Aciu cerepaska, na tu ir saunuole pas mus Manau tikrai gera ideja
As cia dabar pagalvojau, kad gal gali is nestukiu albumelio receptus cia sukelti, nes ten mergaites buvo ju pridejusios
As cia dabar pagalvojau, kad gal gali is nestukiu albumelio receptus cia sukelti, nes ten mergaites buvo ju pridejusios
Aha, gera mintis, tuoj sukelsiu
Kuršėnų" vyniotinis
Tešlai:
4 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
Įdarui:
180 gr. sviesto (pakelis)
180 gr. desertinės arba kreminės varškės (pakelis)
0.5 indelio saldinto kondensuoto pieno
Biskvitas. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki purumo. Sudėti miltus, gerai išmaišyti. Iki standumo išplakti baltymus ir sudėti į trynių masę. Tinkamai išplaktų baltymų paviršius yra lygus, blizgantis, ne porėtas, ir apvertus dubenį baltymai turi laikytis jame, neslysti, nekeisti padėties! Labai atsargiai šaukštu išmaišyti tešlą iki vientisos masės. Tešla turi būti puri, nesukritusi. Pilti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos (manosios išmatavimai 32 x 35 cm), paskirstyti ją tolygiai per visą skardos dydį. Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Iškepusį biskvitą iš karto suvynioti ir atvėsinti.
Įdaras. Iki purumo išplakti minkštą sviestą. Plakant po truputį pilti kondensuotą pieną. Galiausiai sudėti varškę ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Išvynioti atvėsusį biskvitą, ant jo užtepti varškės įdarą, ir vėl suvynioti į vyniotinį. Palaikyti šaldytuve apie 2 val. Apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!
P.S. jei naudosite paprastą varškę - ją reikia pertrinti per smulkų sietelį, kad neliktų grūdelių. Aš naudojau desertinę plombyro skonio varškę.
Kuršėnų" vyniotinis
Tešlai:
4 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
Įdarui:
180 gr. sviesto (pakelis)
180 gr. desertinės arba kreminės varškės (pakelis)
0.5 indelio saldinto kondensuoto pieno
Biskvitas. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki purumo. Sudėti miltus, gerai išmaišyti. Iki standumo išplakti baltymus ir sudėti į trynių masę. Tinkamai išplaktų baltymų paviršius yra lygus, blizgantis, ne porėtas, ir apvertus dubenį baltymai turi laikytis jame, neslysti, nekeisti padėties! Labai atsargiai šaukštu išmaišyti tešlą iki vientisos masės. Tešla turi būti puri, nesukritusi. Pilti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos (manosios išmatavimai 32 x 35 cm), paskirstyti ją tolygiai per visą skardos dydį. Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Iškepusį biskvitą iš karto suvynioti ir atvėsinti.
Įdaras. Iki purumo išplakti minkštą sviestą. Plakant po truputį pilti kondensuotą pieną. Galiausiai sudėti varškę ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Išvynioti atvėsusį biskvitą, ant jo užtepti varškės įdarą, ir vėl suvynioti į vyniotinį. Palaikyti šaldytuve apie 2 val. Apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!
P.S. jei naudosite paprastą varškę - ją reikia pertrinti per smulkų sietelį, kad neliktų grūdelių. Aš naudojau desertinę plombyro skonio varškę.
Mieliniai kamuoliukai
Reikia:
250 g miltų;
125 ml drungno pieno;
10 g šviežių mielių;
50 g cukraus;
50 g sviesto;
2 kiaušinių trynių;
žiupsnelio druskos;
šiek tiek sviesto kepimo indui ištepti ir bandelių paviršiui;
šiek tiek cukraus kepimo indui pabarstyti.
Miltus išsijoti į dubenį, padaryti duobutę. Mieles sumaišyti su dviem šaukštais pieno ir tiek pat cukraus. Kai mielės visiškai ištirps, gautą mišinį supilti į miltuose padarytą duobutę. Užberti šiek tiek miltų ant mielių paviršiaus ir uždengus švariu rankšluosčiu penkiolikai minučių pastatyti šiltai.
Į suputojusį miltų - mielių mišinį sudėti likusius produktus ir gerai išminkyti, kol tešla taps elastinga, blizgi ir nelipni. Jei vis dar limpa, įberti dar šiek tiek miltų. Suformuoti rutulį, pridengti ir vėl pastatyti šiltai, kol pakils dvigubai.
Pakilusią tešlą dar kartą gerai išminkyti ir sugnaibyti į lygias dalis (man gavosi 16 kąsnelių). Suplojus įdėti po šaukštelį džemo.
Gerai užspaudyti kraštus, suformuoti kamuoliukus ir vieną prie kito patalpinti į sviestu pateptą ir cukrumi pabarstytą kepimo indą.
Bandelių paviršių patepti lydytu sviestu ir dar palikti penkiolikai minučių.
Kepti 190 laipsnių kaitros orkaitėje apie pusvalandį arba kol kamuolėliai taps rudai auksiniai ir dailiai susiglaudę.
Kad plutelė būtų minkšta ir graži, iškeptų ir gerai ataušusių bandelių paviršių, jei spėjame, taip pat galime patepti lydytu sviestu...
Reikia:
250 g miltų;
125 ml drungno pieno;
10 g šviežių mielių;
50 g cukraus;
50 g sviesto;
2 kiaušinių trynių;
žiupsnelio druskos;
šiek tiek sviesto kepimo indui ištepti ir bandelių paviršiui;
šiek tiek cukraus kepimo indui pabarstyti.
Miltus išsijoti į dubenį, padaryti duobutę. Mieles sumaišyti su dviem šaukštais pieno ir tiek pat cukraus. Kai mielės visiškai ištirps, gautą mišinį supilti į miltuose padarytą duobutę. Užberti šiek tiek miltų ant mielių paviršiaus ir uždengus švariu rankšluosčiu penkiolikai minučių pastatyti šiltai.
Į suputojusį miltų - mielių mišinį sudėti likusius produktus ir gerai išminkyti, kol tešla taps elastinga, blizgi ir nelipni. Jei vis dar limpa, įberti dar šiek tiek miltų. Suformuoti rutulį, pridengti ir vėl pastatyti šiltai, kol pakils dvigubai.
Pakilusią tešlą dar kartą gerai išminkyti ir sugnaibyti į lygias dalis (man gavosi 16 kąsnelių). Suplojus įdėti po šaukštelį džemo.
Gerai užspaudyti kraštus, suformuoti kamuoliukus ir vieną prie kito patalpinti į sviestu pateptą ir cukrumi pabarstytą kepimo indą.
Bandelių paviršių patepti lydytu sviestu ir dar palikti penkiolikai minučių.
Kepti 190 laipsnių kaitros orkaitėje apie pusvalandį arba kol kamuolėliai taps rudai auksiniai ir dailiai susiglaudę.
Kad plutelė būtų minkšta ir graži, iškeptų ir gerai ataušusių bandelių paviršių, jei spėjame, taip pat galime patepti lydytu sviestu...
Kibinai
Video: kaip Trakuose gaminami KIBINAI SKANUS LABAI SKANUS KIBINAI Pirma syki sugalvojus issikepti kibinus susiradau si recepteli. I pavyko is pirmo karto puikiai. Todel kitu ir nebandziau. http://www.youtube.c...h?v=907A1RJMdu4 (simuonele)
Video: kaip Trakuose gaminami KIBINAI SKANUS LABAI SKANUS KIBINAI Pirma syki sugalvojus issikepti kibinus susiradau si recepteli. I pavyko is pirmo karto puikiai. Todel kitu ir nebandziau. http://www.youtube.c...h?v=907A1RJMdu4 (simuonele)
Karolio varškės spurgos
Ingredientai:
* Varškė Varškė, 500 gramų
* Kiaušiniai Kiaušiniai, 3 vienetai
* Cukrus Cukrus, 2-3, šaukšto
* Kepimo milteliai Kepimo milteliai, 2 šaukšteliai
* Druska Druska, truputį
* Vanilinis cukrus Vanilinis cukrus, truputį
* Kvietiniai miltai Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
* Aliejus Aliejus, virimui
Gaminimas:
Na ką, nusiplaunam rankas, pasikraunam Karolio varškės spurgos nuotaikos ir pradedam Karolio varškės spurgos
Pasiimam gana didelį dubenį. Karolio varškės spurgos dedame varškę, kepimo miltelius, cukrų, druską, vanilinį cukrų ir kiaušinius (tik trynius).
Karolio varškės spurgos elgtis su kiaušiniais ?
Trynį atskiriam Karolio varškės spurgos baltymų. Trynius dedam į didįjį dubenį. Karolio varškės spurgos į kitą.
Mūsų didįjį dubenį maišom šaukštu - maišom, maišom, maišom
Mažąjį dubenėlį suplakame mikseriu Karolio varškės spurgos tol, kol bus Karolio varškės spurgos balta ir bus Karolio varškės spurgos daug putų
Į mūsų didįjį dubenėlį supilam mažąjį ir vėl maišom šaukštu.
Karolio varškės spurgos išmaišėm? Į puodą supilam aliejų ir kaitinam Karolio varškės spurgos užvirs.
Dabar šaukšteliu suformuojam spurgytes. Karolio varškės spurgos joms parudavus, išimam ir greitai Karolio varškės spurgos cukraus pudra.
Dabar mėgaujamės
Karolio varškės spurgos recepto teisės priklauso Karolio varškės spurgos Vyčiui. Vycius.co.cc
Ingredientai:
* Varškė Varškė, 500 gramų
* Kiaušiniai Kiaušiniai, 3 vienetai
* Cukrus Cukrus, 2-3, šaukšto
* Kepimo milteliai Kepimo milteliai, 2 šaukšteliai
* Druska Druska, truputį
* Vanilinis cukrus Vanilinis cukrus, truputį
* Kvietiniai miltai Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
* Aliejus Aliejus, virimui
Gaminimas:
Na ką, nusiplaunam rankas, pasikraunam Karolio varškės spurgos nuotaikos ir pradedam Karolio varškės spurgos
Pasiimam gana didelį dubenį. Karolio varškės spurgos dedame varškę, kepimo miltelius, cukrų, druską, vanilinį cukrų ir kiaušinius (tik trynius).
Karolio varškės spurgos elgtis su kiaušiniais ?
Trynį atskiriam Karolio varškės spurgos baltymų. Trynius dedam į didįjį dubenį. Karolio varškės spurgos į kitą.
Mūsų didįjį dubenį maišom šaukštu - maišom, maišom, maišom
Mažąjį dubenėlį suplakame mikseriu Karolio varškės spurgos tol, kol bus Karolio varškės spurgos balta ir bus Karolio varškės spurgos daug putų
Į mūsų didįjį dubenėlį supilam mažąjį ir vėl maišom šaukštu.
Karolio varškės spurgos išmaišėm? Į puodą supilam aliejų ir kaitinam Karolio varškės spurgos užvirs.
Dabar šaukšteliu suformuojam spurgytes. Karolio varškės spurgos joms parudavus, išimam ir greitai Karolio varškės spurgos cukraus pudra.
Dabar mėgaujamės
Karolio varškės spurgos recepto teisės priklauso Karolio varškės spurgos Vyčiui. Vycius.co.cc
AVIZINIAI SAUSAINIAI
100-150g sviesto išlydyti keptuvėje ir supilti 400g avižinių dribsnių. Pakepinti juos svieste, kol pagelsta. 2 kiaušinius išsukti su 150g cukraus, įberti vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišyti ir vandenyje sudrekintu šaukštu deti tą tešlą ant skardos isklotos kepimo popieriumi. Kepti vid.180 laipsniu orkaiteje apie 15-20min, na kol pagelsta. Ir skanaus ! Reikia ideti 3 kiausinius, saulegrau 100gr ir 100 gr tu tokiu mazu sekluciu baltu, matosi foto
sveikuoliski ir skanus..
100-150g sviesto išlydyti keptuvėje ir supilti 400g avižinių dribsnių. Pakepinti juos svieste, kol pagelsta. 2 kiaušinius išsukti su 150g cukraus, įberti vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišyti ir vandenyje sudrekintu šaukštu deti tą tešlą ant skardos isklotos kepimo popieriumi. Kepti vid.180 laipsniu orkaiteje apie 15-20min, na kol pagelsta. Ir skanaus ! Reikia ideti 3 kiausinius, saulegrau 100gr ir 100 gr tu tokiu mazu sekluciu baltu, matosi foto
sveikuoliski ir skanus..
na as ir imetu si beita.kas man labai nerealiai skanu
Tefteliams:
500 gr. faršo
100 gr. ryžių (nevirtų svoris)
1 svogūnas
1 morka
1 šaukštas majonezo
mėsos prieskonių
druskos, pipirų
Padažui:
0.5 stiklinės vandens
4 v.š. pomidorų padažo
2 v.š. grietinės
2 v.š. majonezo
1 v.š. miltų
druska, mėgstami prieskoniai
Ryžius išvirti (nepervirti, nes dar troškinsis orkaitėje). Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti. Morką sutarkuoti smulkia tarka ir apkepinti kartu su svogūnais. Kepant morkas ir svogūnus juos galima paskaninti prieskoniais. Faršą sumaišyti su ryžiais, morkom, svogūnais, majonezu, įberti druskos, prieskonių. Suformuoti nedidelius kukulius ir dėti juos į kepimo formą. Sumaišyti padažo ingridientus ir užpilti kukulius. Uždengti viską folija ir kepti orkaitėje 200 C apie 50 min. Kepimo pabaigoje foliją nuimti ir dar apie 5-10 min. pakepti, kad gražiai apskrustų. Jei padažas neapsemia teftelių, kepdami karts nuo karto apipilkite jų viršų padažu. Skanaus!
P.S. Labai skanus patiekalas! Tefteliai labai purūs ir sultingi.
20 cm. skersmens torto formai
Biskvitas:
2 kiaušiniai
6 v.š. cukraus
5 v.š. miltų (su nelabai dideliu kaupu)
1 v.š. krakmolo
2 v.š. šilto vandens
1 a.š. (nubrauktas) kepimo miltelių
Kremas:
400 ml. grietinėlės
425 ml. indelis mėgstamų konservuotų vaisių (išskyrus ananasų ir kivių)
300 ml. jogurto (tokio skonio, kokius vaisius naudosite)
20 gr. želatinos
3 v.š. cukraus
Biskvitas. Atskiriame trynius nuo baltymų. Trynius išplakame su cukrumi, palaipsniui supilame vandenį, viską plakame apie 2-3 min., kol ištirps cukrus. Baltymus išplakame gerai iki standumo (baltymų paviršius turi būti lygus, blizgantis, ne porėtas!, masė turi nekristi iš apversto indo). Baltymus po kelis šaukštus dedame į trynius ir labai atsargiai maišome, kad nesukristų. Persijojame miltus, krakmolą, kepimo miltelius, beriame į kiaušinių masę, viską gerai ir labai atsargiai išmaišome - tešla turi išlikti puri. Pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame 180° C orkaitėje 20-30 min. (patikrinkite mediniu pagaliuku biskvito vidurį). Biskvitą atvėsiname ir perpjauname į 3 lakštus.
Kremas. Želatiną užpilame 60 ml. vandens ir paliekame išbrinkti. Jogurtą išimame iš šaldytuvo ir palaikome, kad būtų kambario temperatūros. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Išbrinkusią želatiną ištirpiname, atvėsiname ir labai plona srovele (arba po vieną šaukštą) pilame į jogurtą ir plakame mikseriu. Jei želatiną staigiai supilsite į šaltą jogurtą - jį gali sytraukti kruopelėmis. Į jogurtą po kelis šaukštus dedame grietinėlę ir atsargiai maišome šaukštu, kad kremas nesukristų.
Surinkimas. Dedame į apvalią formą vieną lakštą, sulaistome keliais šaukštai nuo vaisių likusiu sirupu. Užtepame truputį kremo, dedame pusę supjaustytų vaisių, ant viršaus vėl kremo ir uždengiame biskvitu. Tą patį darome su kitu biskvitu. Tortą stingdome šaldytuve, geriausia per naktį. Puošiame pagal savo norus ir poreikius. Mano puoštas plakta grietinėle ir šokoladu. Skanaus!
Tefteliams:
500 gr. faršo
100 gr. ryžių (nevirtų svoris)
1 svogūnas
1 morka
1 šaukštas majonezo
mėsos prieskonių
druskos, pipirų
Padažui:
0.5 stiklinės vandens
4 v.š. pomidorų padažo
2 v.š. grietinės
2 v.š. majonezo
1 v.š. miltų
druska, mėgstami prieskoniai
Ryžius išvirti (nepervirti, nes dar troškinsis orkaitėje). Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti. Morką sutarkuoti smulkia tarka ir apkepinti kartu su svogūnais. Kepant morkas ir svogūnus juos galima paskaninti prieskoniais. Faršą sumaišyti su ryžiais, morkom, svogūnais, majonezu, įberti druskos, prieskonių. Suformuoti nedidelius kukulius ir dėti juos į kepimo formą. Sumaišyti padažo ingridientus ir užpilti kukulius. Uždengti viską folija ir kepti orkaitėje 200 C apie 50 min. Kepimo pabaigoje foliją nuimti ir dar apie 5-10 min. pakepti, kad gražiai apskrustų. Jei padažas neapsemia teftelių, kepdami karts nuo karto apipilkite jų viršų padažu. Skanaus!
P.S. Labai skanus patiekalas! Tefteliai labai purūs ir sultingi.
20 cm. skersmens torto formai
Biskvitas:
2 kiaušiniai
6 v.š. cukraus
5 v.š. miltų (su nelabai dideliu kaupu)
1 v.š. krakmolo
2 v.š. šilto vandens
1 a.š. (nubrauktas) kepimo miltelių
Kremas:
400 ml. grietinėlės
425 ml. indelis mėgstamų konservuotų vaisių (išskyrus ananasų ir kivių)
300 ml. jogurto (tokio skonio, kokius vaisius naudosite)
20 gr. želatinos
3 v.š. cukraus
Biskvitas. Atskiriame trynius nuo baltymų. Trynius išplakame su cukrumi, palaipsniui supilame vandenį, viską plakame apie 2-3 min., kol ištirps cukrus. Baltymus išplakame gerai iki standumo (baltymų paviršius turi būti lygus, blizgantis, ne porėtas!, masė turi nekristi iš apversto indo). Baltymus po kelis šaukštus dedame į trynius ir labai atsargiai maišome, kad nesukristų. Persijojame miltus, krakmolą, kepimo miltelius, beriame į kiaušinių masę, viską gerai ir labai atsargiai išmaišome - tešla turi išlikti puri. Pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame 180° C orkaitėje 20-30 min. (patikrinkite mediniu pagaliuku biskvito vidurį). Biskvitą atvėsiname ir perpjauname į 3 lakštus.
Kremas. Želatiną užpilame 60 ml. vandens ir paliekame išbrinkti. Jogurtą išimame iš šaldytuvo ir palaikome, kad būtų kambario temperatūros. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Išbrinkusią želatiną ištirpiname, atvėsiname ir labai plona srovele (arba po vieną šaukštą) pilame į jogurtą ir plakame mikseriu. Jei želatiną staigiai supilsite į šaltą jogurtą - jį gali sytraukti kruopelėmis. Į jogurtą po kelis šaukštus dedame grietinėlę ir atsargiai maišome šaukštu, kad kremas nesukristų.
Surinkimas. Dedame į apvalią formą vieną lakštą, sulaistome keliais šaukštai nuo vaisių likusiu sirupu. Užtepame truputį kremo, dedame pusę supjaustytų vaisių, ant viršaus vėl kremo ir uždengiame biskvitu. Tą patį darome su kitu biskvitu. Tortą stingdome šaldytuve, geriausia per naktį. Puošiame pagal savo norus ir poreikius. Mano puoštas plakta grietinėle ir šokoladu. Skanaus!
didi kokia gera ideja idejai siandiena pietums pas mus tefteliai
pas mane pietums taip pat tefteliai
Pyragas Angelo ašaros
Pagrindas:
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
80 g sviesto
2 šaukštai cukraus
1 mažas kiaušinis
Įdaras:
500 g varškės
cukraus 0,5 stiklinės
3 kiaušinių tryniai
1 šaukštas manų kruopos
100 g grietinės
vanilės pagal skonį
Suflė:
3 baltymai
5 šaukštai cukraus pudros
Eiga:
Pagrindas:
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu. Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą. Gatavą tešlą suvyniokite į polietileno plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Įdaras:
Sumaišykite visus ingredientus mikseriu, kol kol gausis vientisa masė.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir sudekite į kepimo formą (skersmuo maždaug 23 cm).
Ant tešlos sudekite varškės įdarą.
Kepkite 180 laips. temp. 30 min.
Suflė sluoksniui suplakite kiaušinių baltymus su cukraus pudra.
Išimkite pyragą sudėkite suflė ir kepkite dar 10-15 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Išimkite ir leiskite pyragui gerai atvėsti.Galima palikti vesti orkaitėje.
P.S. pati nedariau, taciau atrodo skaniai, o ir idomiai, galvoju, gal kas nores isbandyti
Tiesioginis linkas cia
Pagrindas:
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
80 g sviesto
2 šaukštai cukraus
1 mažas kiaušinis
Įdaras:
500 g varškės
cukraus 0,5 stiklinės
3 kiaušinių tryniai
1 šaukštas manų kruopos
100 g grietinės
vanilės pagal skonį
Suflė:
3 baltymai
5 šaukštai cukraus pudros
Eiga:
Pagrindas:
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu. Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą. Gatavą tešlą suvyniokite į polietileno plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Įdaras:
Sumaišykite visus ingredientus mikseriu, kol kol gausis vientisa masė.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir sudekite į kepimo formą (skersmuo maždaug 23 cm).
Ant tešlos sudekite varškės įdarą.
Kepkite 180 laips. temp. 30 min.
Suflė sluoksniui suplakite kiaušinių baltymus su cukraus pudra.
Išimkite pyragą sudėkite suflė ir kepkite dar 10-15 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Išimkite ir leiskite pyragui gerai atvėsti.Galima palikti vesti orkaitėje.
P.S. pati nedariau, taciau atrodo skaniai, o ir idomiai, galvoju, gal kas nores isbandyti
Tiesioginis linkas cia
QUOTE(Mrs_G @ 2011 06 13, 19:04)
Pyragas Angelo ašaros
Pagrindas:
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
80 g sviesto
2 šaukštai cukraus
1 mažas kiaušinis
Įdaras:
500 g varškės
cukraus 0,5 stiklinės
3 kiaušinių tryniai
1 šaukštas manų kruopos
100 g grietinės
vanilės pagal skonį
Suflė:
3 baltymai
5 šaukštai cukraus pudros
Eiga:
Pagrindas:
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu. Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą. Gatavą tešlą suvyniokite į polietileno plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Įdaras:
Sumaišykite visus ingredientus mikseriu, kol kol gausis vientisa masė.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir sudekite į kepimo formą (skersmuo maždaug 23 cm).
Ant tešlos sudekite varškės įdarą.
Kepkite 180 laips. temp. 30 min.
Suflė sluoksniui suplakite kiaušinių baltymus su cukraus pudra.
Išimkite pyragą sudėkite suflė ir kepkite dar 10-15 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Išimkite ir leiskite pyragui gerai atvėsti.Galima palikti vesti orkaitėje.
P.S. pati nedariau, taciau atrodo skaniai, o ir idomiai, galvoju, gal kas nores isbandyti
Tiesioginis linkas cia
Pagrindas:
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
80 g sviesto
2 šaukštai cukraus
1 mažas kiaušinis
Įdaras:
500 g varškės
cukraus 0,5 stiklinės
3 kiaušinių tryniai
1 šaukštas manų kruopos
100 g grietinės
vanilės pagal skonį
Suflė:
3 baltymai
5 šaukštai cukraus pudros
Eiga:
Pagrindas:
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu. Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą. Gatavą tešlą suvyniokite į polietileno plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Įdaras:
Sumaišykite visus ingredientus mikseriu, kol kol gausis vientisa masė.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir sudekite į kepimo formą (skersmuo maždaug 23 cm).
Ant tešlos sudekite varškės įdarą.
Kepkite 180 laips. temp. 30 min.
Suflė sluoksniui suplakite kiaušinių baltymus su cukraus pudra.
Išimkite pyragą sudėkite suflė ir kepkite dar 10-15 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Išimkite ir leiskite pyragui gerai atvėsti.Galima palikti vesti orkaitėje.
P.S. pati nedariau, taciau atrodo skaniai, o ir idomiai, galvoju, gal kas nores isbandyti
Tiesioginis linkas cia
gal ir skanu turetu buti