Įkraunama...
Įkraunama...

Sibiro haskiai

Ne...
Rašiau veisėjos dukrai, su kuria visada bendravau, iš jos Leeloo pasiėmiau, ji man parodė, kaip šunį ringui paruošt ir t.t. Ji šiaip labai užimtas žmogus, bet atsakyt vis tiek galėtų g.gif Jiems juk turėtų būti svarbu, gal ir veisimo programą reiktų keisti, kai tokios žinios...
Galvoju, gal tiesiai parašyt veislynui dar.
Atsakyti
O seniau bendravai reguliariai ar čia tik dabar ji prapuolė? unsure.gif Kažkaip nesinori tikėti, kad būtent dėl ligos tyli.
Atsakyti
Na, kai prašydavau jį prižiūrėti, jei kažkur važiuodavom, klausdavau dėl parodų, greit atsakydavo. Šiaip reguliariai nebendraujam, tik susirašom karts nuo karto, kai reikia. Manau, nieko tokio, tik savaitė praėjo. Gi veislynas su gera reputacija, tik tiek, kad štampuoja tuos šunis kaip fabrike. Bet kirminas, aišku, kirba, kai tokia situacija.

Atėjo visokių testų atsakymai. Dėkdie, širdies kirmino nėra, laimo nėra, visa kita gerai, tik skydliaukės funkcija sumažėjus. Keista, nes kitokių simptomų neturi, ir jaunas dar, paprastai tarp 4-6 metų pasireiškia, dažniausiai šunims su viršsvoriu. Tai dar sykį testuos... Jei pasitvirtins, hormonai visam gyvenimui... Kai skydliaukės hormonai sumažėję, tai gali pasireikšti priepuoliais. Na, bent jau priežastys tada būtų aiškios.
Atsakyti
Sveiki, haskininkai. Užėjau čia norėdama papasakoti apie epilepsijos atvejį vienam haskiukui http://taksuforumas....opic.php?t=1107
O čia žiūriu irgi yra tokių nelinksmų žinių.
Gal sakau galėtumėt patarti kokius tyrimus šuniukui daryti? Jei tai būtų ne idiopatinė epilepsija, kas ją galėtų sukelti? Žinau, kad haskiai ir kiti šiaurinukai turi didesnį cinko poreikį - ar cinko trūkumas negali sukelti traukulių?
Atsakyti
Na, šiek tiek gal į temą. Kaimynės kaimynė turėjo haskį, lyg su dokumentais, (jam buvo ~ 8 mėn.). Vieną rytą šuo parvirto - traukuliai, po kurių jis neįsileido šeimininkų į kambarį, puolė. Nuvežė į Jakovo vet. kliniką, iškart lyg nepripažino, kad epilepsija .. bet žinau, kad situacija vis kartojos ir šuo ilgesniam laikui darės agresyvesnis, užmigdė. Gaila, kad nieko daugiau nežinau - kodėl jį užmigdė, o ne gydė ir t.t. Tai įvyko maždaug prieš mėnesį laiko.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2012 03 20, 09:35)
Gal sakau  galėtumėt patarti kokius tyrimus šuniukui daryti? Jei tai būtų ne idiopatinė epilepsija, kas ją galėtų sukelti? Žinau, kad haskiai ir kiti šiaurinukai turi didesnį cinko poreikį - ar cinko trūkumas negali sukelti traukulių?


Vienas iš mano pažįstamų ilgiausiai epilepsija sergančių vaistus geriančių šunų - SM narės Eiryn Arga. Ji tikrai gali pasidalinti patirtimi.
Kiek darėm tyrimų - prieš priepuolį, po priepuolio ar pan., visi rodikliai tvarkoje. Jau dabar net nebedarom.
Ką pastebėjau - priepuoliai dažnesni kai šuns kailis toks sausas pasidaro, galima įtarti kad riebalų rūgščių trūksta, bet čia labai individualu, reikia žiūrėti kiekvieną šunį atskirai.

Dabar bandome maisto teoriją (užkabino šitas variantas, iš tikrųjų priepuoliai padažnėjo, kai šeimininkė grįžo prie šėrimo sausu maistu):

The Possible Connection between Grains and Seizures:

1. The vitamins and minerals in grains have low bioavailability to the digestive tract. (Simply, grains offer little to no nutritional value to a canine diet).
2. Grains contain components considered "anti-nutrients" that can cause negative biological consequences (including autoimmune problems, allergies, digestive, gallbladder and liver problems all of which can cause seizures). Certain auto-immune diseases (e.g. insulin dependent diabetes mellitus IDDM) increases in animal models when they are fed high cereal grain diets.
3. Grains have high phytate content which impairs mineral absorption (particularly relevent since magnesium, zinc, calcium and other mineral deficiencies are linked to seizures).
4. For canines, it is well documented that three of the most common food allergens are wheat, corn and soy, primary ingredients in many commercial dog foods. (Allergies are a cause of some seizures.)
5. In human epileptics, it is believed that the grains high in gluten content (like wheat, rye, oats) stimulate opiod receptors in the brain, making them more susceptible to seizures. Although grains further "removed" from wheat (like corn and rice) are allowed in gluten free diets, the other issues listed here concerning grains in the diet would still exist.
6. Complex carbohydrates found in grains quickly turn to sugar in the body. (Since a dog's metabolism is considerably faster than ours, this might in turn mean that a quicker crash from a sugar "high" would occur. Hypoglycemia is another cause of some seizures.)
7. Unsupplemented canine diets of commercial foods high in cereal (grains) and vegetable proteins are likely to be deficient in amino acids. Taurine is the building block of all of the amino acids. (Deficiencies in taurine are linked to seizures and epilepsy.) Cereal grains are also low in Essential Fatty Acids, important for neurological function.


Epilepsija niekur nedingsta, jos neišgydysi. Bet tinkamai ją kontroliuojant vaistais, gaima pragyventi ilgą ir kokybišką gyvenimą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2012 03 20, 09:41)
Vienas iš mano pažįstamų ilgiausiai epilepsija sergančių vaistus geriančių šunų - SM narės Eiryn Arga. Ji tikrai gali pasidalinti patirtimi.


Dabar bandome maisto teoriją (užkabino šitas variantas, iš tikrųjų priepuoliai padažnėjo, kai šeimininkė grįžo prie šėrimo sausu maistu):


Kadangi buvom ištraukti iš pogrindžio hihihi.gif Galim pasidalinti patirtimi. Argai šiuo metu 3,5 metų, pirmas priepuolis buvo maždaug pusės metų šuniukui iškart po pirmos rujos ir po pirmos babeziozinės erkės. Pradžioj traukuliai buvo labai reti, vienas, po poros mėnesių kitas, sekantis vėl po poros mėnesių, tada po mėnesio. Tuomet buvo pradėtas vartoti phenoberbitalis, kurį laiką pagėrus ir priepuoliams nekankinant buvo nuspręsta bandyti po truputį nutraukinėti vaistus, per kelis mėnesius nutraukus vaistus ir praėjus trims savaitėms po nutraukimo užpuolė priepuolių virtinė, nebeprisimenu ar tai vyko dvi paras ar tris, bet prisimenu tiek, kad priepuoliai pastovūs, kas tris valandos kaip laikrodukas, dieną - naktį. (Panašiai tuo metu pradėjom maitinti pagal RAW) Po tų priepuolių buvo baisu, šuo pamiršo praktiškai viską, nuo iki. Tapo mažu šuniuku didelio kailyje, reikėjo mokinti iš naujo daryti reikalus lauke, visų betkokių namų taisyklių, visko visko. Buvo sunku. Bet kadangi namuose dar vienas šuo, puikiai mokėsi visko būtent iš jo. Įvairiausi tyrimai visada būdavo normos ribose, buvo daryti ir iškart iškart po priepuolio niekas nepakitę. Vaistų dozę nuo to laiko geriam praktiškai visada vienodą - kasdien. Po to metai laiko be jokių priepuolių (maitinomės raw, vaistai be abejo kasdien). Šuo visiškai normalus, dalyvauja varžybose, aktyviai sportuoja. Tada aš pastojau ir negalėjau nei pagalvoti apie mėsų tvarkymą, nuspręndėm kuriam laikui pereiti prie sauseko. Po maždaug penkių mėnesių maitinimo sausiuku vėl atsirado priepuoliai, vaistų dozę didinom kiek galėjom, nebepadėjo. Priepuoliai pradėjo kartotis kasdien, su kiekvienu jų Arga vėl išsitrindavo kokia nors dalis prisiminimų. Praktiškai netekom vilties, nes vaistai nebegelbėjo, priepuoliai kartojosi, šuniui blogėjo. Tuomet atradom būtent tą straipsnį kur įdėjo kykute. Greitai greitai grįžom prie RAW ir visi priepuoliai išnyko kaip burtų lazdele mostelėjus. Grįžom prie pradinės vaistų dozės, gyvenam toliau laimingi ir nekankinami priepuolių.

Dėl pačių priepuolių po pirmojo ji buvo agresyvi, po visų jų akys būna tarsi laukinio žvėries, šuo dažniausiai būna pasimetęs, nesiorientuoja aplinkoje, netgi dažnai nepažįsta kurį laiką šeimininko. Per paskutinius priepuolius agresyviai puolė kitą mūsų šunį. Blogiausia sakyčiau tai, kad su kiekvienu priepuoliu dingsta dalis atminties, kurią reikia iš naujo kaskart sukurti, išmokinti, pripratinti iš naujo. Bet šuo gyvena pilnavertį gyvenimą. Jei kam kokių klausimų daugiau kils visada galit kreiptis až, papasakosiu ką žinosiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mondioring @ 2012 03 20, 10:37)
p.s. dabar pulkite smile.gif


Tai yra nieko baisaus kai pripranti, realiai dabar jau matant šunį priepuolyje nebepuoli į paniką, jau žinai ką daryti, širdis nebestoja, žinai kas bus toliau ir panašiai. Dar net į laikrodį spėji pažiūrėt, kad užfiksuot kokio ilgio tas priepuolis. Tačiau tai nėra baisu pa kol tas neadekvatus elgesys neužkabina rimtai. Kaip gali būt normalu kai pasireiškia agresija, arba kai pamiršta išvis viską ir namuose tualetą įsirengia? g.gif Ir tas nepradingsta nei per kelias dienas, tą syk mokinomės visko kelias geras savaites, kol vėl priprato prie namų taisyklių ir visa ko.

Vaistai tikrai nebrangūs. Menesiui laiko man atrodo apie 30lt kainuoja, negi čia brangu? g.gif Be to pažįstam ne vieną tokio likimo haskį, yra toks kuriam vaistai padeda, kaip tik neseniai su jais bendravom, geria du kartus per savaitę po dozę ir jokių priepuolių neturi jau seniai seniai.

Teik kad reiktų pagalvoti ir apie tai jog tas priepuolis ne saldainukas, smegenyse vistiek kažkas pakinta po tokio kibirkščiavimo, taip kad betkokiu atveju reiktų stengtis daryti viską kad išvengti tų priepuolių aplamai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eiryn: 20 kovo 2012 - 11:08
Na kad jau tokia kalba - nesakyciau kad nieko baisaus, nes nevisada epilepsijos priepuolius gali kontroliuoti, kartais gali prasidet kai pvz. zingsniuoji per pereja, lipi laiptais ar pan., taip kad tai nera visada taip nekaltai nepavojinga. Be to zmonem epilepsijos priepuolis daznai yra lydimas dideliu galvos skausmu - taip kad vien del komfortabilaus gyvenimo gal vis del to geriau vartoti vaistus.
beje, mes nezinom, gal ir sunim skauda - nors ju torelancija skausmui daug didesne taciau juk gyvunai ir pasiskust negali.
Atsakyti
QUOTE(gaudyk @ 2012 03 20, 11:47)
beje, mes nezinom, gal ir sunim skauda - nors ju torelancija skausmui daug didesne taciau juk gyvunai ir pasiskust negali.


drinks_cheers.gif Ypač po priepuolinis periodas. Jis tikrai ne visada būna labai lengvas ir trumpas. drinks_cheers.gif

QUOTE(gaudyk @ 2012 03 20, 13:19)
kuriems deja tenka su sia liga gyventi.


Aš manau, kad svarbiausia yra susitaikyti su tuo jog niekur nepabėgsi nuo šios ligos ir susivokti, kad gyveni su epilepsija, ne dėl epilepsijos. Pačioj pradžioj kurį laiką buvo labai sunku, atrodo darai viską kad tik nesukelti aplamai šuniui jokio streso, vengi net normalių dalykų bijodamas, kad tik neištiktų priepuolis. Vėliau kada susitaikai, šuo vėl gali gyventi normalų gyvenimą drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eiryn: 20 kovo 2012 - 14:21
O Jūs buvot į tą galvą šuns įlindęs? Jei šeimininkai rašo, kad būna atminties praradimas, tai vadinasi nėra viskas jau taip gerai, ar ne? Ok, nejaučia skausmo - puiku ir kad visiems taip sergantiems. Bet jei galima vaistų ar mitybos pagalba sumažinti priepuolių skaičių, tai kodėl to nedaryti?Nesuprantu to Jūsų nusistatymo prieš vaistų vartojimą. g.gif Matot, galit ir nesikeikdamas (-a) nuomonę išsakyti. Beveik.
Atsakyti
QUOTE(Siku @ 2012 03 20, 15:48)
O Jūs buvot į tą galvą šuns įlindęs?  Jei šeimininkai rašo, kad būna atminties praradimas, tai vadinasi nėra viskas jau taip gerai, ar ne? Ok, nejaučia skausmo - puiku ir kad visiems taip sergantiems. Bet jei galima vaistų ar mitybos pagalba sumažinti priepuolių skaičių, tai kodėl to nedaryti?Nesuprantu to Jūsų nusistatymo prieš vaistų vartojimą. g.gif  Matot, galit ir nesikeikdamas (-a) nuomonę išsakyti. Beveik.

kuo shuo PRANASHESNIS uz zmoga??? TAIP.atmintis dingsta 20-60 minuciu,nu ir kas??? kuo tam shuniui pakenks???
va Jumi teoretikai ka rasho nesirge ne vienas ta liga http://www.pasveik.l...traukuliai/4456
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mondioring: 20 kovo 2012 - 15:01