Įkraunama...
Įkraunama...

Sveikata Lietuvoje, sugrįžus iš užsienio!

Sveikos 4u.gif neradau tokios temos, todel bandau kurit. Tikiuosi temute pades ne vien man friends.gif

Turiu klausimeli, ar reikia parsivezti kokius nors dokumentus, irodyma, kad dirbi, nedirbi, draustas uzsienyje?(konkreciau Airijoje) 6metus nieko nesiveziau ir nereikejo, o dabar man sako, kad reikia parsivezti dokumenta, tai va bandau issiaiskinti koki g.gif Ir ka reikia daryti, norint gauti medicinos paslaugas Lt? suaugusiems ir vaikams?
Dekoju!
Atsakyti
QUOTE(XVXVX @ 2011 06 13, 17:19)
Sveikos 4u.gif  neradau tokios temos, todel bandau kurit. Tikiuosi temute pades ne vien man friends.gif

Turiu klausimeli, ar reikia parsivezti kokius nors dokumentus, irodyma, kad dirbi, nedirbi, draustas uzsienyje?(konkreciau Airijoje) 6metus nieko nesiveziau ir nereikejo, o dabar man sako, kad reikia parsivezti dokumenta, tai va bandau issiaiskinti koki g.gif  Ir ka reikia daryti, norint gauti medicinos paslaugas Lt? suaugusiems ir vaikams?
Dekoju!

O ka sako, koki dokumenta?
Atsakyti
Gali išsiimti E111 formą info apie tai. Su ja- visi emergency atvejai LT bus nemokami wink.gif Tai negalioja, kai grįžus eini pas daktarus pasitikrint sveikatą wink.gif Aš pernai išėmiau vaikams, nes vasarą LT būna, ale niekad dar jų neprašė...
Atsakyti
Limcamca, anyta mano sako, bet tiksliai pati nezino, sake pasidomes ligoniu kasose...
laurechka, matyt apie sita ir kalbejo, nes dabar vyro sesuo atvaziuoja tai jai iseme ta kortele ligoniu kasose, del pirmos pagalbos nedirbanciam.tik ji turejo omeny atvirkstine tvarka, kad kai mes griztam i Lt tureti kazka tokio.
Atsakyti
QUOTE(XVXVX @ 2011 06 13, 16:07)
Limcamca, anyta mano sako, bet tiksliai pati nezino, sake pasidomes ligoniu kasose...
laurechka, matyt apie sita ir kalbejo, nes dabar vyro sesuo atvaziuoja tai jai iseme ta kortele ligoniu kasose, del pirmos pagalbos nedirbanciam.tik ji turejo omeny atvirkstine tvarka, kad kai mes griztam i Lt tureti kazka tokio.

Tai jei LT ligonių kasos išduoda, tai čia ta pati forma tada. Tik sakau, ji galioka ekstra atvejams wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurechka: 13 birželio 2011 - 18:03
QUOTE(laurechka @ 2011 06 13, 19:01)
Tai jei LT ligonių kasos išduoda, tai čia ta pati forma tada. Tik sakau, ji galioka ekstra atvejams wink.gif

O kiek laiko ji galioja?
Atsakyti
QUOTE(XVXVX @ 2011 06 13, 17:36)
O kiek laiko ji galioja?

Bijau pameluot, bet atrodo 3 metus .... Netrumpai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2011 06 13, 19:39)
Bijau pameluot, bet atrodo 3 metus .... Netrumpai wink.gif

Dekui, uzpildziau forma online, lauksiu.
Atsakyti
Nagi mamytes, pasidalinkim patirtim. gal kas susidure? smile.gif Kokie tie nauji istatymai, kad musu vaikuciams medicinines paslaugos Lt yra mokamos nuo siol? nes yra registruoti cia (uzsienyje)
Atsakyti
O nuo kada cia tie nauji istatymai??
paskutini karta Lietuvoje pas daktarus buvau praeita vasara - tiek pati ejau,tiek vaika vedziau pasitikrinti. Kai kilo visas tas vajus del tu issideklaravimu, man ligoniu kasose tokia bobse irgi bande aiskinti,kaip man bus blogai,kad neissiregistruoju,***** kaip sunervino,tokai matosi kad ten sedi ir pensijos laukia, ir peza nesamones.... tai laksciau is mokesciu i ligoniu kasas ir atgal aiskintis kaip kas istikruju. finale is niekur neissideklaravau, nei saves,nei vaiko,ir iki 8metu jei neklystu visi priemimai poliklinokose uz dyka (lyg ''uz dyka'' ten dar kas like biggrin.gif )

nes siaip tai tikrai manau, tie kas issideklaravo,nesvarbu kad LT pilieciai, bet kaip aiskino,tos pacios kainos kaip ir uzsienio pilieciams g.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kucci_kucci: 26 birželio 2011 - 15:13
Visai nesenai ivede toki istatyma. ir tikrai zinau, kad jis yra. kaip suprantu, vaikams iki 16 metu gydymas nemokamas, bet va vaikams kurie gyvena uzsienyje (t.y. musu vaikams) jis mokamas. todel , kad mes mokame mokescius cia, o Lt nieko nemokam, todel nemokamai gydytis turime cia, o Lt uz viska reiks moketi.bet noriu daugiau suzinoti apie sita reikala, kaip ten viskas vyksta?koks popierizmas? gal kuri susidure?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo XVXVX: 26 birželio 2011 - 15:22
QUOTE(XVXVX @ 2011 06 26, 15:20)
Visai nesenai ivede toki istatyma. ir tikrai zinau, kad jis yra. kaip suprantu, vaikams iki 16 metu gydymas nemokamas, bet va vaikams kurie gyvena uzsienyje (t.y.  musu vaikams) jis  mokamas. todel , kad mes mokame mokescius cia, o Lt nieko nemokam, todel nemokamai gydytis turime cia, o Lt uz viska reiks moketi.bet noriu daugiau suzinoti apie sita reikala, kaip ten viskas vyksta?koks popierizmas? gal kuri susidure?

O tai jus cia kazka rimto gydyti norit ar tik profilaktiskai?
siaip tai taip - issideklaravai ir dabar lietuvoje tu svecias=uzsienio pileitis doh.gif
Atsakyti