Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir skrandžio refliukso išvarža

Sveikos 4u.gif , gal kas turite panašią bėdą kaip aš: štai pastojau sirgdama skrandžio refliukso išvarža. Žiauriai rūgščių garai graužia gerklę, nežinau ar vartoti vaistus - raniberlą, gasecą, ar kentėti... verysad.gif Pasidalinkit savo patirtim.
Atsakyti
QUOTE(gintė @ 2006 03 03, 19:53)
Sveikos  4u.gif , gal kas turite panašią bėdą kaip aš: štai pastojau sirgdama skrandžio refliukso išvarža. Žiauriai rūgščių garai graužia gerklę, nežinau ar vartoti vaistus - raniberlą, gasecą, ar kentėti... verysad.gif Pasidalinkit savo patirtim.


Sveika,
pas mane ta pati problema su refliuksu. Tik del keisto netiketumo, manes rugstys nebevargina siuo metu isvis g.gif
gal dar turesiu tokia beda velesnioj nestumo stadijoj, todel jei rasi informacijos daugiau butu saunu, kad pasidalintum smile.gif
seip daktare sake vartoti Rennie nestume, jei kiltu problemu su rugstingumu
Atsakyti
QUOTE(she @ 2006 03 03, 21:43)
Sveika,
pas mane ta pati problema su refliuksu. Tik del keisto netiketumo, manes rugstys nebevargina siuo metu isvis  g.gif
gal dar turesiu tokia beda velesnioj nestumo stadijoj, todel jei rasi informacijos daugiau butu saunu, kad pasidalintum  smile.gif
seip daktare sake vartoti Rennie nestume, jei kiltu problemu su rugstingumu


Sveika 4u.gif , o prieš pastodama ar gydeisi kokiais vaistais? Ir kokiame nėštumo laike tau visa tai praėjo g.gif ? Valgyti dabar viską gali ax.gif ? Ar stipriai sirgai prieš tai?
Atsakyti
QUOTE(gintė @ 2006 03 04, 16:41)
Sveika  4u.gif , o prieš pastodama ar gydeisi kokiais vaistais? Ir kokiame nėštumo laike tau visa tai praėjo  g.gif ? Valgyti dabar viską gali  ax.gif ? Ar stipriai sirgai prieš tai?


man rugstys kildavo nuolat pries pastojima, bet kazkaip nelabai tas mane vargino, nezinojau nei kame reikalas, maniau del citrusiniu vaisiu, zalios arbatos ar dar ko...
kol neprasidejo blogumai, pykinimai, apetito stoka ir didesnis grauzimas. tada nuvariau pas gydytoja, istyre (kiso zarna i skrandi doh.gif ) zodziu: gleivine pazeista nuo rugsties, ir refliuksas, neuzsidarineja sfinkteris. Man refliuksas butent nuo neuzsidarinejancio sfinkterio. Prirase vaistu, bet isgeriau ne visiskai pilna norma, mat pastojimo metu ju vartot nebegalima... kaip supratau vaistai paskiriami individualiai pagal atlikta testuka toki, papildomai del skrandzio bakterijos, kadangi pas mane ji buvo, man skyre kitokius vaistus, todel nezinau ar tau jie tiktu. o ka daktarai sake? ka skyre?
man faktiskai nuo nestumo pradzios ir praejo, gal visgi tie du menesiai gydymosi padare savo, bet gali atsinaujint... o spec nurodymu as nesilaikau: tokiu kaip - nevalgyt labai suraus, astraus, kepto, riebaus, rugstaus, marinuoto... ir t.t. numiciau turbut mega_shok.gif
Papildyta:
Va radau truputi info, gal pagelbes:

GASTROEZOFAGINIO REFLIUKSO LIGA

Dažnas, negalavimus sukeliantis refliuksas sutrikus apatinio stemplės sfinkterio (ASS) užsidarymo mechanizmui, kai skrandžio turinys grįžta į stemplę.
Etiologija
1. Pirminis: dėl neaiškios priežasties sutrikęs ASS užsidarymo mechanizmas (dažniausiai).
2. Antrinis (priežastis žinoma) pvz.: nėštumas (50% visų nėščių, ypač paskutiniame trimestre), būklė po chirurginio achalazijos, prievarčio stenozės, sklerodermijos ir t.t. gydymo.

Komplikacijos

išopėjimai, stenozė, retai - kraujavimas;
naktinė skrandžio turinio aspiracija - kosulys, užkimimas, galimas bronchinės astmos sukėlimas/ sustiprinimas;

Gydymas
1) Konservatyvus:
Bendrosios priemonės:
Nedideli refliuksiniai negalavimai dažnai pagydomi: normalizavus svorį, valgant negausiai ir neriebiai, vengiant saldaus maisto, nikotino, vynų ir stiprių gėrimų ir pan.
Medikamentai:
**Pirmo pasirinkimo priemonės - rūgštis slopinantys preparatai:
PSI - Omeprazolis, Lansoprazolis, Pantoprazolis, Rabeprazolis
H2 blokatoriai - Ranitidinas, Cimetidinas, Roksatidinas, Famotidinas
**Antraeilės svarbos priemonės (veiksmingos tik nesunkių refliuksinių negalavimų atvejais):
peristaltiką veikiantys medikamentai – prokinetikai (Cisapridas, Metoklopramidas)
rūgščių neutralizavimas – antacidai (Aliuminio hidroksidas, Magnio hidroksidas)
gleivinę saugančios medžiagos (Sukralfatas).
2) Aukso standartas - laparoskopinė fundoplikacija pgl. Nissen: spaudimui į apatinį stemplės sfinkterį padidinti, stemplė apsupama skrandžio dugno manžete. Indikacijos: III ir IV stadija, kai konservatyvus gydymas neefektyvus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo she: 04 kovo 2006 - 17:43
Aš gydžiausi galima sakyti jau du kartus (nuo vasaros): pirmąjį - irgi ryjau tą žarną, tai pas mane rado tą bakteriją bei neužsidarinėjantį sfinkterį. Gydė vidaus gydytoja nuo tos bakterijos, bet be rezultato. Tuomet per pažįstamus vėl ėjau tirtis į Onkologinį - ten rado tą patį, bet dar ir tulžies skysčio skrandyje. Vėl gydė mėnesį laiko silpnesniais vaistais , po to 2mėn. gėriau Nexiumą 20 ir 40, po to mėnesį gėriau Gasecą20 ir prie to visuomet nakčiai Raniberlą. Tada jau gydymą liepė nutraukti ir vaistą gerti tik reikalui esant. Bet man viskas tik blogai, jokio efekto nuo gydymo doh.gif doh.gif O dabar jau esu pastojusi, tai nežinau kaip bus su vaistais verysad.gif
Atsakyti
Sveikos,

Man irgi ta pati bėda. Rūgštis kilo prieš nėštumą, pirmais trijais mėnesiais tai labai dažnai tekdavo su tuoletu bendrauti verysad.gif .
Dabar prieš kelias dienas į ligoninę paguldė, nes skarndžio skausmai ūmūs užėjo. Echoskopavo vidaus organus, nieko nerado, o kai rijau žarną, pasakė, kad išvarža. Kad nėštumo metu taip būna.Reikia po nedaug valgyti, gerti šarminį mineralinį vandenį ir vartoti Gastal. Bet vistiek ryte pavalgius bėgu į tualetą. Ir nevalgau aštriai, kepto ar rukyto maisto vengiu doh.gif .
Na dar trys mėnesiukai, kaip nors...Laikykitės ir jūs.
Atsakyti
Bemaž 20 procentų Lietuvos gyventojų serga refliuksu, kurį sukelia stemplės išvarža. Liga pasireiškia tuo, jog pavalgius už krūtinkaulio skauda, "griaužia rėmenį". Negydomas refliuksas ne tik išprovokuoja rimtus sveikatos sutrikimus, bet ir tampa onkologinės ligos priežastimi.
Refliuksas gydomas dviem būdais - medikamentais ir operaciniu būdu. Pacientams, kuriems laiku diagnozuojama ši liga, paprastai pakanka gydymo vaistais.
Tačiau daugėja atvejų, kai stemplės angos diafragmos išvarža nustatoma pavėluotai. Tuokart refliuksas gydomas chirurgiškai - atliekama skrandžio plastika. Tokias operacijas laparoskopiniu būdu, kai radikalūs veiksmai atliekami per mažus pjūvius, nuo 1995-ųjų atlieka Klaipėdos apskrities ligoninės Pilvo endoskopinės chirurgijos skyriaus vedėjas Nerijus Kaselis ir Žilvinas Šidlauskas.
Rimtos komplikacijos
Apskrities ligoninės chirurgijos specialistai pažymi, kad minėtajai gastroenterologinei ligai progresuojant operacinis gydymas neišvengiamas. Mat dėl išvaržos stemplėje atsiranda susiaurėjimas. Taip pat pasikeičia ir stemplės gleivinės struktūra - o tai jau gali būti onkologinės ligos pradžia.
Be to, kad griaužia rėmenį, žmogų ima kamuoti sausas, dirginantis kosulys, neretai išprovokuojantis dusulio priepuolius.
Stemplėje susiformavusios erozijos gali sukelti kraujavimą, pavojingą gyvybei. Nesiimant reikiamų priemonių, stemplės išvarža surandėja, kas vėliau apsunkina operacinį gydymą.
Maža to, nepašalinus stemplės išvaržos, kyla odontologinių problemų. Ligai progresuojant, atsiranda ir stenokardiniai skausmai. Galiausiai, laiku nepašalinus išvaržos, ši gali suvėžėti.
Refliuksą gydant vaistais sumažinamas rūgštingumas, tačiau nepašalinama ligos priežastis. Todėl, pažymi chirurgai, kai sergančiajam šia liga nepadeda gydymas vaistais, būtina, jog šeimos gydytojas tokį pacientą nedelsiant nusiųstų pas specialistą.
Anot chirurgų, dalis pacientų refliuksu serga dėl stemplės anatominio defekto. Jį būtina pašalinti.
Kai stemplės išvaržos dėl jos dydžio neįmanoma pašalinti laparoskopiškai, tuokart daroma tarstorokalinė plastikos operacija, kurios metu atkuriama stemplė.
Esant stemplės išvaržai neužsidaro vožtuvas, dėl to skrandis pakyla į viršų - krūtinės ląstoje atsiranda kone pusė skrandžio. Operacijos metu šis organas grąžinamas į vietą.

www.sekunde.lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo indroska: 12 kovo 2006 - 22:50
as pries nestuke.gif labai kankinausi del to refliukso.pykinimas,skausmas.pirmus 3.5 men irgi kankinausi,o po to viskas dingo.kol kas...tikiuosi,kad nesikankinsiu daugiau blush2.gif tik anksciau ir dabar retkarciais pakosciu,toks dusuliukas,bet gal nieko baisaus...o pries nestuke.gif nespejau pavasario sezonui isgerti Nexium dozes,po to jau nebegalima buvo,tai vat kankinausi labai verysad.gif o siaip tai kas antra diena valgau kruopu koshes dabar,tai skrandziui mano patinka tai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olaiva: 09 birželio 2006 - 14:59

Turiu refliukso išvaržą, bet per nėštumą jis manęs nekamuoja. Net pati stebiuosi smile.gifŠiaip man viena gydytoja sakė, kad jeigu kamuos skrandžio rūgštys, tai gerti magnį, tik jokiais būdais nevartoti jokių medikamentų schmoll.gif Tik nežinau ar tas magnis pededa, nes nebandžiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kamane82 @ 2007 08 27, 13:25)
Turiu refliukso išvaržą, bet per nėštumą jis manęs nekamuoja. Net pati stebiuosi smile.gifŠiaip man viena gydytoja sakė, kad jeigu kamuos skrandžio rūgštys, tai gerti magnį, tik jokiais būdais nevartoti jokių medikamentų  schmoll.gif  Tik nežinau ar tas magnis  pededa, nes nebandžiau  ax.gif



Nėštumas ir gimdymas man irgi tarsi išsigelbėjimas nuo tos ligos, bent jau kol kas ax.gif
Atsakyti
mane tai gelbeja borjomi
dar pienukas kartais
Atsakyti