vaika auginu. Jei ne artimieji, buc isprotejusi. O dar ir studijuot ipusejus. Sunku buvo. Eidavau, mama apkabindavo, paglostydavo nugara, priglausdavo. Lengviau patapdavo. Ir T tevai padeda augint ne kaip anuka, o kaip savo vaika. Kaip hiperis sumazejo, automatiskai lengvet pradejo.

Metaliste, nezinau kaip vaiko kalbos suvokima plest - kiekvienas suranda savo rakta. As mokinau is korteliu - pirkdavau knygynuose loto ivairius su paveiksliukais, mokinomes is korteliu, tada vesdavau ji prie originalo, sulygindavom, pasakodavau, ka jis daro, visokius maximos lankstinukus isnaudodavau, eidama pasivaikscioti viska pasakodavau, rodydavau, nekreipdavau demesio i kitus, ka pagalvos ar pasakys.

As tik viena zinau, sitie vaikai, nors ir turi sumazejusi empatijos pojuti, kaip niekas kitas jaucia tevu emocijas. Metaliste, nebijok apilankyti pas specus, as pas vaiko psichiatre lankiausi, pasakojau apie vaika, bet pasakojimas apie ji, ieskojimas patarimu jam, kartu ir gydymas man paciai buvo.
Laikykis. Jei nori pasisneket, rasyk a.z., retokai cia pasisakau dabar, bet paskaitau.

Apie Svedija, tik geri atsiliepimai, is ne vienos mamos. Ten autistu rojus. Ne tik jiems, bet ir ju tevams.
Atsakyti
QUOTE(metaliste @ 2011 08 04, 14:24)
matyt as tokia durna, o visos kitos super protingos ir nerealios mamos.

Sveika,
Tu lyg pakeitei nika ar ne? Jei neklystu, tada gal galetum primint, koks jis pas tave buvo anksciau?

O siaip - laikykis, mamuk. Kazkaip is kazkur turi atrast tos stiprybes, nes niekas tau nepades taip, kaip tu pati. Nors kita vertus del vaistuku- gal tikrai neverta ju taip bijoti..Lapkriti, kai suzinojau savo vyruko bedas- lygiai du menesius geriau psichiatres skirtus raminamuosius. Negaleciau taip tiksliai pasakyt, kad jie man padejo, gal kompleksiskai kazkaip viskas suveike- keletas apsilankymu pas psichologa, tie vaistai, na aisku-artimuju palaikymas (del sito labai gaila, kad jo neturi, bet gal vis delto yra koks zmogutis, kuriam galetum bent issipasakot, kuris jaustum, kad tave suprastu).

Bet ir dabar paverkiu, paisterikuoju laiks nuo laiko, man galbut tiesiog kartais padeda tas saves pasigailejimas, matyt kiekviena tvarkomes su tais liudnais dalykais kaip sugebam... Tai tikrai suprantu tave, bet turi laikytis kazkaip, tavo vaikeliui tikrai taves reikia, net jei kartais ir atrodo kitaip.
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 08 04, 18:01)
O tu tikrai manai, kad čia ta vieta, kur tokios pagalbos reikia prašyt, ir galima ją suteikti? Gauti?
Gi ne lovą prašo padovanot, kurią supakuoji, meti autobusan ir bėdos nėra.
Bet gal visgi yra teisių. Ir šitą temą reiktų palikt tik nuoskaudom, liūdesiui, savęs ir savo vaiko gailesčiui ir autizmo gydymui smile.gif
Jazau, merginos, jei jum čia parašius pasidaro geriau, taigi tik džiaugiuosi. Ale ne visiem tai padeda.... O kažkam mažu dar blogiau, kai paskaito, jog kažkas gyvena ir džiaugtis gyvenimu bando.


Nu čia jau aš ir neiškenčiau....

o tai kam čia vieta? pakalbėt, kada kas ant puoduko sės? kaip iš daržiuko gryžo ir pan? mano vaikui jau 12 metų, mum tai jau seniai nebeaktualu, ar tai reiškia kad man čia nėr ko veikti ir turiu nešt kudašių, nes kitom temom su manim nieks nediskutuos? O gal aš turėčiau pradėt rėkaut kaip tu, kad čia ne tam tema ir davai šnekam tik apie mokyklą? arba apie tai kad aš pasiklydau šiam pasaulį ir nerandu išėjimo?

Brangioji, kas tau suteikė teisę visas čia puldinėt ir jom moralizuot?

Manau, kad galiu drasiai nustatyt tau diagnozę iš tavo postų - Narsicizmas!!!!! vargu ar tai pagydoma

Ar kada esi girdėjusi apie savipagalbos grupes ir jų paskirtį? Čia yra puiki savipagalbos, o ne pasipuikavimo grupė.

Jei negali nieko paguodžiančio pasakyti moteriai, kuri galvoja apie savižudybę, tai būk maloni patylėk. Nes po tavo žodžių rimtai gali kilt noras pakelt prieš save ranką. Ar tu pasiruošusi prisiimt tą - netyčinės žmogžudystės, naštą vidsam likusiam savo gyvenimui? Be to už tai baudžiama pagal įstatymus, o visos puikiai žinom, kad mus galima surast kad kaip slėptumėmės po niku.

Galvok ką šneki mergyt, GALVOK
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 05 rugpjūčio 2011 - 09:56
Cezi, o šitas tavo postas ne toks pat, kokių nenori matyt iš kitų?


Retorinis nukrypimas čia taip sakant irnesakyk.gif Atsakyt nereik.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukraus pudra: 05 rugpjūčio 2011 - 10:09
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 08 05, 11:05)
Cezi, o šitas tavo postas ne toks pat, kokių nenori matyt iš kitų?


Retorinis nukrypimas čia taip sakant  irnesakyk.gif Atsakyt nereik.

čia postas tau, maitinantis tave tavo pačios duona. Ar skani ji? irgi retorika
Atsakyti
Vaikščiodama masčiau, kad visgi noriu dar vieną postą parašyt lotuliukas.gif Į tą pačią temą.
Kai forume moksleivė rašo, nenoriu gimdyt, aš negaliu jai rašyt, kad tu vaikeli tik gimdyk, viskas bus gerai. Tai yra jos reikalas. Aš neateisiu jos į pamokas išleist ar į diskoteką pasišokt, aš neatnešiu jos vaikučiui pieno mišinio kai ji neturės už ką jo nupirkt. Aš nebusiu nei jos mama, nei auklė. tai kokią teisę aš turiu jai patarinėt?

Taip pat ir čia. Kaip aš galiu sakyt, kad viskas bus gerai? Tu nedaryk to ar ano? aš nepaimsiu vaiko keliom dienom, kad mama turėtų laiko sau, gyvenimui. Kai bus sunkus gyvenimo tarpas aš nelėksiu pas ją, kad apkabint ir t.t.

Kiekvienas su savo gyvenimu tvarkomės patys. Kaip jau išeina. Lengva pasakyt, suprast, pritart. bet man kas? pasakiau ir gyvenu toliau savo gyvenimą. O tai kitai vis tiek reik kapanotis saviškiame.


Kaip kažkada rašiau jau šitoj temoj. nenorėčiau, kad mano nepilnamečiui vaikui kažkas patarinėtų kokiame SM'e ( čia apie tą atvejį, kai patarė tėvų neklausyt). Nes realiai tik artimi žmonės gali patarti, padėti, stumtelt. Tie kurie šalia. Kurie patys tau paskambinsi, o ne tik tada, kai prisijungsi prie forumo.

Nu tai tiek.



Jokūbas pas močiutę kaifuoja. Per visą prieškamaryje ant grindų ministrui didžiuliai bėgiai nupiešti doh.gif wub.gif Ryt esu vaikui pažadėjusi į žaidimų kambarį, tai džiaugsmo bus. Nors nelabai ir suvokia, kad ryt jau tas šeštadienis, ir tėvelis bus namie. dar radom labai fainą knygą, kurią Jokūbui patinka vartyt. ir vis prašo manęs ją paskaityt. Jei šviežių daržovių, uogų nevalgo, tai su virtom ir toliau mažai bėdos. Aną dieną pupas virtas šveitė ir vargo nematė.


Atsakyti
QUOTE(La pluie @ 2011 08 04, 15:55)
po skyrybu su pirmuoju vyru lankiausi pas psichiatre ir geriau vaistus. narkomane nepavirtau. priesingai, sustiprejau ir grizau i save. jauciau, kad viena pati su savo problemom nebesusdoroju, todel paprasiau pagalbos. ir nereikia tam dideliu pinigu - psichiatro pagalba gavau nemokamai, o vaistai irgi nekainavo daug. svarbiausia, noreti isbristi ir sau padeti.


turiu as ad namie, bet bijau pradeti gerti, nezinau gal irgi psichologinis dalykas, pas psichiatre buvau, tai israse...ir guli jie

QUOTE(vario @ 2011 08 04, 16:06)
Reikia. Tačiau, dažniausiai, žmogus be diagnozių supranta kada ir ką sakyti. Taip,žinoma,  būna, kad ir nesupranta, mano didysis vaikas pvz. Todėl nesmerkiu.

Kadangi, tikiu, kad autizmas turi stiprų genetinį pagrindą, klausiu ar tai jūsų pusė, ar vaiko tėčio? Pvz. žinau, kad mano dičkis šitą "gėrį" gavo iš mano exo, savo biologinio tėvo. Tą norėjau pas jus paklausti. Bet dabar jau nebereikia.
Ne  biggrin.gif patikėk, tu neviena. Kai prieš kokius 7 metus aš SM atradau hiperiukų svetainę, labai egojistiškai apsidžiaugiau, kad mano vaikas ne vienintelis. Ir, kad aš ne viena.
O pagalbos jums reikia. Ir būtinai. Jūs turit vaiką, kuriam padėsit tik tada, jei pati būsit stipri. Kitaip, problema, užburtas ratas, tik didės. Vaistai nuo depresijos narkomane jūsų nepadarys. Tikrai. Meskit tas mintis iš galvos ir bėgom pas gydytoją. Gausit ir psichologą. Prašykit pagalbos pas ką tik galit- tėvus, draugus, kaimynes. Tai visai negėdinga.
O gal Lietuvoje dabar veikia kokie nors būreliai prie bažnyčios?  g.gif


tevai kaltina uz toki anuka
nuo draugu nusisukau, o gal jie nusisuke
vyras isvaziaves, o ir santykiai nekokie
darbas nemielas, sergant depresija "pats tas" dirbti pardavimuose doh.gif
bet reikia man matomai stipresnes pagalbos
sian vos nuo tilto nenusokau, viena babulka "davare" pavadino mano vaika issigimeliu, ir kad sedeciau su tokiu namie ko vedzioju
vyras isgelbejo gyvybe
nes kai persistverus per tureklus buvau, kaip jausdamas paskambino
is tiesu mastau, klaida buciau padarius
jei jau ka, tai tik su vaiku
nesilankysiu sioj temoj, matau kad piktinu cia savo mintimis, ir neapykanta autizmui.
pas mus autizmas nezinau is kieno, gal musu su vyru genai suzaide, nes keistuoliu yr ir jo giminej ir mano, bet tik kad keistuoliu, na ne autistu, o mes matomai, negalima mum buvo vaiku tureti, tad apie antra kalbos negali buti, bijociau vel neigalu vaika paleisti pasaulyn.\

QUOTE(laguna11 @ 2011 08 04, 16:08)
as apie ateiti galvoju,bet juk negali nuspeti,kokia ji bus schmoll.gif  man irgi buna baisiu juodu periodu,mano mazius net nekalba,tik siaip garsu turi,kai mano 113cm berniukas autobuse tik krykstauja ar isleidzia garsus panasius i khu-khu,pa-pah..ir butinai kokia susiraukusi babulka nudelbia ji zvilgsniu mazdaug toks dickis normalaus zodzio neislemena,koks cia vaikas, tada norisi tokiai ziebti kokia slykscia replika prilygstancia jos zvilgsniui mad.gif
bet nepaisant visu isteriju,rekimu,juk buna ir geru akimirku su maziumi?va ju ir verta laukti wub.gif  jos ir ikvepia noro dziaugtis net ir nedidele pazanga vaiko raidoje,elgesy thumbup.gif

del Eye Q is 3skirtingu gydytoju isgirdau kad tikrai jie vaikui naudingi,ir galiu musu pavyzdziu patvirtinti tikrai.


viena tokia saukianti bobule mane sian vos iki savizudybes nedavede...
reiks pameginti gal ta eye

QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 08 04, 18:01)
O tu tikrai manai, kad čia ta vieta, kur tokios pagalbos reikia prašyt, ir galima ją suteikti? Gauti?
Gi ne lovą prašo padovanot, kurią supakuoji, meti autobusan ir bėdos nėra.
Bet gal visgi yra teisių. Ir šitą temą reiktų palikt tik nuoskaudom, liūdesiui, savęs ir savo vaiko gailesčiui ir autizmo gydymui smile.gif
Jazau, merginos, jei jum čia parašius pasidaro geriau, taigi tik džiaugiuosi. Ale ne visiem tai padeda.... O kažkam mažu dar blogiau, kai paskaito, jog kažkas gyvena ir džiaugtis gyvenimu bando.



o kur ta vieta?
laikyt viska savyje?
sory, nebegaliu, jau per visas siules baigiu suplysti
as viena palikta su vaiku, gerai kad turit tevus, gimines, artimuosius,l as nieko neturiu
is kur semtis man jegu?
kodel as negaliu ateiti pas moteris auginancias toki pat vaika pasiguosti? ar man cia galima tik rasyti kad ismoko maniskis naktim i tulika nulekt ir neprisimyzt lovos, kur buvom ka matem, o kaip AS jauciuosi, jo mama, kaip man skaudu, as negaliu? kodel?
maza to kad visokios ten pirstais i vaika baksnoja, tai ir cia dar uzpakali atspardo .
nu bet supratau, geriau uzsimerkiam, problemu nemoatom, apie savizudybes nekalbam, nors taip jauciames, nes kai nekalbi problemos ir nera

QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 08 04, 18:11)
Atleiskit, nejaučiu moralinės pareigos rašyt "oi, man tavęs gaila" arba "užjaučiu". Jei šito nejaučiu.( Vario, čia buvo pasakyta bendrai. Jaučiu, ir tada apie tai kalbu. Kai nejaučiu, to ir nesakau), Visos mes čia, vienaip ar kitaip į tą patį bliūdą sukišusios kojas sėdim. Auginam vaikus ir kartu su jais augame, mokomės,protingajame. Ir vienokios ar kitokios pagalbos reikia mum visom be išimties ( kiek teko susidurti). Gal ne nuolat, gal tik kartais. Bet...

Jei kažkas garsiai nedejuoja, dar nereiškia, kad jos yra stipresnės, protingesnės ar tiesiog geriau gyvena.  irnesakyk.gif

Tuo ir baigiu pokalbius beveik ne į temą.



o man ri nereikia uzuojautu ir rasymu kad oj taves gaila
tiesiog norisi issilieti
rasti supratima
kad ir jum kazkada buvo (ne asmeniskai, nes matau jus neiko i sirdi neimat) kazkas paansaus
kad jautetes ties praraja su savo vaiku, viena palikta su visom problemom
bet sory
silnom cie ne vieta

QUOTE(Pou @ 2011 08 04, 20:29)
Labu, nusiraminkim, merginos  4u.gif

Metaliste, tu is Kauno? KVAC karta i menesi susirenka tevai pasisneket apie vaikus, ju bedas, pasidalinti patirtim, kaip iveike savo bedas, dalyvauja ir psichologe. Beje, pas ja galima kreiptis ne tik per susirinkimus. Ir pas kitus KVAC'o specus. Tiesiog pasikonsultuot, pasitarti, galu gale issisneketi.
Na kitiems tikrai tas padeda - bendrystes jausmas, kai kiti supranta, tiesiog zino apie autistu bedas...

Vario, as taip pat hiperiuku temukej lankydavausi... Ir labai  suprantu tas mamas. Tuomet as sakydavau, kad noriu i beprotnami, ten bent pailsesiu. Nes namuose su vaiku buvo sunkiau. Namuose sunku, darbe - metus reorganizavo istaiga - atleis, neatleis - o as viena vaika auginu. Jei ne artimieji, buc isprotejusi. O dar ir studijuot ipusejus. Sunku buvo. Eidavau, mama apkabindavo, paglostydavo nugara, priglausdavo. Lengviau patapdavo. Ir T tevai padeda augint ne kaip anuka, o kaip savo vaika. Kaip hiperis sumazejo, automatiskai lengvet pradejo.

Metaliste, nezinau kaip vaiko kalbos suvokima plest - kiekvienas suranda savo rakta. As mokinau is korteliu - pirkdavau knygynuose loto ivairius su paveiksliukais, mokinomes is korteliu, tada vesdavau ji prie originalo, sulygindavom, pasakodavau, ka jis daro, visokius maximos lankstinukus isnaudodavau, eidama pasivaikscioti viska pasakodavau, rodydavau, nekreipdavau demesio i kitus, ka pagalvos ar pasakys.

As tik viena zinau, sitie vaikai, nors ir turi sumazejusi empatijos pojuti, kaip niekas kitas jaucia tevu emocijas. Metaliste, nebijok apilankyti pas specus, as pas vaiko psichiatre lankiausi, pasakojau apie vaika, bet pasakojimas apie ji, ieskojimas patarimu jam, kartu ir gydymas man paciai buvo.
Laikykis. Jei nori pasisneket, rasyk a.z., retokai cia pasisakau dabar, bet paskaitau.

Apie Svedija, tik geri atsiliepimai, is ne vienos mamos. Ten autistu rojus. Ne tik jiems, bet ir ju tevams.


as is vilniaus
Avedija kol kas nepasiekiama kaip nosis liezuviu, bet manau kad aplinkos pakeitimas padejo
kai buvau anglijoje savaite jauciausi normali
nezinau kodel
as negaliu nekreipti demesio kas ka pasakys nes tikriausia esu per jautri dirgli
aciu, tikrai parasysiu i az, nes viesai matau kad nereikia rasyti

QUOTE(euphoria_mi @ 2011 08 04, 23:25)
Sveika,
Tu lyg pakeitei nika ar ne? Jei neklystu, tada gal galetum primint, koks jis pas tave buvo anksciau?

O siaip - laikykis, mamuk. Kazkaip is kazkur turi atrast tos stiprybes, nes niekas tau nepades taip, kaip tu pati. Nors kita vertus del vaistuku- gal tikrai neverta ju taip bijoti..Lapkriti, kai suzinojau savo vyruko bedas- lygiai du menesius geriau psichiatres skirtus raminamuosius. Negaleciau taip tiksliai pasakyt, kad jie man padejo, gal kompleksiskai kazkaip viskas suveike- keletas apsilankymu pas psichologa, tie vaistai, na aisku-artimuju palaikymas (del sito labai gaila, kad jo neturi, bet gal vis delto yra koks zmogutis, kuriam galetum bent issipasakot, kuris jaustum, kad tave suprastu).

Bet ir dabar paverkiu, paisterikuoju laiks nuo laiko, man galbut tiesiog kartais padeda tas saves pasigailejimas, matyt kiekviena tvarkomes su tais liudnais dalykais kaip sugebam... Tai tikrai suprantu tave, bet  turi laikytis kazkaip, tavo vaikeliui tikrai taves reikia, net jei kartais ir atrodo kitaip.


taip, pakeitusi as nika
tave irgi prisimenu, dziugu kad kazkaip radai buda, as matai vis dar ieskojimuose

aciu visom supratusiom ir palaikiusiom, tikrai perskaiciau reikalingu man siuo metu padrasinanciu zodziu, reikes turbut pradeti gerti tuos ad, nezinau

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(metaliste @ 2011 08 05, 12:24)
turiu as ad namie, bet bijau pradeti gerti, nezinau gal irgi psichologinis dalykas, pas psichiatre buvau, tai israse...ir guli jie


Asmeniškai aš negerčiau, dar kartą neapsilankiusi.
nebent nesenai išrašyti.
Pas mane namie irgi laidėsi dar pusė pakelio, bet drėbiau anuos lauk, kai kilo mintis savavališkai pagerti.
Kažkaip atrodo vis tiek tam kartui parenka kažką tinkamo, kas paskui gal ir ne visai tikti gali g.gif



Tebūnie ta vieta kiekvienam sava drinks_cheers.gif
Tik gal tada, kai matai žmogaus akis, jo reakciją viskas paprasčiau. O gal ir ne smile.gif

ir gink D. neturiu nieko prieš nei prieš jus, nei prieš kurią kitą forumo dalyvę, jeigu žmogaus nepažįstu asmeniškai. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukraus pudra: 05 rugpjūčio 2011 - 11:34
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 08 05, 12:30)
Asmeniškai aš negerčiau, dar kartą neapsilankiusi.
nebent nesenai išrašyti.
Pas mane namie irgi laidėsi dar pusė pakelio, bet drėbiau anuos lauk, kai kilo mintis savavališkai pagerti.
Kažkaip atrodo vis tiek tam kartui parenka kažką tinkamo, kas paskui gal ir ne visai tikti gali  g.gif
Tebūnie ta vieta kiekvienam sava  drinks_cheers.gif
Tik gal tada, kai matamogaus akis, jo reakciją viskas paprasčiau. O gal ir ne smile.gif

ir gink D. neturiu nieko prieš nei prieš jus, nei prieš kurią kitą forumo dalyvę, jeigu žmogaus nepažįstu asmeniškai.  4u.gif


sian eisiu pas vaiko psichiatre su vaiku, pakalbesiu del saves
tvarkomes neigalumo dokus, nes praejo du metai po pirmojo pazymejimo
du metai
tiek daug
o as niekaip negaliu susitaikyti
nesveika kazkokia
tiesa, is geresniu naujienu gausim lenga nebe vidutine, nors gal cia taupumo sumetimais taip israse mum, nes pagal mane dar i vidutine taikytume
pries pora metu buvo tarp vidutines ir sunkios, bet gavom vid, nes vaiksto
dabar lengva, bet idomu cia del to kad tikrai parode neprastus rezultatus, ar del to kad is auksciau gavo paskyrima, kad maziau pinigeliu moketi?
dariau mokama disca vrc.
Atsakyti
QUOTE(metaliste @ 2011 08 05, 13:03)
dariau mokama disca vrc.


O kodėl mokamas?
Nepriklausė nemokamo?
Ar jautėsi koks skirtumas bendraujant su vaiku tarp mokamo ir ne?
Atsakyti